,
  • BIST 8740.24
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 16 °C

"Camilerimizin kalbini camiye bağlamış gençlere ihtiyacı var"

"Camilerimizin kalbini camiye bağlamış gençlere ihtiyacı var"
​Gaziantep’e gelen eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, camilerin, kalbini camiye bağlamış gençlere ihtiyacı olduğunu söyledi.

Memleketi Gaziantep’e gelen Diyanet İşleri eski Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, kentin tanınmış alimlerinden olan Adil Özberk Hoca adına yapılan caminin açılışına katıldı. Burada konuşan Görmez, camilerin yükselen binalar arasında şehre nefes aldıran ve şehrin manevi havasını ayakta tutan mekanlar olduğunu belirtti.

Şahinbey Belediyesi ve Mehmet Akif Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yaptırılan Adil Özberk Cami’nin açılışını eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez gerçekleştirdi.

Şahinbey ilçesi Karataş Mahallesi’ne yaptırılan caminin açılış törenine; Vali Ali Yerlikaya, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, İl Müftüsü Ahmet Çelik, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Caminin açılış töreninde konuşan Görmez, camilerin yükselen binalar arasında şehre nefes aldıran ve şehrin manevi havasını ayakta tutan mekanlar olduğunu belirterek, "Bu mabetler, bu yükselen binalar arasında şehre nefes aldıran ve şehrin o manevi havasını ayakta tutan mekanlardır. Yoksa bu şehirler boğulur. Camiler vazifelerini yapıyorlar. Biz, biraz vazifelerimiz de tahsirimiz var. Herhangi bir yerleşim yeri olduğu zaman cami olmalıdır."dedi.

"Camilerimizi,  kalbini camiye bağlamış gençlere ihtiyacı var"

Camilerin süsünün cemaat olduğunu ifade eden Görmez, "Ama hep birlikte de cemaat oluşturmalıyız. Şimdi bakıyorum ben bilhassa camilerimizin genç cemaate ihtiyacı var. Camilerimizin, kalbini camiye bağlamış gençlere ihtiyacı var. Camilerimizin neşeyi Rabbine ibadette arayan gençlere, genç cemaata ihtiyacı var. Burada da özellikle din görevlilerimize görev düşüyor. Din gönüllüsü kardeşlerimiz sadece camide bekleyip, camiye gelip arkalarında namaz kılacaklara namaz kıldırmakla yetinmemelidirler ve onlar bu apartmandaki bütün kardeşlerimizin kapısını çalıp, selam vermeliler. ‘Ben caminin imamıyım. Sadece minareden davet etmekle kalmıyorum sizi aynı zamanda şahsen camiye davet etmeye geldim’ desinler. Özellikle bu apartmanlarda yaşayan hiçbir gencimiz secdesiz, rükusuz ve kıyamsız kalmasın. Cenab-ı hak muhabbetsiz şehirlerimizi mabetsiz kılmasın, muhabbetlerimizi cemaatsiz cemaatlerimizi ibadetsiz, ibadetlerimizi de ihlassız ve samimiyetsiz kılmasın." ifadelerini kullandı.

"Camiler yapmaya devam edeceğiz"

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise göreve geldikleri günden bu yana cami yapımına büyük önem verdiklerini belirterek, "Göreve geldiğimizde 250 bin nüfusa sahip Karataş’a üç tane cami yeri ayrılmıştı. Şu anda sadece Karataş’ta 15’in üzerinde camimiz var, bir taraftan da yapmaya devam ediyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55