,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 1 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 10 °C

Çakan: "Uyuşturucuyla mücadele yerel yöneticiler ve STK'lar ortak hareket etmeli"

Çakan: "Uyuşturucuyla mücadele yerel yöneticiler ve STK'lar ortak hareket etmeli"
Batman Barosu Başkanı Abdülhamit Çakan, uyuşturucu kullanımının her geçen gün arttığını ve bunun önüne geçilebilmesi için yerel yönetimlerin, STK'ların bunun için etkin bir mücadele başlatması gerektiğini belirtti.

Uyuşturucu kullanım yaşının her geçen gün düştüğüne dikkat çeken Batman Barosu Başkanı, uyuşturucuyla mücadele yerel yöneticilerin ve STK'ların ortak hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Batman'da artan uyuşturucu kullanımı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun uyuşturucu satıcılarına yönelik açıklamalarının ardından kentte yapılan operasyonlara değinen Batman Barosu Başkanı Abdülhamit Çakan, uyuşturucu kullanımının her geçen gün arttığını ve bunun önüne geçilebilmesi için yerel yönetimlerin, STK'ların bunun için etkin bir mücadele başlatması gerektiğini belirtti.

Son zamanlarda kentte ele geçirilen uyuşturucunun arttığını ifade eden Çakan, "Bize göre bunun asıl sebebi şudur; Batman uyuşturucu trafiğinin bir geçiş bölgesidir. Dolayısıyla vali ve emniyet müdürlerinin bu konunun üstüne gitmesiyle aslında açığa çıkan bir husus olduğunu düşünüyorum. Çünkü geçmişte de bu tür vakalar vardı ama bu dönem bu kadar artmasının sebebi, biraz da bu dönemin valisi ve emniyetinin bu tür olayların üzerine daha fazla gitmesi, daha etkili mücadele etmesidir diye düşünüyorum." dedi.

"Uyuşturucuyla ilgili cezalar artırıldı"

Uyuşturucuya yönelik verilen cezaların da artırıldığına işaret eden Çakan, "Son dönemde uyuşturucuya, uyuşturucu ticaretine, uyuşturucu kullanmaya yönelik cezaların miktarları da artırıldı. Daha önce uyuşturucu ticaretinin cezası 5 yıldan 10 yıla kadar cezayı gerektiriyordu, yapılan değişiklikle ceza miktarı artık 10 yılın üzerindedir. Yani bir uyuşturucu ticaretine bulaşmış bir insan en az 10 yıl ceza alma durumuyla karşı karşıyadır. Yine uyuşturucu kullanmanın cezası artırıldı. Eskiden bir yıla kadar hapisti, şimdi 2 yıla kadar hapistir. Kullanmadan kaynaklı cezaevine girmese bile bir sağlık biriminde tedavi olmak zorundadır." diye belirtti.

"Bu konuda koordineli çalışmamız lazım"

"STK'ların, emniyetin, valiliğin eş güdümlü bir şekilde bu konuda daha fazla çalışması lazım" diyen Çakan, şunları söyledi: "Bizim diğer kaygımız da şudur; özellikle esrar dediğimiz maddenin çok çabuk piyasada bulunabilmesi, ucuz olması ve kullanma yaşının her geçen gün biraz daha azalmasıdır. Uyuşturucu kullanmanın 13 yaşlara kadar düşmesi bizi korkutuyor. Batman'da son dönem bu konuda etkin bir mücadele var. Bu mücadeleden kaynaklı olarak artık basına daha fazla yansıyor. Bunların etkin mücadelesi aynı zamanda adliyeye de yansıyor. STK'ların, emniyetin, valiliğin eş güdümlü bir şekilde bu konuda daha fazla çalışması lazım. Biz Baro olarak da okullarda yakın zamanda seminerler vermeye başlayacağız. Uyuşturucu madde kullanmanın müeyyidelerini liseli öğrencilerimize anlatacağız. Belki bu da onlarda bir bilinçlenme yaratabilir diye düşünüyorum. Bu konuda koordineli çalışmamız lazım." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55