,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2490.091
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.7328
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 20 °C

Çermik doğalgaza kavuştu

Çermik doğalgaza kavuştu
Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde alt yapısı bitirilen doğalgaz ve yapımı tamamlanan bazı yatırımlar için toplu açılış töreni düzenlendi.

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde alt yapısı bitirilen doğalgaz ve yapımı tamamlanan bazı yatırımlar için toplu açılış töreni düzenlendi.

Açılış törenine katılan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Bölgenin merkezi Çermik, kaplıca ve şifa merkezi. Büyük hedefimiz var. Bu anlamda gayretimiz var ve yapacak da gücümüz var. Bu sene, bugünden ileriye ve İnşallah önümüzdeki 5 senede Çermik'in kırsal altyapısında asfaltlanmamış, parke döşenmiş, içme suyunda deposu ve borusu değişmemiş, insani hizmetlerde eksik kalmış hiçbir mahallemizi bırakmayacağız İnşallah. Bunun kararını verdik, bütçelerini ayırdık." dedi.

Güzeloğlu, "Çermik'in Şanlıurfa'ya yani memleketime bağlayacak Siverek bağlantısı,  Elazığ'a bağlayacak Ergani yol bağlantısının hepsini karayollarıyla İnşallah yapacağız. Kaplıca bölgesi, sadece Çermik'e, Diyarbakır'a değil, bölgeye hitap edecek. Yeniden planlanarak 5 bin kişiye yatak ve konaklama hizmeti sunacak. Çermik'in insanına hem iş hem de üreten çiftçisinin ürünü değerlendirecek bir refah ve kalkınma merkezi olacak. Bütün bu yatırımlar ve hizmetler şüphesiz istikrar, huzur ve güven ortamı içerisinde olacak." ifadelerini kullandı.

Vali Güzeloğlu'nun konuşmasının ardından bir konuşma yapan İçişleri Bakanı Yardımcısı Mehmet Ersoy da "Biz memleketimizin her köşesinin bugünkü bahar havasında coşkuyla, mutlulukla, heyecanla, birlik beraberlik içerisinde nice daha güzel hizmetlere kavuşabilmesi, nice daha güzellikleri karşılayabilmesi için mücadele ediyoruz. Bu ülkenin her köşesinde huzur, güvenlik, barış ve kardeşlik olsun istiyoruz.  Bu arada bu ülkenin her köşesinde insanımız mutlu olsun istiyoruz." şeklinde konuştu.

Açılış törenine Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun yanı sıra; İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Dr. Mehmet Mehdi Eker, Kudbettin Arzu, Çermik Kaymakamı Nazlı Demir, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Eryılmaz, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Fatih Klınç, Çermik İlçe Belediye Başkanı Şeyhmus Karamehmetoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55