,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 15 °C

Bursa’da yaz Kur’an kurslarına yoğun ilgi

Bursa’da yaz Kur’an kurslarına yoğun ilgi
Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa’da da Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl, “Haydi Koş Gel Camiler Seninle Güzel” sloganı ile düzenlenecek yaz Kur'an kursları başladı.

 

Okullarda 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle birlikte Bursa’da, İl ve İlçe Müftülükleri tarafından yaz Kur'an kursları, düzenlenen törenlerle başlarken çocuklar ve gençler, kurslara büyük bir ilgi gösterdi.

Kurslarda yaz boyunca dini eğitimlerini alacak olan çocuklar, aynı zamanda kendileri için oluşturulan spor alanlarında da güzel vakit geçirecekler.

Veliler ve çocukları, Bursa’nın Yıldırım ilçesinde bulunan Şirinevler Mücahitler Camiinde açılan yaz Kur’an kursunun yolunu tutular. Yoğun bir ilginin olduğu görülen yaz Kur’an kursuna gelmek için camilere akın eden çocukların heyecanlı olduğu görülürken çocuklarını getiren veliler de ise büyük bir sevinç olduğu dikkat çekti.

Yaz Kur’an kursuna gelen çocukları karşılayan Şirinevler Mücahitler Cami İmamı Zafer Turgut çocuklara kısa bir sohbet gerçekleştirdi.

“İlk hedefimiz çocukların Kur’an-ı Kerim ile buluşmasıdır”

Bursa’da yaz Kur’an kurslarına yoğun ilgi

İki yıl süren Pandemi nedeniyle ailelerin çocuklarını camilere göndermediğini belirten Mücahitler Cami İmamı Zafer Turgut, “Bu sene katılım maşallah çok iyidir. Şirinevler Mücahitler Caminde yaklaşık olarak 150’nin üzerinde evladımız yaz Kur’an kursu için geldiler. Allah nasip ederse, bu sene Kur’an kursumuzu ikiye böldük. Erkek çocuklarımızı camimizde okutmaya çalışıyoruz. Kız çocuklarımıza da Diyanet İşleri Başkanlığımızın görevlendirdiği bayan hocalarımız ders verecekler. Allah nasip ederse ilk hedefimiz çocukların Kur’an-ı Kerim ile buluşmasıdır. Kur’an-ı Kerim’i öğretirken çocuklarımıza İslam’ın, İmanın şartlarını, abdestin şartları gibi konuları da öğreteceğiz.” dedi.

“Amacımız sağlıklı inançlı, bilgili bireyler yetiştirmektir”

Bursa’da yaz Kur’an kurslarına yoğun ilgi

Turgut, “Toplum içerisindeki nasıl davranmak gerektiğini insanlar arasında saygı- sevgiyi ve temizliği bunları gücümüz nispetinde evlatlarımıza öğretmeye çalışacağız. Rabbimizi Peygamber Efendimizi, Peygamberleri ve sahabeleri gücümüz nispetinde dilimiz döndüğü kadar evlatlarımıza vermeyi ve topluma iyi sağlıklı, inançlı, bilgili bireyler olarak yetiştirmeyi Allah nasip ederse düşünüyoruz.” diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55