,
  • BIST 9069.65
  • Altın 2324.847
  • Dolar 32.37
  • Euro 34.967
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 23 °C

Bursa'dan deprem bölgesi ile İdlib'e 41 yardım TIR'ı gönderildi

Bursa'dan deprem bölgesi ile İdlib'e 41 yardım TIR'ı gönderildi
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından "Yolun İyilik Olsun" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında, Bursa'dan 41 yardım TIR'ı deprem bölgesi ile İdlib'e uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından "Yolun İyilik Olsun" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında Bursa ve ilçelerinde toplanan yardım malzemelerinin olduğu 41 yardım TIR'ının uğurlama törenine katıldı.

Kampanya kapsamında Bursa İl Müftülüğü, ilçe müftülükleri ve sivil toplum kuruluşlarınca, deprem bölgesi Elazığ'daki mağdurlar ve İdlib'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere 41 TIR yardım malzemesi toplandı. Toplanan yardım malzemeleri, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere düzenlenen törenle uğurlandı.

Bursa Valisi Yakup Canbolat, İl Müftüsü İzani Turan'ın da katıldığı uğurlama töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, toplanan yardım malzemelerinin deprem bölgelerine ve zulmün devam ettiği sınır ötesine gideceğini söyleyerek yardımın toplanmasında katkısı olanlara teşekkür etti.

Hayırda yarışmaya ve infak konusuna dikkat çeken Erbaş, "İşte iyilik için koşan, hayır için koşan Allah'ın güzel kullarının meyveleri burada. 41 kadar TIR'da yardım malzemeleri var." dedi.

Erbaş, TDV olarak daha önce Suriye'nin farklı bölgelerindeki mazlumlara yardım ulaştırdıklarını belirterek, "Mazlumun, fakirin fukaranın, garip gurabanın yanında yer almak bizim varlık sebeplerimizden birisidir. Bizim milletimiz fakir fukaraya, mazluma ve çeşitli afetlere maruz kalmış insanlara sınırların sadece içerisinde değil sınırlarımızın ötesinde de tarih boyunca sahip çıkarak ayakta kalmıştır ve onların duasını almıştır." diye konuştu.

"Bu TIR'ların içerisindeki malzemelere belki de ihtiyacı olan bir kardeşimiz, 'Benim ihtiyacım var ama Elazığ'daki depremzede kardeşimizin daha fazla ihtiyacı var. İdlib'deki mazlum kardeşimizin benden daha fazla ihtiyacı var.' diyerek bir isar ruhu içerisinde verdiklerini düşünüyorum." diyen Erbaş şöyle devam etti:

"Allah'ın sevdiği insanların verdikleriyle dolan bu TIR'lar, Allah'ın mazlum kullarına, depremzede, çeşitli afetler sebebiyle zor duruma düşmüş kardeşlerimize gidecek inşallah. Cenab-ı Hak, bu milleti vermekten mahrum eylemesin. Biz ne kadar çok infak edersek, mazlumların duaları ile ilelebet ayakta kalacağız."

Erbaş, fitne ve tefrika hareketlerine karşı uyanık olunması gerektiğine, millet olarak her zaman birlik ve beraberlik içerisinde, farklılıkları zenginlik olarak kabul ederek hareket etmek gerektiğini belirtti.

Erbaş'ın yaptığı duanın ardından yardım TIR'ları bölgelere uğurlandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55