,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 19 °C

Cevzet Soysal’ın naaşını bulmak için kazı çalışması başlatıldı

Cevzet Soysal’ın naaşını bulmak için kazı çalışması başlatıldı
Batman Cumhuriyet Başsavcılığı, 1998 yılında FETÖ polisleri tarafından infaz edilen TPAO çalışanı Cevzet Soysal’ın naaşının gömüldüğü belirtilen Beşiri ilçesi kırsalı, Güvercinli köyünde kazı çalışması başlattı.

​FETÖ tarafından 1998 yılında infaz edilen Cevzet Soysal’ın naaşını bulmak için kazı çalışması başlatıldı.

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı, 1998 yılında FETÖ polisleri tarafından infaz edilen TPAO çalışanı Cevzet Soysal’ın naaşının gömüldüğü belirtilen Beşiri ilçesi kırsalı, Güvercinli köyünde kazı çalışması başlattı.

Dönemin İstihbarat Dairesi Başkanı Sabri Uzun'un "İn" adlı kitabıyla gündeme getirdiği Cevzet Soysal cinayetiyle ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı.

Yaklaşık iki hafta önce Batman'da 1998 yılında Cevzet Soysal'ın kaçırılarak katledilmesine ilişkin Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 2'si emekli, 2'si muvazzaf 4 polis ile FETÖ'den tutuklu 2 polis gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan cinayet zanlısı polislerin soruşturmalarda cinayeti ve kaçırmayı inkâr ettikleri belirtilirken, yapılan vahşeti canlı yayında belgelerle deşifre eden istihbaratçı Hulusi Cemil Altınlı, savcılık tarafından başlatılan kazı çalışmaları için Batman’a çağrılarak keşif yaptırıldı.

Altınlı, Şubat 2017’de verdiği ifadede anlattığı olayların gerçekleştiği bölgeleri, drone ile inceleme yapan ekiplere göstermişti. Soysal cinayetini soruşturan ekipler, ifadede geçen Batman Emniyet Müdürlüğü inşaatı, 1998 yılında Terörle Mücadele Şube’de görevli bir polisin o zaman kullandığı ev ile Soysal’ın 1998 yılında kaçırılmadan önce ikamet ettiği konutun bulunduğu sokak ve Hizbullah üyesi oldukları iddiasıyla günlerce işkence edilen 5 sivilin kaçırıldıkları güzergâhlarda keşif yapılmıştı.

Altınlı’nın 2010’dan bu yana verdiği ifadeler ile kaçırılan sivillerin ifadelerini karşılaştıran savcılık, olay ve yer bilgilerinin doğrulanması üzerine kazı çalışması istedi. Bu doğrultuda ilk kazılar yapılmaya başlandı.

Hulusi Cemil Altınlı, Cevzet Soysal’ın kaçırıldığı ve gündüzleri alıkoyulduğu evi ise şöyle anlattı:

“Ö.K. kullandığı beyaz toros marka araçla şahsın önünde durdu, A.M. ve B. üzerlerinde askeri parka ve yüzlerinde siyah kar maskesi olduğu halde seri bir şekilde araçtan inerek şahsı yaka paça araca bindirdiler. Ben aracın içinden olanları net şekilde görüyordum. Faili meçhul ekibine şahsı teslim etmişler. Şahıs 3-4 saat kırsalda gezdirildikten sonra, polis memuru C.’nin daha sonradan kiraladığı eve götürüldü. Şahsı ellerinden banyo demirine kelepçelemişler. Şahıs gündüzleri banyoda kelepçeli kalıyor, gece de araçla kırsal alana götürülüp sorgulanıyordu. Bu evde şahsın başında faili meçhul ekibinden gündüzleri bir kişi nöbetçi kalıyordu.”

Cevzet Soysal'ın gömüldüğü yerde naaşının bulunması için kepçe operatörlerince Beşiri ilçesinin Kıradağı, İnpınar ve Örmegöze üçgeni kırsalında dün sabah saatlerinde ilk kazı çalışması yapıldı.

Dün, gün boyunca yapılan kazı çalışmalarında herhangi bir sonuç alınmazken, kazı çalışmalarının devam edeceği bildirildi. (İLKHA)

cevzet-soysal-003.jpg

cevzet-soysal-004.jpg

cevzet-soysal-005.jpg

cevzet-soysal-006.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55