,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2509.906
  • Dolar 32.5696
  • Euro 34.7707
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 19 °C

Camiler çocuklarla şenlendi

Camiler çocuklarla şenlendi
Okulların tatil olmasıyla beraber başlayan yaz Kur'an kurslarına çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Çocukların İslam dinini ve Kur'an-ı Kerim öğrenmeleri için gittikleri camiler adeta şenlendi.

Okulların yaz tatiline girmesinin ardından başlayan yaz Kur'an kurslarının ilk gününde cami ve kurslar çocuklarla şenlendi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Batman'da da okulların tatil olmasıyla beraber başlayan yaz Kur'an kurslarına çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Çocukların İslam dinini ve Kur'an-ı Kerim öğrenmeleri için gittikleri camiler adeta şenlendi.

Okulların tatil olmasıyla beraber 3 aylık tatili fırsat bilen aileler, çocuklarını dinlerini öğrenmeleri için cami ve Kur'an kurslarına göndermeye başladılar.

Batman merkez, ilçe ve köylerinin tamamında çocuklara yönelik Kur'an kursları düzenlenirken, buralarda öğrencilere Kur'an-ı Kerim, Hz. Muhammed'in hayatı, temel dini bilgiler ve güzel ahlak örnekleri öğretilmeye çalışılıyor.

Okulların tatil olmasıyla birlikte ailelerin çocuklarını dinlerini öğrenmeleri için camilere gönderdiğini belirten kurs hocaları ve imam hatipler, her sene camilere çocukların yoğun ilgi gösterdiklerini söylediler.

Yüzlerce öğrencisinin bulunduğunu ve en güzel şekilde çocuklara dinlerini öğretmeye çalıştıklarını belirten Enbiya Camii İmamı Abdulgani Sav, "Okullar tatil olduktan sonra bizim camimizde olduğu gibi tüm Türkiye'de ve Batman'ımızda tüm camilerde yaz Kur'an kursları başlamıştır. Bugün kursun ilk günü olmasına rağmen ailelerin çok yoğun bir şekilde çocuklarını camiye gönderdikleri görüldü. Çocukların her daim camilerde mutlu olduğunu ve ailelerin de çocuklarının camiye gelmesinden memnun olduğunu gördük." dedi.

Her yıl 300'ün üzerinde öğrencilerinin olduğunu ifade eden Sav, "Bugün ilk gün olmasına rağmen yüzlerce kız ve erkek öğrencimiz bulunmaktadır. Hocalarımızla beraber onlara elifba ve Kur'an-ı Kerim eğitimini, temel dini bilgilerini, cami adabını, minber, mihrap, minare ve caminin yolunu gösterebiliyoruz. Onların her türlü dini ihtiyaçlarını temelden vermeye çalışıyoruz ki büyüdükleri zaman eğitimsiz kalmasınlar." şeklinde konuştu.

Her yıl çocukların camiye ilgilerinin giderek arttığına dikkat çeken Sav, konuşmasını şöyle tamamladı: "Camimize fazlasıyla rağbet vardır. Aileler de çocuklarının cadde ve sokaklarda kötü alışkanlıklara bulaşacaklarını, onları camiye göndererek, onları ancak camide muhafaza edebileceklerini anlamışlar. O yüzden fazlasıyla yoğun bir ilgi var. Biz de onlara eğitim veriyoruz. İnşallah çok güzel bir eğitim vereceğiz. Her sene çocuklarda artış var, eksilme yok."

Kur'an kurslarına gelen öğrenciler de dinlerini ve Kur'an-ı Kerim'i öğrenmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, kendi yaşıtlarının da mutlaka camiye gelmelerini istediler. (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55