,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2506.644
  • Dolar 32.5784
  • Euro 34.78
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

Burak Derneği tarafından "Ümmet iftarı" düzenlendi

Burak Derneği tarafından "Ümmet iftarı" düzenlendi
Burak Mukaddes Mekânları Tanıtma ve Kültür Derneği, İstanbul Süleymaniye Camii'nde genç hanımlara yönelik ümmet iftarı programı düzenledi.

Burak Derneği Hanımlar Kolu tarafından Süleymaniye Camii avlusunda "Ümmet iftarı" programı düzenlendi.

Burak Mukaddes Mekânları Tanıtma ve Kültür Derneği, İstanbul Süleymaniye Camii'nde genç hanımlara yönelik ümmet iftarı programı düzenledi. Programda birçok İslam ülkesinde aç kalan Müslümanlarla dayanışma ve ev iftarlarında israftan kaçınılma vurgusu yapıldı.

Organizasyonla ilgili İLKHA’ya açıklamalarda bulunan Burak Derneği Hanımlar Kolu Başkanı Saadet Gelembe, İslam ümmetinin, Mescid-i Aksa'nın avlusunda bir araya geldiği iftar sofralarının kurulması temennisinde bulundu.

“İftarlarda tıka basa yemek yiyip ardından da ‘Ya Rabbi kardeşlerimize destek ol’ demek birbirlerine çelişen tutumlardır”

Bu programın düzenlenmesine ilişkin fikrin genç kızlara ait olduğunu belirten Gelembe, “Gençlik Başkanımız Sevanur Hanım ve ana ekipteki genç kızlarımız baştan beridir bunu talep ediyorlardı. Bizler de büyükleri olarak bu konuda onları destekleyerek bu organizasyonu gerçekleştirdik. Maalesef İslam coğrafyasının birçok yerinde ümmetin evlatları çeşitli sıkıntı ve zulümlere maruz kalmaktadır.  Şu an Suriye ve Yemen başta olmak üzere birçok yerde açlık varken ve yiyecek bir şey bulunamazken, insanlar bu kadar sıkıntıyla boğuşurken 'iftar sofraları' adı altında tıka basa yemek yiyip ardından da ‘Ya Rabbi kardeşlerimize destek ol.’ demek birbirlerine çelişen tutumlardır. Gençlerden Allah razı olsun. Bu noktaya değinmek ve bir farkındalık oluşturmak istediler. İnşallah iftarımız hayırlara ve bu konuda bir duyarlılık oluşturmaya vesile olur.” dedi.

“İnşallah İslam ümmetinin bir araya geldiği sofralar kurulur”

Ardından İslam ümmetinin ortak paydasının Kudüs olduğuna vurgu yapan Gelembe, “İnşallah İslam ümmetinin hep birlikte cem olduğu ve bir araya geldiği sofralar kurulur. Kudüs ve Mescid-i Aksa aslında bunun bir çimentosu. Biz de Burak Derneği olarak Mescid-i Aksa ve Kudüs ekseninde çalışıyoruz. Ümmet ancak Kudüs ve Mescid-i Aksa çatısı altında birleşebilir. Cemaat taassupçuluğuna gerek yok. Bizi birleştiren bir merkez. Ümmet iftarı programıyla bu konuda bir farkındalık oluşturmak istedik. Allah azze ve celle, katılan herkesten razı olsun. İnşallah Rabbimiz, ümmetin özgür Kudüs’te Mescidi Aksa’da tek sofrada iftar yapacağımız günleri bize gösterir .” şeklinde konuştu.

Ümmet iftarı programı, Burak Mukaddes Mekânları Tanıtma ve Kültür Derneği Başkanı Âdem Yenihayat’ın okuduğu duayla son buldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55