,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.509
  • Dolar 32.364
  • Euro 34.907
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 15 °C

Camiye giden çocuklar ödüllendirildi

Camiye giden çocuklar ödüllendirildi
Gaziantep'te "Haydi Çocuklar Camiye" projesi kapsamında düzenlenen yarışmada 40 gün boyunca sürekli camiye gidip namaza devam eden, ayet ve hadis ezberleyerek puan toplayan çocuklara ödül verildi.

Gaziantep'te çocukları namaza ve camiye alıştırmak amacıyla gerçekleştirilen ve her geçen gün büyük bir ilgi gören "Haydi Çocuklar Camiye" projesine katılan çocuklar ödüllendiriliyor. Proje kapsamında bugüne kadar 5 etapta yaklaşık 550 çocuk ödül aldı.

Nesli, kötü alışkanlıklardan korumak, gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak, çocukları camide cemaatle namaza teşvik etmek ve güzel ahlakla yetiştirmek, bunun yanında Kur’an-ı Kerim'den bazı ayetler ve Hadis-i Şerifler ezberleterek hayatlarında uygulamalarını sağlamanın hedeflendiği yarışmada, ödül töreni düzenlendi.

Şehitkamil ilçesindeki camilerde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen ve Şehitkamil İlçe Müftülüğü ile Şehitkamil Belediyesi'nin desteğiyle yürütülen proje kapsamında hafta içi bir ve hafta sonu beş vakit namazlarını camide düzenli olarak cemaatle kılan, 40 ayet ve hadis ezberleyip puan toplayan 9-13 yaş arasındaki çocuklara Said Nursi Camiinde düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Dereceye girerek ödül almayı hak eden 100'den fazla çocuk, büyük bir sevinç yaşadı.

Ödül programında konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, çocuklara öğrendiklerini hayatlarında uygulamaları tavsiyesinde bulundu.

Fadıloğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan "Haydi Çocuklar Camiye" projesine belediye olarak destek verme noktasında gerçekleştirdikleri istişare neticesinde çocuklara ödül verme görevini üstlendiklerini söyledi.

İlçedeki birçok camide bu projenin uygulandığını ifade eden Fadıloğlu, "Buradaki amaç; çocuklarımızın camiyle tanışması, cemaatle beraber olmaları, Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmeleri, hadisler öğrenmeleri, ayetler ezberlemeleridir. Bugün ödül almaya hak kazanan yavrularımıza ödüllerini teslim etmek için bir araya geldik. Sevgili çocuklarımız, ödülü alıp bir kenara çekilmek yerine öğrendiklerimizi yaşam biçimimiz haline getireceğiz. Şimdiden nasıl alışırsanız ömrünüz öyle devam edecek. Bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum." dedi. (İİLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55