,
  • BIST 9703.81
  • Altın 2495.5
  • Dolar 32.5804
  • Euro 34.8524
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 21 °C

CHP'nin 3 ilçe başkanı daha istifa etti

CHP'nin 3 ilçe başkanı daha istifa etti
Van'ın Muradiye, Gevaş ve Saray ilçe başkanları, CHP'nin il bazında yaptığı yanlış politikaları gerekçe göstererek ilçe başkanlıklarından istifa ettiklerini açıkladı.

CHP Van İl Başkanlığından 2 ay önce istifa eden Mehmet Kurukçu'nun ardından İpekyolu, Tuşba ve Özalp ilçe başkanları görevden alınmış ve yerlerine geçici olarak yeni ilçe başkanları getirilmişti.

Yapılan istifa ve görevden alınan İpekyolu İlçe Başkanı Sıracettin İldeş, Tuşba İlçe Başkanı İzzet Kartal ve Özalp İlçe Başkanı Serdar Töker'in ardından bugün de CHP Van ilçe başkanlıklarından istifalar sürdü.

CHP Gevaş İlçe Başkanı Musa Baran, Saray İlçe Başkanı Ekrem Yıldızbaş ve Muradiye İlçe Başkanı Nurettin Beyaz istifalarını İl Yönetimi'ne sundu.

İstifa ve görevden almalarla ilgili, istifa eden başkanlar adına basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Muradiye İlçe Başkanı Nurettin Beyaz, Eski Başkan Mehmet Kurukçu'nun yerine İl Başkanlığına getirilen Seracettin Bedirhanoğlu ve ekibinin yanlış politikalar izlediğini ve partiyi büyütmek yerine bölmeye çalıştığını söyledi.

CHP İpekyolu, Tuşba, Muradiye, Gevaş, Özalp ve Saray ilçe başkanları olarak açıklama yapma gereği duyduklarını ifade eden Beyaz, "Bilindiği üzere 2 ay önce eski İl Başkanımız Sayın Mehmet Kurukçu istifa etmişti. 10 yıl partiye emek vermiş bir il başkanın istifasının kabul edilmesinden dahi rahatsızlık duymuştuk. Bizler de aynı gün istifa edecektik ancak eski İl Başkanımız, 'istifa etmeyeceksiniz' dediği için durmuştuk." dedi.

"Emeğimiz göz ardı ediliyor ve dışlanıyoruz"

Mevcut CHP Van İl Yönetiminin uygulamalarından rahatsızlık duyduklarını dile getiren Beyaz, şunları söyledi:

"Hep dışlandık programlara davet edilmedik. Gelen ekibin partiyi büyütmeye değil aslında bölmeye geldiğini fark ettik ama yine de partimiz zarar görmesin diye çalışmalarımıza devam ettik. Bizler partimize 6-7 yıl emek verdik. 10 yıldır partiye uğramayan ve parti üyesi olmayan insanlar şu an CHP'de Van'ı yönetiyor. Bizim emeğimiz göz ardı edilip dışlanıyoruz. Özellikle 7 yıl önce görevden alınan ve 7 yıldır partinin kapısını açmayan, partiyi 8 defa mahkemeye veren kişilerin yönetimde olmasından da aşırı rahatsızlık duyduk. Bardağı taşıran son damlanın da İpekyolu, Tuşba ve Özalp ilçe başkanlarımızın görevden alınıp yerlerine başkalarının atanması oldu."

"Partimize hizmet etmeye devam edeceğiz"

Beyaz, "Bizler Muradiye, Gevaş ve Saray ilçe başkanları olarak bugün itibariyle ilçe başkanlıkları görevlerimizi bırakıyoruz ancak parti içeresinde tüzük kuralları çerçevesinde hakkımızı aramaya devam edeceğiz. CHP Van İl Başkanlığına atanan geçici il yönetiminin yanlış bir karar olduğunu ve ilçeler hakkında verilen kararların yanlış olduğunun altını çizerek belirtmek istiyoruz." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55