,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 14 °C

"Camilerin sadece ibadet yerleri olmadığını 15 Temmuz'da gördük"

"Camilerin sadece ibadet yerleri olmadığını 15 Temmuz'da gördük"
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Camilerimizin hayatın merkezi olduğunu 15 Temmuz akşamında bir kez daha hatırlamış olduk. O gece sokağa çıkan vatandaşlarımıza o ruhu veren camilerimizden okunan selalardı, dualardı, ezanlardı." dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gaziantep’teki temasları kapsamında işadamı Ahmet Şireci tarafından Asri Mezarlık içerisine yaptırılan 3 bin kişi kapasiteli ve 3 minareli Hanifi Şireci Camii'nin açılışına katıldı.

Camilerin sadece sembolik bir dini mekan olarak görmenin ötesinde camilerin hayatın merkezi olarak görmenin daha anlamlı olacağını ifade eden Kurtulmuş, Caminin sadece bir ibadethane değil insanları toplayan, cem eden bir yer olduğunu, camilerin Allah'a yönelme, Allah'ın karşısında secdeye, rükuya varılan, acziyetin ikrar edildiği mekanlar olduğunu söyledi.

Kurtulmuş, "Dolayısıyla camiyi sadece sembolik bir dini mekan olarak görmenin ötesinde, camiyi medeniyetimizin hayatının merkezi olarak görmek daha anlamlıdır. Geçmişte böyle oldu, bugün de böyle. Camilerimizi inşallah aynı fonksiyonlarına kavuşturmak mümkün olur. Daha canlı bir şekilde şehirlerin semtlerin nirengi noktası camiler olur." dedi.

"Camilerin hayatın merkezi olduğunu 15 Temmuz akşamında bir kez daha hatırlamış olduk"

"Camilerimizin hayatın merkezi olduğunu 15 Temmuz akşamında bir kez daha hatırlamış olduk." Diyen Kurtulmuş, konuşmasına şöyle devam etti: "15 Temmuz akşamında o hain, kökü dışarıdaki cinayet çetesi ve o eşkiya güruhunun başlattığı darbeye karşı vatandaşlarımız sokaklarda tankların karşısında göğüslerini açarak, sert yumruklarıyla uçaklara karşı durarak sokaklara çıktı. İşte vatandaşlarımıza o ruhu veren camilerimizden okunan bu selalardı, dualardı, ezanlardı, Fetih sureleriydi. Yeniden öğrendik ki 15 Temmuzda cami sadece ibadet edilen bir yer değil. Cami toplumsal hayatın merkezi olan bir yerdir. Camilerin bu kadar önemli yerler olduğunu hepimiz biliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Camiler yeniden hayat bulacak"

Camilere yeniden hayat vermenin aslında bu toplumun yeniden güçlü bir şekilde ayağa kalkmasını da temin etmek anlamına geldiğini vurgulayan Kurtulmuş, "Müslümanlar olarak Allah'tan başka kimseden korkmuyoruz, kimsenin önünde eğilmiyoruz, rükuya gitmiyoruz, secdeye varmıyoruz. Bu caminin inşallah güzel hayırlı hizmetler yapacağına inanıyorum. Müslümanları asırlar boyunca cem edeceğini ve bir araya getireceğini biliyorum. Memleketimizde ezanlar susmasın, bayraklar inmesin. Bu memlekette ellerini açıp Allah'a dua eden insanların duaları, kıyamete kadar hiç dinmesin diliyorum." diye belirtti.

Kurtulmuş, açılışı yapılan caminin 3 minareli olduğunu ve benzerlerinin Şam ve Halep'te bulunduğu bilgisini aldığını da sözlerine ekledi.

"Camiler gönülleri birleştiriyor"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, camilerin gönülleri birleştiren mekanlar olduğunu ve herkesin eşit şekilde kul olarak Allah'ın huzuruna çıktığını söyledi.

Konuşmaların ardından Kurtulmuş ve beraberindekiler, dualarla açılışını yaptıkları camide cuma namazını kıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55