,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 15 °C

Bursa 3’üncü kitap günleri başladı

Bursa 3’üncü kitap günleri başladı
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu sene üçüncüsü düzenlenen ve Türkiye’nin önde gelen yayınevleri, sahafları ve yazarlarının yer aldığı ‘Kitap Günleri’ yapılan törenle açıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından birincisi 2019 yılında düzenlenen ve kitapseverlerin büyük beğenisini kazanan Büyükşehir Belediyesi Kitap Günleri, kapılarını üçüncü kez Bursalılara açtı.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde kitapseverlere 10 gün boyunca adeta kültür şöleni yaşatacak olan kitap günleri, Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılına atfedildi.

Kitap Günleri’nin bu seneki ‘onur konukları’ ise Bursa’nın yaşayan değerlerinden Prof. Dr. Süleyman Uludağ ile Güney Amerika edebiyatını kalemlerinden Arjantinli Carlos Maria Dominguez oldu.

“İnancımızın da ilk emri okumaktır”

Törende bir konuşma yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş,  “10 gün boyunca insanların susup kitapların konuşacağını söyledi. Bursalıların kitaplarla ve yazarlarla buluşup söyleşilere katılacağını belirten Başkan Alinur Aktaş, Bursa’nın ve Türkiye’nin geleceğine katkı sunmuş olacaklarını ifade etti. Teknolojinin gelişmesine ve bilişim çağında olmamıza rağmen basılı kitapların her zaman değerli ve kıymetlidir. Okumak, hayal kurmak, fikir üretmek ve eser vermek için kitap okumanın şart olduğunu söyledi. Kitaplarla aramızın her zaman iyi olması gerekiyor.  Aslında kitaplara ayıracak çok vaktimizin olduğuna inanıyorum. Kitap okumak isteyen için mekan ve zamanın önemi olduğunu düşünmüyorum. Bir iki sayfa koyunca bile ufkunuzun ve vizyonunuzun değiştiğini anlarsınız. Kitap her kapıyı açan önemli bir unsurdur. İnancımızın da ilk emrinin ‘oku’ olduğunu unutmamalıyız.” diye belirtti.

“Geleceğe vizyonel bakan gençlik istiyoruz”

Aktaş, “Kitap Günleri'nin ilkini 2019 yılında yapmıştık. Bu sene de dolu dolu bir Kitap Günleri hazırladık. Onur konuklarımıza, tüm yazarlara, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bursa Büyükşehir Belediyesi altyapıdan üstyapıya kadar birçok alanda çalışıyor. Ancak bu ve benzeri organizasyonlar beni daha çok heyecanlandırıyor. Gençlerimizin daha kaliteli ve özgüven içerisinde olmasını istiyoruz. Geleceğe vizyonel bakan gençlik istiyoruz. Bu yüzden Kitap Günleri’nin çok kıymetli olduğunu söylüyorum” dedi.

Açılışta bir konuşma yapan Bursa Milletvekili Osman Mesten, “ Müslümanların kitabi bir medeniyet olduğunu, Batılıların karanlık çağ dediği Orta Çağ’ın aslında kendi medeniyetimiz için dünyanın aydınlatıldığı bir çağ olduğunu ifade etti. Son yüzyıldır kitaplardan uzak kaldığımızı da anlatan Mesten, bu ve benzeri programlarla geçmiş kodlarımızın insanlara yeniden yükleneceğini belirterek programın düzenlenmesinde emeği geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ve emeği geçenlere teşekkür etti.

“Bugün bilgi asrındayız”

Kitap Günleri’nin onur konuğu Prof. Dr. Süleyman Uludağ, “İnsanların düşüncelerini 5000 senedir bir nesne üzerine yazmaya çalıştığını, kağıdın bulunmasıyla devasa kütüphanelerin oluşturulduğunu dile getirdi. Teknolojinin gelişmesiyle kitapların herkese daha kolay ulaştığını söyledi. Kitap bilişime erişmenin vasıtasıdır. Bugün bilgi asrındayız. Sağlıklı bilgilere ulaşmak için çeşitli imkanlar var. Bunların başında kitaplar geliyor. Bu yüzden hazırlanan Kitap Günleri’ni değerli buluyorum. Emeği geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bursa 3’üncü Kitap Günleri Merinos AKKM’de 27 Kasım tarihine kadar kitapseverleri ağırlayacak. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55