,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2491.578
  • Dolar 32.5711
  • Euro 34.7377
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 18 °C

Çaldıran-Doğubeyazıt Karayolu ulaşıma açılacak

Çaldıran-Doğubeyazıt Karayolu ulaşıma açılacak
Van Valisi Zorluoğlu, Çaldıran'da gerçekleştirdiği muhtarlar toplantısında, terör saldırıları nedeniyle ulaşıma kapatılan Çaldıran-Ağrı/Doğubayazıt karayolunun kısa sürede tekrar ulaşıma açılacağı müjdesini verdi.

​Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Çaldıran-Doğubayazıt Karayolu'nun kısa sürede tekrar ulaşıma açılacağını söyledi.

Vali Murat Zorluoğlu, ilçe ziyaretleri kapsamında Çaldıran’a giderek; kaymakamlık ziyareti, ilçedeki aile destek merkezinin açılışını, muhtarlar ve vatandaşlarla buluşma gerçekleştirdi. Vali Zorluoğlu, ilçede gerçekleştirdiği muhtarlar toplantısında, terör saldırıları nedeniyle ulaşıma kapatılan Çaldıran-Ağrı/Doğubayazıt karayolunun kısa sürede tekrar ulaşıma açılacağı müjdesini de verdi.

Sabah saatlerinde kamu kurum müdürleri ve kamu yatırımı bulunan kuruluşların temsilcileriyle birlikte Çaldıran’a giden Vali Zorluoğlu, hükümet konağı önünde, Kaymakam/Belediye Başkan Vekili Tekin Dündar ve ilçe protokolünce karşılandı.

Daha sonra beraberindeki heyetle Hükümet Konağı’nı ziyaret eden Zorluoğlu, burada Kaymakam Dündar’dan kapsamlı ilçe bilgilendirmesi aldı. Zorluoğlu, ilçedeki temaslarına sosyal hizmet merkezindeki muhtarlar toplantısı ile devam etti. İlçede görevli 70 muhtarla bir araya geldi.

Toplantıya katılan muhtarlara, Kaymakam Dündar’dan, kaymakamlık ve belediye olarak yapılan hizmetleri ayrıntılı şekilde öğrendiklerini anlatan Vali Zorluoğlu, “Çaldıran ile ilgili olarak malumat sahibi olduktan sonra, durumu bir de muhtarlardan dinlemek istedik. Sizlerle bir araya gelmek suretiyle, mahallelerimizde yapılan, yapılamayan veya eksik kalan hizmetleri, sorunlarınızı sizlerden dinleyeceğim. Beraberimizde gelen kamu yöneticileri de varsa sizlerin sorun ve sıkıntılarını not alacaklar. Değerlendirilen konuları, yatırım programlarına koyacaklar.” dedi.

Konuşmasının devamında huzur ve güven ortamının getirilerini de sıralayan Zorluoğlu “Bu yıl sadece İran’dan Van’ı ziyaret eden turist sayısı 450 bini buldu. Yılsonunda bu sayının 500 binin üzerine çıkmasını bekliyoruz. Bu yaz Van’da ticaret de çok canlıydı. Oteller doldu taştı, yer bulunamadı. Eğlence ve dinlenme sektörüne yatırım yapanlar, kârlı bir sezon geçirdi. Küçük esnafımız bu gelişmelerden oldukça memnun kaldı. Vatandaşlarımız ve turistler, geceleri geç saatlere kadar aileleriyle sokaklarda dolaşabildi. Van, batıdaki bir il gibiydi. İşte, huzur ve güven bunu sağlıyor. İnsanların normal hayata dönmesini sağlıyor. Huzur ve güven; ticareti, ekonomiyi geliştiriyor. Yeni yatırımların bu şehre gelmesini sağlıyor." dedi.

Zorluoğlu konuşmasının devamında şunları söyledi: "Van şehir merkezinde ve bazı ilçelerimizde bunu görüyoruz. İşte Çaldıran’da görüyoruz ki; tekstil alanında yatırım yapılmış. Burada seracılık, jeotermal gibi sektörler de gelişecek. Huzur ve güvenin olmadığı hiçbir yere yatırımcı gitmez. Şimdi biz bu huzur ortamının muhafazası için çalışıyoruz. Sizlerden, bizlerin alandaki tutan eli, gören gözü, işiten kulağı muhtarlarımız olarak, her alanda olduğu gibi terörle mücadelede de bizlere destek olmanızı istiyoruz. Terör örgütlerinin Türkiye Cumhuriyeti devletini yenmesi asla söz konusu olamaz. Bunu terör örgütleri de biliyor. Devletimiz kararlıdır ve terörle mücadelesi de karalılıkla devam edecektir. Bu mücadele, mutlaka terör örgütlerinin tasfiye edilmesiyle sona erecektir. PKK'sı da FETÖ’sü de DEAŞ’ı da bitirilecektir. Sizleri, vatandaşlarımızı tehdit eden, diğer terör örgütleri de bitirilecektir. Bu konuda hiçbir vatandaşımızın tereddüdü olmasın. Vatandaşın bu mücadeledeki katkısı çok önemlidir. Sizler de mahallerinizde, vatandaşlarımızın temsilcileri olarak, güvenlik güçlerimize destek olacaksınız. Bu destek, hem hukuken göreviniz hem de insani olarak vicdani sorumluluğunuzdur. Bu sorumluluktan hiçbir muhtar arkadaşımın kaçması mümkün değildir. İnşallah Mevla’nın desteği ve yardımı, güvenlik güçlerimizin cesaretli ve özverili çalışmaları, siz değerli muhtarlarımızın da işbirliği ile bu terörü Van’da bitireceğiz. Bu iş bittikten sonra Van, hem ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda çok daha gelişmiş ve müreffeh bir il haline gelecek."

Açılış konuşmasının ardından sözü muhtarlara bırakan Zorluoğlu, muhtarların mahallelerinde ve ilçe genelinde tespit ettikleri sorunları dinleyerek notlar aldı. İletilen sorun, sıkıntı, görüş ve öneriler, toplantıda hazır bulunan kamu kurum amirleri ve ilgili yetkililer tarafından da değerlendirilmek üzere not alındı.

Toplantı sonunda katılımlarından, katkılarından ve ilçeye yapılan kamu yatırımlarına yönelik memnuniyetlerini ifadelerinden dolayı muhtarlara teşekkür eden Zorluoğlu, "Bizlere, ilçe kaymakamı ve belediye başkan vekilimize teşekkürlerinizi, yapılan hizmetlerden dolayı da memnuniyetlerinizi dile getirmeniz, bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. İnşallah 2018, 2019 ve sonrasında kamu yatırımlarını Çaldıran’da artırmaya gayret göstereceğiz. Çaldıran, en uç ilçelerimizden biri ama geldiğimizden bu yana gördük ki; buraya epey kamu hizmeti yapılmış, epey hizmetin de planlaması yapılmış. Ben de Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak, bu çalışmaları yakından takip ediyorum, edeceğim. Allah’ın izniyle, birlik beraberlik içerisinde, birbirimize destek vererek, Çaldıran’da da il genelinde de eksik kalan hizmetleri tamamlamaya azami gayret göstereceğiz. Katkılarınız ve katılımınız için teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Beraberinde ilçeye gelen ve toplantıya katılan kurum amirlerinin, muhtarlar tarafından dile getirilen konularla ilgili cevaplarını da dinleyen Zorluoğlu, toplantı sonunda ilçe ekonomisi için büyük önem arz eden ancak, saldırılar nedeniyle kullanıma kapatılan Çaldıran- Ağrı/Doğubayazıt Karayolu'nun, 1-2 gün içerisinde yeniden ulaşıma açılacağı müjdesini verdi.

İçişleri Bakanlığı, ilçe kaymakamlığı ve yerel düzeydeki sorumlularla işbirliği içerisinde hareket edilerek, Çaldıran ilçesi Tendürek bölgesinin güvenliğinin sağlanmasına yönelik önemli çalışmalar yürütüleceğini aktaran Vali Zorluoğlu, “Birkaç gün içerisinde oradaki tedbir kaldırılacak. Benzer hadiselerin önümüzdeki yıl yeniden yaşanmaması, yolu kullanan araçların terör saldırılarına maruz kalmaması için bir dizi ilave tedbir aldık. Başka tedbirler de alacağız. O yolun terör saldırılarından dolayı kapanması esasında size zarar veriyor. Bu saldırılara karşı eğer hepimizin sesi bütünlük içerisinde yükselmezse, o zaman terör örgütüne gereken mesajı vermemiş oluruz. Sizlerden ricam; buralarda terör hadiselerinin tekrar etmemesi için bize destek olun, sesinizi yükseltin. Burada kendi huzurunuza sizler sahip çıkacaksınız. Sizler sivil toplumu temsil eden insanlarsınız. Bu halkın huzuruna, güvenliğine, günlük hayatına olumsuz etki edebilecek saldırılara karşı sadece devletimiz ve güvenlik güçlerimiz yeterli olmaz. Vatandaş da bu mücadeleye destek vermelidir. Hiçbir şey yapamazsanız protesto edin, rahatsızlığınızı dile getirin, bunları da yapamıyorsanız kalbinizden buğz edin. Allah’ın izniyle, önümüzdeki yıl bu meseleyle daha az uğraşacağız ve bu iş artık bitecek. Çaldıran ve 12 ilçemiz, önümüzdeki yıl inşallah huzura kavuşacak” şeklinde konuştu.

İlçedeki ziyaretleri kapsamında 50 kadın işçiyi istihdam eden tekstil atölyesini ziyaret eden giden  Zorluoğlu, çalışanlarla sohbet ederek, ilçe ekonomisine katkılarından dolayı da firma sahibine teşekkür etti.

Çaldıran ilçe merkezinde esnaf ziyaretleri de gerçekleştiren Zorluoğlu, çay evlerinde bir araya geldiği vatandaşlarla da hasbihal etti.

İlçede son olarak, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve 1. Hudut Tabur Komutanlığını da ziyaret eden Zorluoğlu, güvenlik konulu bilgilendirmeler aldı.

Zorluoğlu, ilçeden ayrılırken uğradıkları domates yetiştirilen serada da incelemelerde bulunarak, işletme yetkililerini zor şartlarda hayata geçirdikleri proje ve üretime katkılarından dolayı tebrik etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55