,
  • BIST 9706.07
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 29 °C

Cevdet Yılmaz: Üniversite, bir kalkınma kurumudur

Cevdet Yılmaz: Üniversite, bir kalkınma kurumudur
Bingöl Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu açılışında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, üniversitelerin sadece eğitim kurumları olmadığını, aynı zamanda bir kalkınma kurumları da olduğunu söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu açılışı ile kütüphane ve spor tesisinin temel atma törenine katıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu açılışı ile kütüphane ve spor tesisinin temel atma törenine katılarak bir konuşma yaptı.

Yapılan törene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bingöl Emniyet Müdürü Metin Akay, Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hakan Olgun, Prof. Dr. Hasan Çiftçi, Bingöl Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Abdullah Taşkesen ile beraber çok sayıda kurum amiri, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Bingöl Üniversitenin 16 bin kişilik dev bir kurum haline geldiğini söyleyen Yılmaz, üniversiteye her geldiklerinde moral bulduklarını, üniversitenin çok hızlı geliştiğini, bugün de o gelişim sürecine, yeni halkalar ilave ettiklerini söyledi.

"Üniversite, bir kalkınma kurumudur"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kalkınma Eski Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Üniversitesinin sürekli geliştiğini ve üniversiteye her gelişlerinde moral bulduklarını söyledi. Üniversite nüfusunun şehir nüfusunun yüzde 10’nunu geçtiğine dikkat çeken Yılmaz, "Bu oranın da Bingöl’ün bir üniversite şehri olduğunun göstergesidir" dedi.

Üniversitelerin sadece eğitim kurumları olmadığını, aynı zamanda bir kalkınma kurumları da olduğunu ifade eden Yılmaz, bu üniversite için taş taş üstüne taş koyan herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Üniversitenin 5 pilot üniversite arasında yer aldığını, Cumhurbaşkanının 5 üniversiteyi kalkınma açısından pilot üniversite olarak tayin ettiğini aktaran Yılmaz, 5 üniversite arasında yer alan Bingöl Üniversitesinin ayrıcaklı bir konum edindiğini anlattı.

"Bingöl Üniversitesi, emsallerine göre çok iyi bir yerde duruyor"        

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger ise konuşmasında, Bingöl Üniversitesi’nin emsalleri arasında çok iyi bir yerde durduğuna vurgu yaparak, özellikle öğrencilerin barınma sorunlarının da giderek azaldığını söyledi. Vali Köşger, bu yıl 2 bin kişilik öğrenci yurdunun açıldığını bu sayıya önümüzdeki akademik yılda 5 bin kişinin daha da ekleneceğini ifade etti.

Vali Köşger, fiziki imkânlar olarak üniversitenin çok iyi bir konumda olduğuna dikkat çekerek, bu gelişmenin akademik alana da yansıyacağını ve üniversite-sanayi işbirliğinin devam etmesi gerekliliğine vurgu yaptı.

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi de törende yaptığı konuşmada üniversite- belediye arasında sıcak bir ilişkinin olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: "Rektörümüz, sadece üniversite ile ilgilenmiyor, şehirle ilgileniyor. Özellikle kültürel faaliyet alanlarında sürekli işbirliği halindeyiz."

"Üniversitemiz, ilimize ve bölgeye güç katıyor"

Açılış ve temel atma töreninde konuşan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, henüz 10 yıllık bir üniversite olmalarına rağmen 8 fakülte, 4 enstitü, 2 yüksekokul ve 5 meslek yüksekokula sahip olduklarını dile getirerek, "Üniversitemiz, ilimize ve bölgemize güç katıyor." dedi.

11 doktora programı, 523 akademik personel, 480 idari personel ve 15 bine yakın öğrenci ile 16 bin kişilik büyük bir kurum olduklarını ifaden rektör Prof. Dr. Çapak, "Amacımız, nicelikten çok niteliktir. Yurtiçinden üniversitemizi tercih eden öğrencilerle beraber 345 tane de yabancı uyruklu öğrencimiz var. Açılışını yaptığımız Meslek Yüksekokulları binamız 25 bin 500 metrekarelik bir alana sahip. 5 bin öğrencimiz burada öğrenim hayatına devam ediyor. Çok amaçlı spor merkezimiz 3 bin 500 metrekare olacak. 2 adet su deposu yapıyoruz. Yeni kütüphane binamız haftanın her günü ve 24 saat açık olacak." dedi.

Rektör Çapak,  İlahiyat Fakültesinin yeni binası ile beraber; hayvan hastanesi ve 50 tane lojman ile 2 bin 700 metrekarelik hangarın yatırım programda olduğunu ifade etti.

Ayrıca üniversitenin güney ve güneybatı bölgesinde yer alan ormanlık alanın da üniversiteye devredildiğini belirten Çapak, "Bu alanları da kısa süre içerisinde üniversitemizin yeşil alanı haline getireceğiz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55