,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

Camide yapılan çalışmalar semeresini verdi: Sanayide bin 500 kişiye iftar verildi

Camide yapılan çalışmalar semeresini verdi: Sanayide bin 500 kişiye iftar verildi
​Haramidere Sanayi Sitesi Cami İmam Hatibi Ayhan Çokkaş, 9 yıl önce göreve başladığı camide yaptığı esnaf ziyaretleri sonucunda sanayi sitesi yönetimi ve cami heyeti ile birlikte bin 500 kişiye iftar verdi.

 

İstanbul'un Beylikdüzü ilçesinde bulunan Haramidere Sanayi Sitesi Cami İmam Hatibi Ayhan Çokkaş, 9 yıldır görev yaptığı camide düzenli olarak yaptığı esnaf ziyaretleri ile başlayan semeresini verdi.

Öncelikle birkaç esnaf ile cumartesi günleri başlayan sabah kahvaltıları, camide yapılan siyer, fıkıh ve hadis dersleri olarak devam etti. Süreç içerisinde camide gençlere yönelik gezi, sportif faaliyetler ve kültürel çalışmalar, Kur'an-ı Kerim dersleri de başladı.

Esnaf ve öğrencilere yönelik başlatılan ufak çaplı iftar sofraları, salgın öncesinde sanayi yönetimi ve cami heyeti ile yapılan istişare neticesinde geniş çaplı sokak iftarına dönüştü.

2018 yılının Ramazan ayında ilk iftar verildi ancak salgının baş göstermesiyle bu organizasyona ara verilmek zorunda kalındı. Bugün ikincisi düzenlenen sokak iftarına, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Haramidere Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Özer, cami cemaati, sanayi esnafı, kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu toplamda bin 500 kişiden fazla mahalleli ile esnaf katıldı. Sanayi içerisinde kurulan iftar sofrasında kadın ve erkekler için ayrı ayrı alanlar ayrıldı.

Camide yapılan çalışmalar semeresini verdi: Sanayide bin 500 kişiye iftarı verildi

Haramidere Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Özür

"Pandemi gibi olumsuzluklar olmazsa iftar programlarımız devam edecek"

Düzenledikleri iftar organizasyonu ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Haramidere Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Özür, "İftar programımız aslında cami imam hatibimiz Ayhan hoca tarafından pandemi öncesinde ortaya atılan bir fikirle başladı. Biz de birincisini yaptık ama araya pandemi girdi. Bugün bismillah dedik ve ikincisini yaptık. Önümüzde pandemi gibi sıkıntılı süreçler olmazsa bu organizasyonu yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Camide yapılan çalışmalar semeresini verdi: Sanayide bin 500 kişiye iftarı verildi

Haramidere Sanayi Sitesi Cami İmam Hatibi Ayhan Çokkaş

Esnaf ziyareti ile başlayan sürek binlerin katıldığı iftar organizasyonuna dönüştü

Haramidere Sanayi Sitesi Cami İmam Hatibi Ayhan Çokkaş, "9 yıldır burada görev yapıyorum. Bu projelerimiz yaklaşık 9 yıl önce buraya geldiğimiz günden itibaren bir kardeşimizin dükkânında yaptığımız sohbet ve kahvaltı ile başladı ve bu sürekli hale geldi. Her cumartesi günü esnafımızla birlikte camimizde kahvaltı yapmaya, sohbet, tefsir ve hadis dersleri yapmaya başladık. Sonraki süreçte bu kartopu gibi büyüdü. Zamanla Ramazanlarda iftar vermeye başladı. En sonunda sokak iftarına dönüştü. 2018 yılında bir sokak iftarı verdik ancak araya pandemi girdi. Şu anda ikinci iftarımızı veriyoruz. İnşallah bundan sonra artık geleneksel hale gelecek. Bu organizasyonu sanayi sitesi yönetimi, esnaf arkadaşlarımız ve camideki istişare heyetimizle birlikte düzenliyoruz. Bu tek başımıza değil arkadaşlarımızla birlikte yaptığımız bir çalışmadır." diye konuştu.

Esnafa işyerlerinde Kur'an dersi veriliyor, gençlere yönelik kültürel çalışmalar yapılıyor

Camide yaptıkları diğer çalışmalarla ilgili de bilgi veren Çokkaş, "Her cumartesi günü gençlerle sohbetlerimiz, derslerimiz, gençlik buluşmalarımız oluyor. Bunun yanında iftar buluşmalarımız var. Yine cumartesi günü İngilizce, değerler eğitimi, Kur'an-ı Kerim derslerimiz oluyor. 4 dersimiz her hafta okul sürecinde devam ediyor. Yaz aylarında da derslerimize devam ediyoruz. Bunun haricinde gençlerle gezi, piknik, futbol maçları yapıyoruz. Burada esnaf ziyaretlerimiz düzenli olarak devam ediyor. Neredeyse ziyaret etmediğimiz hiçbir esnafımız yok. Gönüllü hocalarımızla yerinde Kur'an-ı Kerim dersleri veriyoruz. Arkadaşlarımız dükkânları gezerek insanlara ders veriyorlar. Şu anda her hafta 10-15 kişi Kur'an-ı Kerim'e geçiyor. Bunun semeresi olarak bugün bin 500 kişilik sofra kurduk. İnşallah bu çalışmalarımızın devamı gelir." şeklinde konuştu.

Camide yapılan çalışmalar semeresini verdi: Sanayide bin 500 kişiye iftarı verildi

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ise farklı bir iftar programına davetli olduğu için programa iştirak edip bir selamlama konuşması yaparak alandan ayrıldı.

Programa katılan binlerce kişi, okunan Kur'an-ı Kerim ve yapılan duanın ardından okunan ezan ile birlikte iftar açtı. (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55