,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 23 °C

Çeyrek altın ne kadar?

Çeyrek altın ne kadar?
Altının gram fiyatı 123,9 lira ile tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 201 lira, Cumhuriyet altını ise 822 liradan alıcı buluyor.

Altının gram fiyatı, ABD Merkez Bankasının (Fed) kararları sonrasında yükselişe geçen ons fiyatı ve dolar kurundaki değerlenme ile yüzde 2'ye yakın artarak 123,9 liraya çıktı ve tarihi zirvesini gördü.

SPOT ALTIN DA ZİRVE YAPTI

Fed sonrası başlayan yükselişini bugün de sürdürerek 1.313,66 dolar ile 15 Ağustos 2014 tarihinden bu yana gördüğü en yüksek seviyeye ulaştı. 

MEMİŞ: BU SEVİYELER KALICI OLMAYABİLİR

AA Finans Analisti İslam Memiş, altın fiyatlarında yaşanan yükselişlerin kalıcı olmayabileceğine dikkati çekerek, gram fiyatında 120 lira, ons fiyatında 1.300 dolar seviyelerinin üzerinde satışların etkisini artırabileceği öngörüsünde bulundu.

Bu yıl faizleri hâlâ iki defa artırmayı planladığını açıklayan Fed, buna karşılık ekonomik büyümedeki yavaşlama nedeniyle para politikasında sıkılaşmanın gelecek yıllarda hız kaybedeceğini belirtti. Faiz veya temettü getirisi olmayan altının fiyatı faizlerdeki değişime göre yön belirliyor.

"ARTIŞ TÜRKİYE KAYNAKLI DEĞİL"

Antalya Kuyumcular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ferda Erdem, altın fiyatlarındaki yükselmeye ilişkin, "Fiyat biraz düşer mi beklentisi ile alan olmuyor, fiyat daha da yükselir mi beklentisiyle satan da olmuyor. Şu anda piyasa oldukça durgun." dedi.

Altın fiyatlarındaki artışın Türkiye kaynaklı olmadığını vurgulayan Erdem, dünyadaki gelişmelerin yurt içine de yansıdığını, ons fiyatı yükselince ülkede de fiyatların arttığını ifade etti.

BU FİYATLARDAN ALTIN ALINIR SATILIR MI?

Altının uzun vadeli yatırımda her zaman güvenilir liman ve iyi bir yatırım aracı olduğunu belirten Erdem, "Kısa vadeli düşünüyorsanız çok para da kazanabilirsiniz, zarar da edebilirsiniz ama altın uzun vadede her zaman kazandıran bir yatırım aracıdır. Uzun vadede mutlaka kazandırır. Altının dili, dini, ırkı yok, dünyanın neresine giderseniz geçer ama cebinizdeki para bir tahvil, ülke battığı zaman pul oluyor." ifadelerini kullandı.

FİYATLAR DÜĞÜN ERTELETİYOR

"İki bayram arası düğün yapılmaz" inanışı nedeniyle ramazan öncesi düğün sezonunun başlamasını beklediklerini fakat altındaki yüksek fiyatlar nedeniyle düğünlerin ertelendiğini savunan Erdem, şöyle devam etti.

PETROL 6 GÜNDÜR ÜST ÜSTE DÜŞÜYOR

ABD hafif ham petrolünün fiyatı yüzde 1'e yakın düşüşle 47.55 gerilerken, Brent petrolü yüzde 0.8 değer kaybetti. Petrol fiyatları, ABD ham petrol stoklarındaki düşüşün beklentilerin altında kalması ve İngiltere'nin gelecek haftaki referandumda AB'den çıkabileceği endişesiyle art arda altıncı günde de düşüşünü sürdürdü.

ABD hafif ham petrolünün fiyatı yüzde 1'e yakın düşüşle 47.55 gerilerken, Brent petrolü yüzde 0.8 değer kaybetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55