,
  • BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Cens: “YSK teamül dışına çıkmıştır”

Cens: “YSK teamül dışına çıkmıştır”
“Diyarbakır’da kullanılacak “Oy Pusulası” belli oldu” haberi ile ilk kez açıkladığımız Diyarbakır Oy Pusulasına HÜDA PAR’dan tepki geldi.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Cens’ten Diyarbakır Oy Pusulasının dizilimine tepki göstererek YSK’nın dizilimde teamül dışına çıktığını yazdı.

Dün yayınladığımız “Diyarbakır’da kullanılacak “Oy Pusulası” belli oldu” haberiyle ilk kez açıkladığımız Diyarbakır Oy Pusulasına HÜDA PAR’dan tepki geldi.

Sosyal medya hesabı üzerinden pusuladaki bağımsız milletvekili adaylarının dizilimine tepki gösteren HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cens, YSK’nın, dizilimde teamül dışına çıktığını belirtti.

YSK’nın HÜDA PAR’ın desteklediği Bağımsız Milletvekili Adayı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun pusuladaki yerini daha karmaşık hale getirmek için günlerce toplantı yaptığını yazan Cens, sonuç olarak dizilimde teamül dışına çıkılarak karar verildiğini yazdı.

“Oy pusuluşundaki düzenleme adil olmamıştır”

Dün yayınladığımız haberde, seçim pusulasındaki dizilime tepki gösteren HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Metin Kaya da yaptığı açıklamada; bağımsız adayların isimlerinin küçük kutucuklar içerisine ve isimleri okunamayacak kadar küçük punto yazılarla yazılmasının iyi niyetli bir uygulama olmadığını ifade etmiş, yapılan sıralamanın da doğru bir sıralama olmadığını dile getirmişti.

Kaya, “Tek sıra halinde ve yan yana yapılabilirdi, isimleri daha büyük puntolu yazılarla yazılabilirdi ya da en adil olanı ki bu konuda daha önce YSK’ya başvurumuz da olmuştu, fotoğrafları bırakılabilirdi. Ama hiçbiri yapılmadı. Oy pusulasında bağımsız adaylarının konumlandırılmasıyla ilgili mevcut düzenlemenin adil bir düzenleme olduğunu söyleyemeyiz.” ifadelerini kullanmıştı.

Destekledikleri aday Zekeriya Yapıcıoğlu’nun çekilen kurada son sırada çıktığını hatırlatan Kaya, ortaya çıkan pusulada adayları Yapıcıoğlu’nun hiçbir şekilde son sıra olarak görülmediğini, sıralamada asıl olması gereken 3-2-2 gibi zorlama bir sıralama değil de 3-3-1 tarzında sıralanarak yerleştirilmesi olduğunun aldıtnı çizdi.

Kaya, “Yapılan dizimde adayımız Zekeriya Yapıcıoğlu, pusulanın en alt sırasındaki son kutucuğa diğer bir ifade ile ikinci kutucuğa konumlandırılmıştır. Yapıcıoğlu’nun, pusulada konumlandırıldığı yeri, seçmenlerimize iyi anlatmamız lazımdır. Bu konuda teşkilatımızın daha hassas davranması gerekir.” dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55