,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 17 °C

Çanakkale’den 15 Temmuz’a: Dede-Nine-Torun Buluşmaları

Çanakkale’den 15 Temmuz’a: Dede-Nine-Torun Buluşmaları
Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıl dönümünde “Dede-Nine-Torun Buluşmaları” gerçekleştirildi.

“Kadim Kültür ve Yenilikçi Eğitim” anlayışı ile yola çıkan Yenidoğu Okulları,  Çanakkale Zaferinin 102. yıl dönümünde düzenlemiş olduğu “Dede-Nine-Torun Buluşmaları” ile farklı bir etkinliğe imza attı.

Program ahirete irtihal eden şehitlerimiz ve aile büyüklerimiz için okunan Kur’an-ı Kerim ile başladı. Din Kültürü Öğretmeni ve ilahiyatçı Sedat Özgür tarafından “Şehitlik – Gazilik – Çanakkale’den 15 Temmuz’a uzanan yolculuk” konulu sunum bu milletin şehadete severek nasıl koştuğunu, hiç tereddüt etmeden içerideki ve dışarıdaki hainlerin kurşunlarına göğsünü nasıl siper ettiğini gösteren müşahhas örnekler ile doluydu.

Bu anlamlı günü daha da anlamlı kılan husus ise; minik yüreklerin, torunların okudukları sure ve hatimlerin duasının yapılması oldu. İlahiyatçı Halit Kurtoğlu’nun yapmış olduğu dualara; torunların günahsız ağızları ile “Âmin” demeleri programa katılan herkesi duygulandırdı.

“Çanakkale Ruhu, 15 Temmuz Ruhu ile Perçinlendi”

“Çanakkale’den 15 Temmuz’a” ana temasının işlendiği programda konuşma yapan Kampüs Koordinatörü M. Bahaddin Koç; “Şehitlerimizin kanları ile sulanmış bu aziz vatan, siz büyüklerimizden bizlere armağandır. Milletimiz; dün ecdadımızın yedi düvele boyun eğmediği ve iman dolu göğsünü düşman mermilerine siper ettiği ‘Çanakkale Ruhu’ nu, bugün tankların önüne yattığı, vatanı için canını feda ettiği ‘15 Temmuz Ruhu’ ile perçinlemiştir” dedi.

 

“Geleneklere Sahip Bir Kültür Oluşturma Çabası İçindeyiz”

Konuşmasının devamında Koç, Yenidoğu Okulları olarak; ortak geçmişi ve idealleri benimseyen bir millet anlayışına sahip olduklarını, bu amaçla öğrencilerine “milli şuur” kazandırma çalışmalarına önem verdiklerini, paydaşları kuşatan bir iklim oluşturarak, geleneklere sahip bir kültür oluşturmanın çabası içinde olduklarını anlattı.  Ayrıca, insanı değerli kılanın taşıdığı ruh olduğu bilinciyle, hayatın ancak maneviyatla anlamlı olabileceğini, Çanakkale ve 15 Temmuz’da bu manevi ruhun inkişaf bulduğunu ve Müslüman Türk evladının tüm dünyaya büyük bir mesaj verdiğini belirtti.

 

“Tematik Kitap Fuarı” İlgi Odağı Oldu

Çanakkale ve 15 Temmuz kahramanlarını anlatan kitapların yer aldığı “Tematik Kitap Fuarı”nın da yer aldığı programda torunları ile birlikte kitap stantlarını gezerek çeşitli kitaplar alan ve okulun merkezinde yer alan kütüphaneyi ziyaret eden dede ve ninelerimizin heyecanı görülmeye değerdi. Öğrencilerin hazırlamış olduğu panolarda yer alan Çanakkale ve 15 Temmuz görselleri bu aziz milletin, iman ve gayretini, dede torun el ele düşmana karşı nasıl mücadele verdiklerini göstermesi adına ilgi odağı oldu.

“Geçmişin Deneyimi ve Bugünün Bilgisi ile Geleceğe Hazırlıyoruz”

Programın organizatörlüğünü yapan İlkokul Akademik Koordinatörü Öner Yavru, Yenidoğu’da sırasıyla insan, bilgi ve toplumu geliştirmeyi amaçlayan bütünsel bir eğitim anlayışına sahip olduklarını; işin özünde insan olduğunu, yeni nesillerimizi, geçmişin deneyimi ve bugünün bilgisi ile geleceğe hazırlamak gayretinde olduklarını; cevheri, bilgisi, birikimi, ahlakı ve değerleriyle bir duruş sergileyen ve içinde bulunduğu topluma kılavuzluk edebilen insanların oluşturacağı sinerji ile ülkemizi çok daha güzel günlerin beklediğini ifade etti.

 

Bu anlamlı program torunların dede ve ninelerinin ellerini öperek takdim ettikleri teşekkür belgeleri ile sona erdi.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55