,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 19 °C

Camilerin sorunları Batman Müftüsü Erhan’a iletildi

Camilerin sorunları Batman Müftüsü Erhan’a iletildi
Batman İl Müftüsü Turgut Erhan’ı ziyaret eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz ve beraberindeki heyet, vatandaşların camilerle ilgili kendilerine söylenen sorunları iletti.

Kurum ziyaretleri kapsamında Batman İl Müftülüğünü ziyaret eden HÜDA PAR heyeti, vatandaşlardan camilerle ilgili kendilerine söylenilen bazı sorunları Müftü Erhan’a iletti.

Ziyarette ayrıca, camilerdeki yıpranmış eski Kur’an-ı Kerimlerin durumu, Esentepe camisinin ne zaman biteceği, borçlardan dolayı elektriği kesilen camiler, gençliğin karşılaştığı maddi ve manevi sorunlar gibi konular konuşuldu.

Müftü Turgut Erhan’ı ziyaret eden heyet ardından İl Müftü Yardımcısı Mehmet Nedim Yılmaz’ı da ziyaret ederek yeni görevinden dolayı hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Elektriği kesilen camiler

Ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan Durmaz, “Kurum ziyaretleri kapsamında Batman İl müftülüğünü ziyaret ettik. Ziyarette İl Müftüsü değerli Turgut Erhan Hoca ile görüştük. Kendisiyle cami, camilerdeki yıpranmış eski Kur’an-ı Kerimlerin durumu, Esentepe camisinin ne zaman biteceği, Kur’an kursları, borçlardan dolayı elektriği kesilen camiler, bina altındaki mescitler, ilmin ve âlimin önemi, neslin değerlerine bağlı bir şekilde yetişmesi, gençliğin karşılaştığı maddi ve manevi sorunlar başta olmak üzere birçok konu hakkında değerlendirmelerde bulunduk. Bilgilendirmelerinden ve değerlendirmelerinden istifade ettik.” dedi.

“Müftü Erhan: Sorunları çözeceğiz”

Müftü Erhan’ın sorunların çözümü için gerekenin yapılacağını söylediğini belirten Durmaz, “Sayın müftümüz, ilettiğimiz bazı sorunları yanına not alarak gereğini yerine getireceğini dile getirdi.  İlgi ve misafirperverliğinden dolayı kendisine teşekkür ederiz. Ayrıca, müftü beyi ziyaret ettikten sonra İl Müftü Yardımcısı Mehmet Nedim Yılmaz’ı da ziyaret ederek yeni görevinden dolayı hayırlı olsun temennisinde bulunduk.” şeklinde konuştu.

“Cami merkezli bir medeniyete sahibiz”

Cami merkezli medeniyete sahip olduklarını vurgulayan Durmaz, “Bizler cami merkezli bir medeniyete sahibiz. Camiler, hayatın merkezinde olması gereken alanlardır. Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed’in (sallallahu aleyhi vesellem) hayat metoduna baktığımızda cami ve mescitlerin hayatın ve İslami mücadelenin merkezinde olduğunu görürüz. Peygamberi takip ederek O’nu rehber ve önder edinen bir topluluk olarak, kurtuluşun ve saadetin camilere yönelmekte olduğunu biliyoruz. Toplumumuz arasında bu bilincin oluşması gerekmektedir. İnsanların mutsuz ve huzursuz olmalarının sebebi, İslami yaşamdan uzaklaşmalarından kaynaklanıyor. İslami yaşam insanları huzurlu kılar. Toplumda var olan sorunlar, ancak toplumun İslamileşmesi neticesinde çözülür.” dedi.

“İnsanı kazanmaya dair yapılan çalışmalar gönülden olmalıdır”

Toplumun maddi sorunlarının çözümü için uğraş verdikleri gibi gençliğin manevi sorunlarının çözümü için de mücadele edeceklerinin altını çizen Durmaz, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Toplumun sadece maddi sorunları yoktur. Bu sorunlarla birlikte manevi sorunları da vardır. Bunu bildiğimizden dolayı bu dengeyi hesap ederek projeler ortaya koymaya gayret ediyoruz. Örneğin işsizlik probleminin çözümü için yapılması gerekenleri söylediğimiz gibi gençliğin maneviyatına katkı sağlayacak çalışmaların da yapılması gerektiğini vurguluyoruz. İnsanı kazanmak için maneviyatını güçlendirmek gerekir. Bunun için dini hizmetlerde bulunan değerli hocalar ve neslin ıslahı için çalışmalar yapan hareketler başta olmak üzere toplumdaki duyarlı ve hassasiyet sahibi kişi ve kesimler, gençliği kazanmak için çalışmalarını artırmalıdırlar. Bu çalışmalar yapılırken mutlaka gönülden yapılmalıdır. Çünkü bu işler, gönülden yapılmadığı takdirde istenilen neticeyi vermez.”(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55