,
  • BIST 9084.61
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C

CHP'li Altay'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik Menderes benzetmesine tepkiler

CHP'li Altay'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik Menderes benzetmesine tepkiler
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik olarak "Sonu umarım Adnan Menderes'e benzemesin" şeklindeki ifadesine AK Parti ve Cumhurbaşkanlığı'ndan sert tepki geldi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, katıldığı bir televizyon programında konuşan Altay, 27 Mayıs 1960 Darbesi sonrası idam edilen Başbakan Adnan Menderes'in "dinci" odaklara yüz verdiğini, ardından ise Atatürk'ü koruma konunu yapmak zorunda kaldığı şeklinde açıklama yapmıştı.

Altay konuşmasının devamında, "Umarım Erdoğan'ın da sonu Menderes'e benzemesin" ifadelerini kullanmıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın televizyon programındaki sözlerine tepki gösterdi.

"Tarih fukarası, cahil..."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın bir televizyon kanalında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik söylemlerine tepki gösterdi.

Soylu, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Tarih fukarası, cahil... Siyasete, demokrasiye, Millete inanmayan, hâlâ darbeyi iktidar aracı gören zavallılar... ‘Menderes'in sonunu Erdoğan'a yakıştırmak...’ Vallahi sizi, 15 Temmuz'dan beter yaparız..." şeklinde sert ifadelere yer verdi.

 

 

"Milli irade düşmanlarına karşı ayaktayız"

İletişim Başkanı Fahrettin Altun tepkisini şu şekilde dile getirdi:

"Erdoğan’ın da sonu Menderes’e benzemesin” diyerek açıkça ve alçakça tehdit savuran milli irade düşmanlarına karşı hep ayaktayız. Darbeci zihniyetin zavallıları her daim karşılarında aziz milletimizi bulacaktır.

Bu zihniyetin millet iradesine karşı düşmanlığı tarihsel ve patolojiktir. İsmi Adnan Menderes olmuş Recep Tayyip Erdoğan olmuş fark etmiyor onlar için. Vesayetlerine ve ayrıcalıklarına dokunan herkesi düşman olarak kodluyorlar.

Eski Türkiye hayalleriyle otoriterlik günlerini özleyen, milletimizin tüm değerlerini yerle bir etmek için çırpınan, ülkemizin tüm demokratik kazanımlarını geriye döndürmek için fırsat kollayan darbeci zihniyetin tehditleri anlaşılan hiç son bulmayacak.

Siz kim oluyorsunuz ki sayın Cumhurbaşkanımızı geçmişte idam ettiğiniz merhum Başbakan Adnan Menderes’in sonu ile tehdit etmeye kalkıyorsunuz. Özlediğiniz o günleri çok beklersiniz. Son nefesimize kadar aziz milletimizin iradesi için mücadele edeceğiz.

Darbe ve idam tehditlerinizi siyasi programınızın bir parçası gibi yıllarca tekrarlayıp duruyorsunuz. İş birliği yaptığınız küresel çeteleri, terör örgütü uzantıları ve vesayet odağı kalıntılarını çok iyi biliyoruz.

15 Temmuz ile birlikte aziz milletimiz kendi iradesini canı pahasına da olsa çiğnetmeyeceğini size ve iş birliği içerisinde olduğunuz küresel çetelere gösterdi. Milletimizi tehdit etmek için kullandığınız enerjiyi emperyalist prangalarınızdan kurtulmak için harcayın."

 

 

"O kara günler geride kaldı"

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Altay'ın sözlerine sert tepki gösterdi.

Bir kesimin Şehit Başbakan Adnan Menderes'in sonunu hatırlatmaktan vazgeçmediğini belirten Kurtulmuş, "Unutmayın! Kılıcınızın iki tarafının da kestiği o kara günler geride kaldı" ifadelerini kullandı.

Ülkede milli iradeyi sadece katledilmeye layık gören bir kesim olduğunu hatırlatan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de "Ama milletimiz bu katliam siyasetine geçit vermez. Millet egemenliğine bir daha asla göz dikemezler." dedi.

 

"Milli iradeyi ölümle tehdit edenlere meydan okuyoruz"

CHP'li Altay'a bir tepki de AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi. Altay'ın katıldığı televizyon programında sarf ettiği sözlere ilişkin sözlerine yönelik Çelik, şunları kaydetti:

"Milli iradeyi ölümle tehdit edenlere meydan okuyoruz. Elinizden geleni ardınıza koymayın! Cumhurbaşkanımızı 'Menderes'in sonu' ile tehdit edenlere diyoruz ki, buyrun gelin, biz burdayız. Siz 'Menderes'in sonu' diye tehdit edin, biz milli irade diyerek dimdik karşınızdayız. Bu ülkede milli iradeye sadece katledilmeyi layık gören zihniyet hala diri. O kadar büyük acılardan sonra hala değişmiyorlar. 'Menderes'in sonu'nu vadediyorlar milli iradeye. Ama milletimiz bu katliam siyasetine geçit vermez. Millet egemenliğine bir daha asla göz dikemezler." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55