,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3558
  • Euro 34.9403
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C

Çavuşoğlu: Kardeşlerimizle hiçbir sorunumuz yok

Çavuşoğlu: Kardeşlerimizle hiçbir sorunumuz yok
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 2 gün boyunca bir takım temaslarda bulunmak için geldiği Ağrı'da yaptığı konuşmada "Bizim Irak'taki, İran'daki Kürt kardeşlerimizle hiçbir sorunumuz yoktur." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bizim Irak'taki, İran'daki Kürt kardeşlerimizle hiçbir sorunumuz yoktur." dedi.

Çavuşoğlu, "Bu ülkede herkes birinci sınıf insandır, Kürt kardeşlerimiz, Lazlar, Çerkezler, Boşnaklar, Aleviler, kim olursa olsun birinci sınıf insandır. Biz birlikte Kurtuluş Savaşı'nı verdik. Çanakkale Destanı'nı birlikte yazdık. Bugün dünyanın her yerinde, özellikle bizim coğrafyamızda ecdadımızın mirasları varsa oralara birlikte gidip birlikte ihya ettik. Anadolu topraklarını birlikte yurt edindik, birlikte kalkındırdık. Yine birlikte ihya edeceğiz. Yine Türkiye'yi ve Anadolu topraklarını hedeflediği noktaya birlikte ulaştıracağız." ifadelerini kullandı.

"Bizim derdimiz teröristlerdir, terör örgütleriyledir. Irak'taki, İran'daki Kürt kardeşlerimizle bizim hiçbir sorunumuz yoktur." diyen Çavuşoğlu, "Suriye'de yaşayan ve YPG, PKK yüzünden o toprakları terk etmek zorunda kalan ve Türkiye'ye gelen Kürtler de bizim kardeşimizdir. Ama Suriye'de sorun YPG-PKK, İran'da PJAK'tır, Türkiye ve Irak'ta da problem PKK'dır ve teröristlere destek verenlerdir." dedi.

Konuşmasında belediyelerde görevlendirilen kayyumlar da yer veren Bakan Çavuşoğlu, kayyumların görevlendirildikleri illerde olumlu çalışmalar yürüttüklerini savundu.

Çavuşoğlu, "Kürtlerin haklarını savunduğunu iddia eden bir terör örgütü ve onun yandaşları DHKP-C'si TİKKO'su aynı zihniyet bunlar. Orada yaşayan vatandaşları saat 6-7'de evlerine mahkûm ediyorlardı. Şimdi ise gece bir buçuğa kadar dışarıda. Bunların hepsi bizim vatandaşımız, kardeşimiz. Biz bunları ayrı düşünebilir miyiz ayırım yapabilir miyiz? Hepimiz kardeşiz. O zaman hizmet etmemiz lazım, hizmette birleşmemiz lazım. Kültür ve medeniyet şehri Hatay'ın yollarını görün vallahi utanırsınız. DEAŞ işgali altında uzun süre kalan Irak'ın yolları katbekat iyi. Suriye'nin yıkılmayan yerlerindeki yolları bile daha iyidir. Bu zihniyet böyle. Muğla'ya gittim, sular kesik, Bodrum çöp, aynı şekilde pis sular denize akıyor. Hangi çağda yaşıyoruz arkadaşlar. 1994 öncesi İstanbul gibi, Aydın'da çeşme suları tuzlu akıyor. Bunları yapmak zor bir şey mi? Bunları basit bir ilçe belediyesi bile yapar. Bunların derdi hizmet etmek değil. O yüzden biz işimize bakacağız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55