,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2306.942
  • Dolar 32.3164
  • Euro 35.0238
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C

Çaldıkları minibüsü söküp hurda olarak bıraktılar

Çaldıkları minibüsü söküp hurda olarak bıraktılar
Batman’da iş yerinin önünden çalınan minibüs, her tarafı sökülmüş bir şekilde kırsalda bulundu. Ekmek teknesi aracını hurda halinde görünce neye uğradığını şaşıran İdris Demir, yaklaşık 20 bin TL masrafın oluştuğunu söyledi.

 

Olayın 15 Nisan Perşembe günü Kültür Mahallesi’nde saat 05.40 sıralarında meydana geldiğini belirten araç sahibi İdris Demir, minibüsünün kimlikleri henüz öğrenilemeyen üç hırsız tarafından iş yerinin önünden çalındığını ifade etti.

Minibüsünün aynı günün akşamı Batman merkeze bağlı Oymataş (Bediya) köyünde terk edilmiş halde köylüler tarafından bulunduğunu dile getiren Demir, aracını almaya gittiklerinde her tarafının söküldüğünü gördüklerini kaydetti.

Güvenlik kameralarına takılmalarına rağmen hırsızların halen yakalanmadığını belirten Demir, büyük bir mağduriyet yaşadığını söyledi. Demir, tek isteğinin bir an önce hırsızların yakalanıp zararının karşılanması olduğunu belirtti.

“Mahalle mahalle aracımı aradık”

Ekmek teknesi aracını toparlayabilmek için yaklaşık 20 bin TL harcama yapması gerektiğini ifade eden Demir, aracının çalınma anına ilişkin şunları söyledi:

“Sabah uyandığımda aracımın yerinde olmadığını gördüm. Kamera kayıtlarına baktığımızda sabah saat 05.40’ta üç kişinin aracın etrafında dolaştığını, sonradan iki kişinin araca binip çaldığı gözüküyor. Görüntüleri gördükten sonra emniyeti arayıp durumu bildirdim. Emniyete bildirdikten sonra emniyet aracımın saat 05.50’de bir mobese kamerasından gözüktüğünü söyledi. Bizde bunun üzerine ailece aracımı mahalle mahalle aramaya koyulduk.”

İdris Demir

“Aracımı hurda halinde gördüm”

Aracını bulduklarında her şeyin söküldüğünü gördüklerini vurgulayan Demir, “Akşama doğru biri beni aradı. Arayan kişi Oymataş (Bediya) köyünden biri olduğunu, aracının şu anda köylerinde terk edilmiş halde bırakıldığını söyledi. Şahıs numaramı aracın üstünde gördüğünü söyledi. Arayan köylü aracını alamaya gittiğim zaman yanımda bir çekici ile gelmemi ve aracının birçok parçasının olmadığını söyledi. Bunun üzerine emniyeti ve çekiciyi arayarak köye gittik. Akşam jandarma ve emniyet ile birlikte aracı inceleyip parmak izi aldılar. Aracımı hurda halinde gördüm.” diye konuştu.

“Aracı kullanılmaz hale getirmişler”

Yaklaşık 20 bin lira masrafının olduğunu dile getiren Demir, “Aracımın radyatörü, şarj dinamosunu, marş dinamosunu, direksiyon pompasını, arka ve ön far ve tamponları sökülmüş, içindeki ve dışında sökülebilecek bütün parçaları sökmüşler. Sökemediklerini de kesip kullanılmaz hale getirmişler. Aracımda yaklaşık 20 lira civarında zararım var.” dedi.

“Çocuklarımın rızkını bu araçla karşılıyordum”

Halı yıkama yeri işlettiğini, aracının ekmek teknesi olduğunu söyleyen Demir son olarak şunları kaydetti:

“Halk mağdur olmasın diye emaneten bir araç bularak milletin halılarını veriyorum. Şu anda çok mağdurum. Çocuklarımın rızkını bu araçla karşılıyordum. Şu anda o da yok. Ne yapacağımı bilemiyorum. Aracım bulunalı 5 gün oldu ama hırsızlar ile ilgili ne arayan var ne de soran. Yetkililerden bir an önce hırsızların yakalanmasını ve zararımın karşılanmasını istiyorum.”(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55