,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C

Camileri olmadığı için okulda Kur'an dersi alıyorlar

Camileri olmadığı için okulda Kur'an dersi alıyorlar
Bitlis merkeze bağlı yaklaşık 600 hanelik Hüsrevpaşa Mahallesi'nde cami ve Kur'an kursu olmadığı için birçok öğrenci Kur'an-ı Kerim dersi alamazken, yaklaşık 120 öğrenci de okulda ders alıyor.

Bitlis merkeze bağlı Hüsrevpaşa Mahallesi'nde cami veya Kur'an kursu olmadığı için bazı öğrenciler okulda Kur'an-ı Kerim dersi alırken, birçok öğrenci ise ders alamıyor.

12 Haziran'da başlayan yaz Kur'an kursları bugün itibariyle son bulurken, caminin olmadığı mahalledeki çocuklar ise kursa gidemediler. En yakın caminin kendilerine 3 kilometre uzaklıkta olduğunu belirten mahalleli, çocuklarının Kur'an eğitiminden mahrum kaldıklarını belirtiyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yönelik talep üzerine Şükri-i Bitlisi Ortaokulunun 2 sınıfı mahalle sakinlerine tahsis edildi. Sadece bir Kur'an kursu öğreticisinin bulunduğu mahallede yaklaşık 120 öğrenci bu sınıflarda yaz Kur'an kursu kapsamında eğitim alıyor.

Çocukların Kur'an eğitimine devam edebilmeleri için mahallelerine bir caminin yapılmasını isteyen Mehmet Nesih Geylani, "Daha önce mahallemizde cami ve Kur'an kursunun olmadığını dile getirmiştik. Müftülük kanalıyla 1 Eylül'e kadar okulda Kur'an eğitimini vermek için milli eğitimden izin aldık. Bizlere 2 sınıf verildi. Bir sınıfta kız öğrenciler, bir sınıfta da erkek öğrencilere ders veriyoruz. Öğrencilerimiz burada dini öğrendiler. Çoğu da Kur'an'a geçti. Ne yazık ki 1 Eylül tarihinden sonra milli eğitim okulu bizden geri alacağı için bu imkanlar kalmayacak." dedi.

Cami olmadığı için yüzlerce öğrenci Kur'an-ı Kerim eğitiminden mahrum

Çocukların Kur'an-ı Kerim eğitimine devam edebilmeleri için yetkililerden cami talebinde bulunan Geylani, sözlerini şöyle tamamladı: "Çocuklarımız çok zekidirler. Çoğu 2 ay içerisinde Kur'an'a geçti. En azından bu mahalleye bir cami yapılana kadar yetkililerden bize bir yerin tahsis edilmesini istiyoruz. Yer olmazsa çocuklar bu yaz Kur'an kurslarında öğrendiklerini bir sonraki yıla kadar unutacaklar. Yaklaşık 120 öğrenci geliyor. Hem yer hem de eğitici olmadığı için yaz Kur'an kursunun duyurusunu mahallede yapmadık. Bize tahsis edilen okuldaki bu iki sınıfta yaklaşık 120 öğrenci Kur'an dersini alıyor. Burada aynı şekilde okulun da kendi kursu olduğu için onlar sabah, bizler de öğleden sonra ders veriyoruz."

"Kur'an öğrenmeye devam etmek istiyoruz"

Mahallede cami olmadığı için bundan sonra Kur'an-ı Kerim eğitimlerine devam edememenin burukluğunu yaşayacaklarını belirten öğrencilerden Kader Gök ve Rümeysa Yılmaz, yetkililere seslenerek, "Buraya Kur'an okumak için geldik. Okul açılacağı için Kur'an kursu artık kapanıyor. Bizim de gideceğimiz yer yok. Mahallemizde cami yok. Çocukların çoğu burada Kur'an okumayı öğrendi. Mahallemize cami yapılmasını istiyoruz. Öncellikle yetkililerden, mahallemize bir cami ve Kur'an kursu istiyoruz. Cami olmadığı için Kur'an dersini okulda alıyorduk. Şimdi o da kapanacak ama bizim devam etmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Mahallede cami olmadığı için okulda Kur'an-ı Kerim öğrenmeye çalıştıklarını belirten öğrencilerden Fetullah Soyugüzel ve Samet İlbars ise 1 Eylül'den sonra okul tekrar İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edileceğinden dolayı Kur'an eğitimlerine devam edemeyeceklerini ifade ederek, yetkililerden eğitimlerinin devam ettirilmesi için mahalleye bir caminin yapılmasını istedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55