,
  • BIST 9468.71
  • Altın 2495.182
  • Dolar 32.5987
  • Euro 34.8369
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C

CHP’li Odunpazarı Belediyesi protesto edildi

CHP’li Odunpazarı Belediyesi protesto edildi
Eskişehir Odunpazarı Belediyesi bünyesinde görev yapan 34 emekçinin sürgün edilmesi düzenlenen eylem ile protesto edildi.

CHP’li Eskişehir Odunpazarı Belediyesi’nde 34 çalışanının, görev yerlerinin değiştirilerek baskı uygulanması düzenlenen eylem ile protesto edildi.

Gerekleştirilen eylem esnasında Odunpazarı Belediyesi’nde gerçekleşen sürgünler, "Özgürlük vaat, sürgün icraat" ve "Odunpazarı oldu sürgünpazarı" sloganları ile kınanırken, yapılan basın açıklaması sık sık düdük sesleri ile bölündü.

Odunpazarı’ndaki görev değişikliğine karşı gerçekleştirilen eyleme Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu, Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Recayi Karslı, Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç, Memur-Sen Eskişehir İl Başkanı  Muammer Karaman, Bem-Bir-Sen  Eskişehir  İl  Başkanı  Seyfettin  Kazanç  ve  Şube  Başkan  Yardımcıları,  Şube  yönetimi ve çok sayıda sendika üyesi katılım sağladı.

Veteriner teknikerini hayvan barınağından alıp park ve bahçelere, kültür hizmetlerinde çalışan tercümanı ve bilgisayarcıyı ise hayvan barınağına süren Odunpazarı Belediyesi’nin uygulaması kınanarak yapılan müdahalelerin son bulması gerektiği ifade edildi.

Odunpazarı Belediyesi önünde gerçekleştirilen eylemde Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu tarafından basın açıklaması yapıldı.

31 Mart’ın üzerinden geçen iki ayın, el değiştiren bazı belediyelerde çalışan işçiler için mazlumiyet ve mağduriyet dönemi olduğunu ifade eden Uslu, "Bu iki ay, Belediyelerin gücünü arkasına alarak, belediye emekçilerinin sendikalarından tehdit ve şantajla istifaya zorlandığı, yandaş sendikalara geçmeleri için tehdit edildiği, sürgünlerin yaşandığı, bu baskıların adeta bir kıyıma dönüştürüldüğü karanlık günler olarak tarihteki yerini aldı. Yaşadığımız bu süreçte, geçmiş alışkanlıkları ile gücü eline aldığı gibi millete karşı müesses nizamı, vesayeti diriltmeye çalışan histerik bilinçaltı ile bir kez daha karşı karşıya geldik." dedi. 

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından belediye çalışanlarının yaşadığı zulme son eklenen halkanın Odunpazarı Belediyesindeki zulümler olduğunu ifade eden Uslu, "CHP’li Odunpazarı Belediye Başkanı, veteriner teknikerini hayvan barınağından alıp park ve bahçelere, kültür hizmetlerinde çalışan tercümanı ve bilgisayarcıyı ise hayvan barınağına sürgün etti.  9 belediye personelini daha sebepsiz yere sürgün eden belediye ne kadar halkçı (!) ve özgürlükçü (!) olduğunu gösterdi. Seçimden sonraki ilk 15 gün içinde 2950 üyemiz baskı ve tehditle istifa ettirildi. Bugün yani 29 Mayıs itibariyle el değiştiren belediyelerde istifa ettirilen üye sayımız 6 bini aşmış durumda. Baskı ve psikolojik şiddet, sürgün tehdit ve yıldırma devam ediyor. Üyelerimize ekmekleri üzerinden şantaj yapılıyor. Merak ediyor ve soruyoruz: "CHP lideri, seçim öncesi: 'Sakın ha  başka belediye başkanı döneminde işe girdi diye hiçbir işçinin işiyle aşıyla uğraşmayacaksınız. Onlar hangi partinin mensubu olursa olsun onlarla birlikte çalışacaksınız.' diye belediye başkanlarına talimat verdiğini söylemişti. Diliniz mi sürçtü Sayın Kılıçdaroğlu yoksa maskeniz mi düştü? Yoksa bütün bu rezillikler, bu aşağılık zulümler sizi aşarak mı yapılıyor." şeklinde konuştu. 

"Örgütlenme özgürlüğüne müdahale etmek suçtur"

Baskılara karşı Bem-Bir-Sen'in sonuna kadar mücadele edeceğinin altını çizen Uslu , "Ancak bunlara seyirci kalacağımızı sananlar fena halde yanılıyorlar. Buradan uyarıyoruz: Örgütlenme özgürlüğüne müdahale etmek suçtur. Sendikal örgütlenme özgürlüğüne müdahale, Anayasamız başta olmak üzere, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununa, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine, ILO Sözleşmelerine ve insan haklarına ilişkin uluslararası sözleşmelere aykırıdır. Sendikal örgütleme özgürlüğü temel bir haktır. Bu hakkın ricacısı değil sahibiyiz. Bu hukuksuzluk derhal son bulmalı, belediye başkanları meydanlardaki vaatlerinin gereğini yerine getirmelidir. Emeğin hakkını savunmak yerine Memur-Sen’e çamur atma ahlaksızlığına sığınınalar esasen belediyelerdeki zulmü meşrulaştırmanın, arka çıkmanın, daha da ötesi azmettirmenin peşindeler. Biliyoruz ki bu yaşananlar Bem-Bir-Sen ve Memur-Sen’e yapılmıyor. Adeta bizim temsil ettiğimiz değerlere karşı bir sistematik operasyon yapılıyor. Dün halka rağmen halk için karar verme alışkanlığında olanların bu gün emekçi için makbul sendika ve siyasi çizgi adresleri tayin etmelerine şaşırmıyoruz." dedi.

"Bilin ki; üyelerimize verdiğiniz her gözdağını biz direnişe çağrı olarak okuyoruz" diyen Uslu, "Biz yetkimizi üyemizden, gücümüzü haklılığımızdan alıyoruz. Bu vesileyle bir kez daha başta üyelerimize baskı yapan sendikalara, sivil toplumculuğun uluslararası normlarına dönün çağrımızı yineliyoruz. Zulmün odağında duran belediye başkanları ve bağlı oldukları siyasi partilere de 'Seçim öncesi vaat ettiğiniz sözlerinizin gereğini yapın' diyoruz. Sendika üyelerimize ise arkanızda 66 bin 732 üyesi ile 14 yıldır yetkili olan Bem-Bir-Sen ve 1 milyonu aşkın üyesi ile Memur-Sen var diyoruz. Anayasa, yasalar ve uluslararası sözleşmeler tarafından teminat altına alınan hakların ayaklar altına alınmasını; belediye çalışanlarına karşı ayrımcılık suçunun işlenmesini; şiddet, tehdit ve şantaja göz yuman bütün aktörler karşısında bütün yasal haklarımızı kullanmaktan ve demokratik tepkilerimizi ortaya koymaktan geri durmayacağımızı açık ve net bir şekilde buradan ilan ediyoruz. Biz buradayız, dimdik ayaktayız, haklıyız ve kazanacağız. Odunpazarı’nı sürgünpazarına çevirmenize izin vermeyeceğiz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55