,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2524.96
  • Dolar 32.5773
  • Euro 34.6226
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 16 °C

Çakır: "Kudüs ve Mescid-i Aksa İslam dünyasının kalbidir"

Çakır: "Kudüs ve Mescid-i Aksa İslam dünyasının kalbidir"
Kayseri'de Genç İHH ve (Kudüs ve Civarı Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği) Mirasımız Derneği tarafından "Ortak Davamız Kudüs" temalı programında, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın İslam dünyasının kalbi olduğuna vurgu yapıldı.

Kayseri'de düzenlenen "Ortak Davamız Kudüs" programında, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın İslam dünyasının kalbi olduğuna vurgu yapıldı.

Solun girişinde Kudüs temalı resim sergisi sergilenirken katılımcılara ayrıca numaralı fiş verilerek kura yoluyla 4 kişiye Kudüs'e gitme şansı verilecek.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Kayseri Genç İHH Başkanı Murat Çakır’ın selamlama konuşması ile devam etti.

"Müslümanın acısı diğer Müslümanların acısıdır" şiarıyla Filistin için toplandıklarını söyleyen Çakır, "Yüce dinimizin, Mescid-i Aksa'nın ve Müslümanların aşağılanmasına tahammülümüz yoktur. Kudüs ve Mescid-i Aksa İslam dünyasının kalbidir. Bugün dünya üzerinde en dramatik olaylara verilen tepkiler söylemde ibaret kalıyorlar. Birileri çıkarlarını gizlemek için kurulan süslü cilalı sözler hukuk diye bize sunuluyor. Bugün dünyası hakkın değil güçlünün hüküm sürdüğü bir dünyadır. Birçok kavram kaba kuvvetin belirlediği sınırlar içerisinde ele alınmaktadır. Geçtiğimiz günlerde Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan Siyonist işgalcilerin 800 yıllık süre içinde ilk defa Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılınamadı. Siyonistler yerleşimci politikasıyla Filistinlileri evlerinde, yurtlarından çıkararak Kudüs’ü Yahudileştirme ve arkeolojik kazı adı altında Mescid-i Aksa'yı yıkıp yerine Siyon tapınağı projesini adım adım uyguluyor. Belli yaş grubundan kimseyi mescidi aksaya almayan, mescidi aksayı kirli postallarıyla kirleten Siyonizm planlar yürütüyor. İslam dünyasının ve uluslararası toplumun sessiz bakışı küresel güçlerin desteği eşliğinde Kudüs işgal ediliyor. Bugün yaptığımız bu programda Kudüs’ü sahipsiz olmadığı ve onların yanında olduğumuzu göstermek içi burada böyle bir çalışma yaptık." dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Mirasımız Derneği Başkanı Muhammed Demirci de "1948’de İsrail devleti kurulduğunda dünyada huzur kalmadı. İsrail devleti kurucusu Başbakanı  David Ben Gurion 'Kudüssüz İsrail'in bir anlamı yok' dedi.  Tapınaksız Kudüs’ünde bir anlamı yoktur. İsrail Kudüs’te yaşayan bir Müslüman bile istemiyor 350 bin Müslüman var Kudüs'te bir Müslüman bile istemiyor. Mescid-i Aksa'mızı tamamen yıkmak istiyor yerine iddia aslı olmayan tapınağı inşa etmek istiyor. Geçenlerde İsrail Yahudi kuruluşu Olisgo bir yıl önce çıkartmış olduğu kararda 'Mescid-i Aksa’nın Yahudilikle bir alakası yok' dedi bunu kendileri söylüyor." dedi.

Demirci,  “Bundan 3 yıl önce Mescid-i Aksa'nın altında kazı çalışmalarını yürüten İsrailli heyetin başında olan bir isim bir beyanat çıkarttı. 'Biz bugüne kadar yaptığımız kazı çalışmada Yahudi tarihine ait bir taş bile bulamadık ve bundan sonra bulamayacağız bu kazıları durduralım.' dedi. Bu beyanata rağmen İsrail hala Mescid-i Aksa altıda  kazı yapmaya devam ediyor. İsrail tapınak hayalinden ziyade Müslümanları Kudüs’te çıkarmak için bir operasyon yapıyor. Kudüs’ü ele geçirerek bir güç kaynağına sahip olmaya çalışılıyor tarih boyunca Kudüs’ü elinde tutan aynı zamanda gücü de elin de tutuyor. Tarihte Hz Ömer, Emeviler, Memlukler, haçlılar ve Osmanlılar gibi birçok devlet Kudüs’ü ele geçirdiğinde dünyanın hükmünü de aynı zamanda elinde tutmuş oluyorlardı. Kudüs Müslümanların güç termometresidir. Bugün dünyanın her yerinde Müslümanlar kan ağlıyor. Bizim de İsrail’in de meselesi Kudüs’tür. İsrail 2000 yılına kadar Mescid-i Aksa ya girememiş, 2000 yılında Şaron ilk Mescid-i Aksa'ya girmesiyle beraber Yahudileştirmeye başladılar, bundan dolayı Filistinliler intifada başlattı. İsrail’in hedefinde 2011 yılında Mescid-i Aksa'nın ikiye bölünmesi ve 2014 yılında ise tamamen ortadan kaldırılmasıydı." ifadelerini kullandı.

Ardında işitme engelli bir kız öğrencinin Kudüs’e yaptığı ziyarette Kudüs’ün bir an önce kurtarılması gerektiğini, oradan Siyonist işgalcilerin varlığına son verilmesi ve dünya Müslümanların harekete geçmesi gerektiğini gibi duygularını tercüman yoluyla anlattı.

Kudüs konulu marşların okunduğu programda Mirasımız Derneği Başkanı, Genç İHH Başkanı Murat Çakır’a teşekkür mahiyetinde "Kudüs Maketi" ve Kudüs temalı bir tablo hediye etti.

Program katılımcılar arasında yapılan kura çekimiyle ismi çıkan 4 kişinin Kudüs’e gönderileceği belirtildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55