,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C

"Cevzet Soysal neden hala kayıp?"

"Cevzet Soysal neden hala kayıp?"
Mücahit Soysal, babası Cevzet Soysal'ın 18 yıl önce polis tarafından kaçırılarak katledildiği alanda, Gazeteci Haydar Meriç cinayetinin üzerine gidildiği gibi babasının da cinayet olayının aydınlatılmasını istedi.

Mücahit Soysal, babası Cevzet Soysal'ın cinayet olayının aydınlatılmasını istedi.

Batman’da 18 yıl önce polis tarafından kaçırılarak katledildiği ortaya çıkan Türkiye  Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) çalışanı Cevzet Soysal’ın oğlu Mücahit Soysal, babasının katledildiği yere giderek, katillerin ve babasının gömüldüğü yerin belli olmasına ve defalarca müracaat ettiği hükümet yetkililerinin söz vermelerine rağmen herhangi bir adım atmamasına tepki gösterdi.

Babasız geçen 18 yılda çok mağduriyetler yaşadıklarını vurgulayan Mücahit Soysal, Paralel Yapı tarafından domuz bağı yöntemiyle öldürülen Gazeteci Haydar Meriç cinayetinin çözüldüğünü ama bu yapının aynı mağduriyeti yaşattığı kendileriyle ilgili bir adım atılmadığını söyledi.

“Haydar Meriç cinayetinin üzerine nasıl gidiliyorsa babamın cinayetinin üzerine de aynı şekilde gidilmesini istiyorum”

Babasının cinayet olayının üzerine gidilmemesine ilişkin hükümete sorular yönelten Soysal, “Paralelin bugünlerde yeni bir cinayeti daha; gazeteci Haydar Meriç olayı ortaya çıktı. Bu olay ortaya çıkar çıkmaz yetkililer, hemen tutuklamalara başladılar. Olayla ilgili 35 kişi tutuklandı ve 31 kişi hakkında ise yakalama kararı verdiler. Peki, bizim olayımız niçin Haydar Meriç’inki gibi işlemiyor? Bizlerin Haydar Meriç’ten ne eksiğimiz var? Haydar Meriç cinayeti çözüldü ama babam hâlâ kayıp. Bizler Güneydoğu’da ve İslami kimliğe sahip olduğumuzdan dolayı mı yetkililer üzerinde durmuyor? Bizim için de adaletin işlemesini, babamı kaçırıp katledenlerin tutuklanıp cezalandırılmasını istiyoruz. Yetkililerden bir an önce Haydar Meriç cinayetinin üzerine nasıl gidiliyorsa babamın cinayetinin üzerine de aynı şekilde gidilmesini istiyorum.” dedi.  

Kıradağı, İnpınar ve Örmegöze üçgeninde Paralel Yapı polisleri tarafından 1998 yılında Batman’da kaçırılıp Beşiri kırsalında işkenceyle katledilen babasının gömüldüğü alana giden Mücahit Soysal, tek isteklerinin, babaları için gidip Fatiha okuyabilecekleri bir kabir olduğunu söyledi.

“Hükümet yetkilileri ilgileneceklerini söylemişti ama bir gelişme olmadı”

Soysal, “14 Ocak 2015 yılında paralelci polisler tarafından babamın kaçırıldığı basına yansıdı. Paralelci polislerden bir tanesi itiraf etti. Kendilerinin kaçırdığını, işkenceyle katledip, şu an bulunduğumuz alanda gömdüklerini söyledi. Konu ortaya çıkar çıkmaz Cumhurbaşkanına mektup yazdık, kendim Batman’da Başbakan ile görüştüm, olayla ilgileneceğini söylemişti. Bülent Arınç, Mehdi Eker ile görüştüm ve hepsi ilgileneceklerini söylemişlerdi ama maalesef bir gelişme olmadı.” dedi.

“Savcılar umursamaz davranıyor”

Cinayetin ortada olmasına rağmen savcılıkların dahi herhangi bir işlem başlatmadığını belirten Soysal, “Savcıların görevi bizim gibi mağdurların mağduriyetlerini gidermeleridir. Ama umursamaz davranıyorlar. Bizim isteğimiz bu alanda babamızın naşının bulunmasıdır. Polis, ‘Ben gelip yeri göstermeye razıyım’ demiş. Polislerin gözetiminde Batman’a gelip babamın gömüldüğü yeri göstereceğini söylemesine rağmen yetkililer herhangi bir adım atmıyor.” diye konuştu.

“Başbakandan beklentim babamın naşının bulunması için kazı işlemleri başlatmasıdır”

Yetkililerin olayın üzerine gitmemesinden dolayı üzüntü duyduğunu sözlerine ekleyen Soysal, her bayramı buruk geçirdiklerini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “36 bayramı babasız geçiriyoruz. Her bayramımız buruk ve hüzünlü bir şekilde geçiyor. Diğer insanlar gibi bayramımızı güzel bir şekilde geçiremiyoruz. Babamız yanımızda olmazsa dahi, bayramlarda gidip Fatiha okuyabileceğimiz bir mezarının olması önemlidir. Eski hükümet yetkilileri beklentilerimizi yerine getirmediler. Yeni hükümetten beklentilerim var. Başbakandan beklentim bir an önce babamın naşının bulunması için burada kazı işlemleri başlatmasıdır.” (İLKHA)

mucahit-soysal.jpg

cevzet-soysal.jpg

cevzet-soysal-001.jpg

cevzet-soysal-002.jpg


 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55