,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2308.186
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.112
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 19 °C

Çavuşoğlu: "Hava sahasını kullanmak için Rusya ve İran'la görüşüyoruz"

Çavuşoğlu: "Hava sahasını kullanmak için Rusya ve İran'la görüşüyoruz"
Muhtemel Afrin operasyonuyla ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Hava sahasını kullanmak için Rusya ve İran'la temas halindeyiz." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afrin'e olası müdahalenin Rusya'yla koordineli yapılması gerektiğini ifade ederek, "Hava sahasını kullanmak için Rusya ve İran'la görüşüyoruz." diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, olası Afrin operasyonuyla ilgili açıklama yaptı. Çavuşoğlu, "Hava sahasını kullanmak için Rusya ve İran'la temas halindeyiz." dedi.

CNN TÜRK canlı yayınında soruları yanıtlayan Çavuşoğlu, ABD'nin YPG ile ilgili yaptığı açıklamaların tatmin edici olmadığını belirtti.

Çavuşoğlu, "ABD'den gelen açıklamalar sonrasında hem Savunma Bakanı'yla hem de Dışişleri Bakanı'yla yaptığımız görüşmelerde duyduğumuz rahatsızlığı dile getirdik. Kendileri gazetelerde çıkan haberlere inanmamamız gerektiğini söylediler, biz ise bunları bazı askerlerden duyduğumuzu söyledik. YPG'ye verilen silahlarla ilgili rahatsızlığımızı da dile getirdik. Bu terör örgütüne verilen destek ilişkilerimizde geri dönülmez hasara yol açar. Bu mesajları net bir şekilde kendilerine verdik. Savunma Bakanı'nı tanırım, doğru söyleyen insanlardan biridir. Bizzat bu konuyla yakından ilgileniyorum dedi. Aynı şeyi Dışişleri Bakanı da söyledi. Ama ABD'nin açıklamaları bizi tam olarak tatmin etmedi." diye konuştu.

ABD'nin YPG'deki silahları toplama sözünü kendilerine verdiğini hatırlatan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ABD bize kendileri söylemişlerdi, 'Biz verdiğimiz silahların seri numaralarını alıyoruz. Rakka operasyonundan sonra YPG'deki silahları toplayacağız.' demişlerdi. Ama Cumhurbaşkanımız bunun pratikte uygulanamayacağını anlatmıştı. ABD'nin verdiği sözü tutması lazım. Tutmazsa güvenilir bir ülke olmaz. Biz her yerde müttefikiz, dolayısıyla ağızdan çıkan söz tutulmalıdır.  Erdoğan'ı seven de sevmeyen de bilir ki Erdoğan sözünü tutar. ABD'nin bize verdiği bir söz var ama sözünü tutmuyor. Biz artık somut adımları görmek istiyoruz. Artık bu terör örgütüyle işbirliği yapmayı ABD'nin bırakması lazım." ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afrin'e olası müdahalenin Rusya'yla koordineli yapılması gerektiğini de ifade ederek, "Hava sahasını kullanmak için Rusya ve İran'la görüşüyoruz." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55