,
  • BIST 9055.34
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 20 °C

Çatışmada yaralanan PKK'lının cesedi bulundu

Çatışmada yaralanan PKK'lının cesedi bulundu
Diyarbakır Valiliği açıklamasında, 17 Aralık günü saat 15.00 sıralarında Hani'de görevli polislerin, PKK'lıların bulunduğu bir aracı takip ettikleri esnada çıkan çatışmada bir polisin hayatını kaybettiği, bir polisin de yaralandığı belirtildi.

Diyarbakır'da polisin, PKK'lıların bulunduğu aracı takip ettiği sırada çıkan çatışmada yaralanan bir PKK'lının cesedi, toprağa gömülü halde bulundu.

Yapılan istihbari çalışmalar neticesinde yaralı PKK'lıların olay yerinden kaçmasına yardım ettikleri tespit edilen ve yakalanan 7 şüphelinin, sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevine atıldığı bildirildi.

Açıklamada, "Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca devam eden istihbari çalışmalar neticesinde olay yerinden yaralı olarak kaçan teröristlerden bir teröristin öldüğü, cesedinin Lice ilçesi Birlik köyüne gömüldüğüne dair bilgiler alınması üzerine Lice ilçesi kuzeydoğusunda 23 Aralık 2018 Cumartesi günü saat 23.00'ten itibaren Şehit Jandarma Uzman Çavuş Polat Özbek-44 Operasyonu'nun icrasına başlanılmıştır. Operasyon bölgesinde 23 Aralık 2018 Pazar günü saat 11.30 sıralarında jandarma komando timleriyle icra edilen temas araması esnasında, Birlik köyü ile Miaran komu arasındaki kırsal alanda teröriste ait ceset gömülü vaziyette bulunmuştur." denildi.

Lice Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan incelemelerin ardından cesedin, kimlik tespiti ve otopsi işlemleri için Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildiği kaydedildi.

Olayla ilgili 2 şüphelinin gözaltına alındığının belirtildiği açıklamada, "Birlik köyü Miaran mezrasında ikamet eden S.Ö. isimli şahsın ikamet ettiği evde yapılan adli aramada; duvarda kan izleri ve cesedin sarılmasında kullanılan çarşaflar tespit edilmiş, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla malzemelere olay yeri inceleme timi tarafından el konulmuş, S.Ö. isimli şahıs gözaltına alınmıştır. S.Ö. isimli şahıs ile yapılan mülakat neticesinde; terörist cesedini Birlik köyü Gezan mezrasında ikamet eden H.Ş. isimli şahıs ile birlikte gömdüklerini beyan etmesi üzerine H.Ş. isimli şahıs ikamet ettiği adreste yakalanarak Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gözaltına alınmıştır." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55