,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 23 °C

Bursa Eğitim Bir-Sen'den "Yerel yönetimler tarafından okullara ödenek sağlansın" talebi

Bursa Eğitim Bir-Sen'den "Yerel yönetimler tarafından okullara ödenek sağlansın" talebi
​Eğitim Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Ramazan Acar, okulların temizlik ve tadilat giderleri için gereken ödeneklerin yerel yönetimler ve merkezi bütçeden karşılanması gerektiğini belirtti.

 

Okullarda sorunlara neden olan bütçe ve ödenek hususunda konuşan Eğitim Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Ramazan Acar, salgın nedeniyle daha çok önem arz eden temizlik ve okulların kullanışlı hale getirilmesi için gerekli bakımlar konusunda yaşanan bütçe sıkıntısının giderilmesi gerektiğini söyledi.

Bakanlığın; orta öğretim kurumlarının bütçe personel konusunu, pansiyonlu okulların, yatılı bölge okullarının, taşımalı merkezi okulların ve özel eğitim okullarının bütçelerini karşıladığını belirten Acar, bu yıl itibariyle temel eğitim okullarının da dahil edildiğini ancak bunun yeterli olmadığını kaydetti.

"Elinizin altında bir miktar bütçeniz olması lazımdır"

Acar, "Okullarımızın ödeneğe ihtiyacı var mı? Evet vardır. Kurumların temel iki gideri vardır. Kira ve personel giderleri. Dolayısıyla okulda ortalama 500 ile 2 bin öğrencisi bulunan okullarımızın temizlik ihtiyacı oluyor. Aynı zamanda okullarımızın güvenlik ihtiyacı olabiliyor. Bursa bir lodos şehridir. Lodosla karışık yağmurun yağdığı bir şehir. Elinizin altında bir miktar bütçenizin olması lazımdır. Lodos nedeniyle çatı uçtuğunda ve ertesi gün de yağmur yağdığında, okulların sular altında kalmaması için önlem alınması gerekiyor. Bu nedenle bir miktar bütçenin olması gerekiyor." dedi.

Bursa Eğitim Bir-Sen'den

"Sendika olarak savunduğumuz okul bazlı bütçe konusunda bakanlığımızın bir adım atması sevindirici" diyen Acar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama bunun yeterli olmadığı kanaatindeyiz. Asgari ücrete yapılan artışlar, işçi maliyetlerinin artması, gıda fiyatlarındaki artışlar, resmi rakamlara göre yüzde 70 yükselen enflasyondan kaynaklı servis ücretlerinde yaşanan zamlar, akaryakıttaki artışlar… Okulları yöneten arkadaşlarımızın da bunları çevirebilmek için belli bir miktarda bütçeye ihtiyaçları vardır." diye belirtti.

"Yerel yönetimler, merkezi bütçeyle okulların ihtiyaçlarını karşılasınlar"

Kayıt döneminde her zaman "zorla kayıt parası alındığı" iddialarıyla karşılaştıklarını belirten Acar, "Böyle bir şey yoktur. Kimseden zorla bir şey istenmediğine şahidiz. İnsanımız belirli miktarlarda, kendi talepleri doğrultusunda okul aile birliklerine bu noktada bağış kabul ettiğini biliyoruz. Ama kimsenin zorlanmadığını ve zorlanmaması gerektiğini de tekrar ifade etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Bursa Eğitim Bir-Sen'den

Eğitim kurumları yöneticilerinin sadece eğitim-öğretimle ilgilenebilmesi ve okulların "bütçe" diye bir sorun yaşamaması gerektiğinin altını çizen Acar, "Tadilat-tamirat konusunun bir sorun olmaktan çıkmasının kesin çözümü bu tarz ihtiyaçların yerel yönetimler vasıtasıyla karşılanmasıdır. Yerel yönetimler, şayet merkezi bütçeyle bu ihtiyaçlarımızı karşılarlarsa; yöneticilerimiz de eğitimin kalitesini artırmak için daha farklı projeler, planlamalar, çalışmalar yapmak için zaman kazanırlar." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55