,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 1 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 10 °C

Cemaat-i İslami'den HÜDA PAR’a ziyaret

Cemaat-i İslami'den HÜDA PAR’a ziyaret
Mursi döneminde Mısır Bina ve Kalkınma Partisi Milletvekillerinden ve aynı zamanda Şura Meclisi Üyesi olan Muhammed es Sağir ile Mısır Cemaat-i İslami üyesi Sami Atiyye HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaret etti.

Mursi döneminde Bina ve Kalkınma Partisi Milletvekillerinden, aynı zamanda Şura Meclisi Üyesi olan Muhammed es Sağir ile Mısır Cemaat-i İslami üyesi Sami Atiyye, HÜDA PAR’a ziyarette bulundu.

Mısır'da darbe öncesi Mursi döneminde, Bina ve Kalkınma Partisi Milletvekillerinden ve aynı zamanda Şura Meclisi Üyesi olan Muhammed es Sağir ile Mısır Cemaat-i İslami üyesi Sami Atiyye HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaret etti.

Muhammed es Sağir ve Sami Atiyye’yi HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcılarından M. Hüseyin Yılmaz ile GİK üyesi Vedat Turgut karşıladı.

Darbe sonrası Mısır’da yaşanan gelişmeler hakkında bilgi veren Es-Sağir, darbeden dolayı Katar’a göç etmek zorunda kaldığını ve şu an memleketi Mısır'a girişinin de yasaklandığını söyledi.

Es-Sağir, "Mısır parlamentosunda bakandım. Muhammed Mursi döneminde halkın oylarıyla seçildim ve milletvekili oldum. Ayrıca, Muhammed Mursi ikinci bir Şura Meclisi kurmuştu. Bu Şûra Meclisine de milletvekili olarak seçilmiştim. Ancak darbeden sonra ülkeden ayrılmak zorunda kaldım." dedi.

Türkiye'de yaşanan darbe girişimi sırasında Gazze'de bulunduğunu belirten Es-Sağir, Hz. Muhammed'in, Müslümanların birbirine düşkün olduğunu ifade ettiği hadisini o zaman çok daha iyi anladığını belirterek, "Darbeyi duyduğumuz zaman hepimiz büyük bir şok yaşadık ve o anda darbe sanki Türkiye’de değil de Filistin'de yaşanıyormuş gibi hissettik. Müslümanlar olarak o gece sabaha kadar Türkiye’deki darbe girişiminin başarısız olması için Allah'a dua ediyorduk. Sabahlara kadar meydanlardaydık. " dedi.

Türkiye’de daha önce yaşanan darbelerden dolayı çok büyük acılar çeken halkın bir darbe daha olması durumunda neler yaşayacağını çok iyi bildiği için canları pahasına darbeye karşı durduklarını ifade eden Es-Sağir, halkın ortaya koyduğu tavrın takdir edildiğini ve bu tavrın cuntacıları korkuttuğunu sözlerine ekledi.

"Mısırda binlerce insan katledildi"

Mısır’da yaşanan darbe sonrası İstanbul'da mecburi ikamet etmek zorunda kaldığını söyleyen Sami Atiyye ise darbelerin insanlık suçu olduğunu söyledi.

Atiyye, "Mısır'da yaşanan darbe sonrası yaklaşık 100 bine yakın insan gözaltına alınıp cezaevine atıldı. 50 bin kişi ise halen cezaevinde tutuluyor. Binlerce insan katledildi ve arkadaşlarımızın çoğu 25-30 yıl cezaevlerinde kalacak." diye belirtti.  

"Halkın darbe karşısında ortaya koyduğu tavrı hiç birimiz tahmin bile edemezdik"

Darbelerin insanlık suçu olduğunu ve darbeler sonrası yaşanan mağduriyetleri en iyi bilen halklardan birinin de Türkiye halkı olduğunu belirten Genel Başkan Yardımcısı M. Hüseyin Yılmaz, "Daha önce kaç tane darbeye şahit olduk, ancak hiçbirinde halk, bu şekilde ayağa kalkıp direnmedi, darbeyi bastırmaya teşebbüs etmedi. Bundan dolayı hiç kimse bu darbe girişimi sırasında halkın bu şekilde canları pahasına kendilerini feda ederek darbeyi engellemeye çalışacaklarını tahmin bile edemezdik." diyerek darbeye karşı ortaya konulan tavrın takdir edilmesi gerektiğini belirtti.

"Darbe yaparak Türkiye’yi de Mısır'a çevirmek istediler"

Türkiye’de darbe girişiminin başarılı olması durumunda çok şeylerin değiştirileceğine dikkat çeken Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:

"Darbe yaparak Türkiye’yi de Mısır'a çevirmek istediler. Bütün İslami camiaları tasfiye ederek 100 binlerce insanı cezaevine atacaklardı ve binlerce insanı da katledeceklerdi. Siz darbeden sonra en azından sığınacak ülke buldunuz, bizim ise gidecek yerimiz bile yok. Bundan dolayı halkın direnmekten başka bir çaresi de yoktu. Darbeyi bastırmak için sokağa çıkarak kendini feda etmelerinden başka bir çareleri yoktu. Darbe girişiminin başarısız olmasının en büyük etkenlerden biri ordu ve emniyet içeresinde bu hainlerle işbirliği yapmayan, aksine onlara karşı mücadele eden hainlerinin olmamasıdır. Onların bu fedakârlığı, azim ve gayreti sayesinde ve halkın da yüreğindeki iman ve azimli duruşundan dolayı bu darbe girişimi Allah'ın izniyle başarısız kalmıştır."

"Mısır'da yaşanan katliamdan daha beteri Türkiye’de yaşanacaktı"

Yılmaz, "Mısır'da yaşanan katliamdan daha beteri Türkiye’de yaşanacaktı. Zaten bu yönüyle de bakılabilir; Türkiye halkı Mısır'da gerçekleşen darbe ve darbe sonrasında yaşanan katliamı, yaşanan kötü durumu gördükten sonra darbenin ne kadar vahim sonuçlara sebep olacağını görmüştü. Bu nedenle insanlar hayatları pahasına bu darbeye karşı koydu ve Allah'ın izniyle darbeyi defettiler." dedi.

Mısır’ın seçilmiş meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi başta olmak üzere tüm darbe mağduru mahkûmların en kısa sürede özgürlüklerine kavuşmayı temenni eden Yılmaz, yaşanan zulümden kurtulmaları için dua ettiklerini sözlerine ekledi. (İLKHA)

cemaat-i-islamiden-huda-par.jpg

cemaat-i-islamiden-huda-par-001.jpg

cemaat-i-islamiden-huda-par-002.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55