,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 18 °C

Camiye giden çocuklar ödüllendirildi

Camiye giden çocuklar ödüllendirildi
Gaziantep'te çocukları namaza ve camiye alıştırmak amacıyla gerçekleştirilen ve her geçen gün büyük bir ilgi gören “Haydi Çocuklar Camiye Namazını Kıl Puanını Topla” projesi kapsamında düzenli olarak camiye devam eden çocuklar ödüllendirildi.

​Gaziantep'te "Haydi Çocuklar Camiye" projesi kapsamında düzenlenen yarışmada 40 gün boyunca sürekli camiye gidip namaza devam eden, ayet ve hadis ezberleyerek puan toplayan çocuklara ödül verildi.

Proje kapsamında 40 gün boyunca düzenli olarak camiye gidip namaza devam eden, 40 ayet ve hadis ezberleyerek puan toplayan 9-13 yaş arasındaki çocuklar için ödül töreni düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen, Gaziantep İl Müftülüğü ve Şahinbey Belediyesinin desteğiyle yürütülen proje kapsamındaki ödül töreni Mehmet Ökkeş Nacar Camii'nde düzenlendi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu düzenli olarak camiye gelen çocuklarla sabah namazında bir araya gelerek, çocuklara hediyeler verdi.

Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu’nun kıldırdığı sabah namazının ardından düzenlenen programda konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, camilerin çocuklar ile daha bir güzelleştiğini söyledi.

 “Çocuklarımız manevi değerlerine bağlı yetişiyor”

Çocukların camiye gitmesi konusunda teşvik ettiklerini belirten Tahmazoğlu, “Projeyi müftülüğümüz ile birlikte yürütüyoruz. Çocuklarımızın camiye gelişlerini teşvik etmek için düzenlenen bu proje kapsamında 40 gün boyunca sabah namazı için camiye gelen çocuklarımızı ödüllendirerek, namaza teşvik ediyoruz. Bu önemli projede emeği geçen başta İl Müftümüz olmak üzere Şahinbey İlçe Müftümüzü, hocalarımızı, cami cemaatimizi ve yavrularımızı tebrik ediyorum.” dedi.

Camilerin yaşayan camiler haline dönüşmesi için çalışmalar yapacaklarını aktaran Tahmazoğlu, şöyle konuştu:

“Çocuklarımızın vatanımız ve milletimiz için milli ve manevi değerlerimize bağlı yetişmesi açısından bu projeyi biz çok önemsiyoruz. İnşallah müftülüğümüzle birlikte birçok ortak projeyi hayata geçireceğiz. Özellikle de camilerimizin alt katlarını okuma salonuna, kütüphaneye çevrilmesi, cemaatimizin ve bu mahalle sakinlerinin sürekli olarak gelip burayı kullanması ve yaşayan camiler haline dönüşmesi için çalışmalar yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından öğrencilere ödülleri verildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55