,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2524.96
  • Dolar 32.5773
  • Euro 34.6226
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 16 °C

Cevdet Yılmaz'dan başkanlık açıklaması!

Cevdet Yılmaz'dan başkanlık açıklaması!
AK Parti Bingöl İl Başkanlığı tarafından düzenlenen programda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, anayasa değişikliği ve başkanlık sistemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Bingöl’e gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, anayasa değişikliği ve başkanlık sistemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin görüşmesinden olumlu sonuçlar çıktığını belirten Yılmaz, önümüzdeki günlerde yönetim sistemiyle ilgili anayasa değişikliğin meclise taşıyacaklarını söyledi.

Yeni anayasanın yılardır Türkiye'nin gündeminde olduğunu belirten Yılmaz, "Bu konu Türkiye için çok önemli bir aşama. Yıllardır bu konu, Türkiye'nin gündeminde olan ve tartışılan bir konudur. Sadece AK Parti döneminde değil, geriye gittiğimizde rahmetli Özal, Süleyman Demirel döneminde ve yine rahmetli Erbakan'ın bu konulardaki tavrını, rahmetli Türkeş'in tavrını ve birçok siyasinin tavrını hepimiz biliyoruz. Türkiye yıllar yılı bu konuyu gündeminde tuttu, tartıştı ama şimdi son bir aşamaya gelmiş durumdayız.” dedi.

Yılmaz, “Anayasa komisyonda değerlendirilecek ve ardından Genel Kurul'a gelecek. Genel Kurul'da 330'un üzerinde bir destekle birlikte inşallah referanduma gitmiş olacak. Son sözü de inşallah halkımız söyleyecek. Bu konunun halka gitmesinden hiç kimsenin de çekinmemesi lazım. Halkımız, basiretiyle, ferasetiyle tüm tartışmalara son noktayı koyacaktır. Ülkemizin geleceği adına tarihi bir gelişmeye imza atacaktır.” dedi.

"Türkiye gelişmekte ve kalkınmakta olan bir ülkedir" diyen Yılmaz konuşmasının devamında şunları kaydetti: "Türkiye'nin siyasi istikrara ihtiyacı var. Nitekim geçmişe baktığımızda Türkiye'nin en hızlı geliştiği dönemler, siyasi istikrarın olduğu dönemlerdir. İnşallah bu siyasi istikrarı kurumsal olarak garanti etmiş olan Türkiye çok daha etkili, çok daha güçlü bir yönetimle çok daha hızlı bir şekilde kalkınacaktır ve gelişecektir. Güçlü bir hükümete, istikrarlı bir hükümete sahip olan Türkiye dış politikada da, çevremizde de, küresel düzeyde de çok daha etkili olacaktır." (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55