,
  • BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Cami-Der yıllık faaliyet raporunu basınla paylaştı

Cami-Der yıllık faaliyet raporunu basınla paylaştı
Şanlıurfa Viranşehir ilçesinde yaptığı hayırlı faaliyetleriyle tanınan Umut Kervanı Vakfı ile koordineli Çalışan Cami-Der, 2018 yılındaki faaliyetlerini kamuoyuyla paylaştı.

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde faaliyetlerde bulunan Cami-Der 2018 yılında yapmış olduğu faaliyetleri basınla paylaştı.

Yaptıkları faaliyetle ilgili basına bilgi veren Cami-Der Başkan yardımcısı Abdullah Çelik, 2018 yılı içerisinde hayırseverlerin bağışladıkları yardımları aralarında Suriyeli ailelerin de bulunduğu 560 aileye yardım ulaştırdıklarını söyledi.

Çelik, "Derneğimiz, kurulduğundan bu yana hayırseverlerin yaptıkları bağışlarla ilçede adeta yetim ve muhtaçların umudu haline geldi. Yaptığımız yardımlar sadece buradaki yardıma muhtaç ailelerle sınırlı değil, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak gelen Suriyeli mülteci kardeşlerimize yönelik de yardımlarımız vardır." dedi.

2018 yılı içerisinde 560 aileye 65 bin TL değerinde yardım yaptıklarını söyleyen Çelik, yardıma muhtaç olan 420 aileye gıda paketi, 115 aileye kırmızı et, 140 muhtelif çeşitlerden oluşan giyim malzemelerin de 24 aileye dağıtıldığını aktardı.

Çelik, ayrıca çamaşır makinesi, halı, buzdolabı, elektrikli soba, yatak, battaniye gibi 52 adet muhtelif yaşam malzemesi ile 25 kişiye ayakkabı yardımında bulunduklarını söyledi.

Peygamber Sevdalıları Vakfının koordinesinde 2018'de Siyer Sınavı'nın yapıldığını belirten Çelik, "Sınavın tanıtımı için stantlar açıldı. 4 bin 700 dolayında kişi sınava katıldı. Köy ve ilçe merkezinde olmak özere toplamda 47 okulda sınav yapıldı. 2018 Mevlid-i Nebi etkinlikleri kapsamında 2 bin adet 'Peygamberden Dersler'  adlı siyer kitabı vatandaşlara (ücretsiz) dağıtıldı." İfadelerini kullandı.

Çelik, "Ayrıca Ramazan ayı münasebeti ile dernek binasında üyelere, Suriyeli muhacirlere ve yetim ailelere olmak özere 2 defa iftar yemeği verildi. Belediye Kültür Merkezine yüzlerce kitap bağışında bulunuldu. 'Hayat Namazla Güzel' etkinliklerine destek verildi. Sahabe ayı etkinliği düzenlendi."

Çelik, ayrıca 2018 yılı içerisinde yaptıkları etkinlikleri taziye ve ziyaretleri, camilere yönelik faaliyetleri ve uzlaşma çalışmalarını başlıklar altında sıralayarak anlattı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55