,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2244.727
  • Dolar 32.3302
  • Euro 35.1556
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 11 °C

Bulut: Kudüs davası bütün Müslümanların davasıdır!

Bulut: Kudüs davası bütün Müslümanların davasıdır!
Yedi Başak İnsani Yardım Derneği Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Bulut, İsra ve Mirac’ın şehri Kudüs’ün işgal edilmesinin asla kabul edilmeyeceğini söyledi.

​Yedi Başak İnsani Yardım Derneği Gaziantep Şube Başkanı, Siyonist İsrail’in Mescidi Aksa’yı işgal denemelerini sert bir dille eleştirerek bütün Müslümanları yaşanılan olaylara karşı çıkmaya davet etti.

Siyonist terör rejiminin Mescid-i Aksa'da Müslümanları katledip Harem-i Şerif'i ibadete kapatmasını kınayan Yedi Başak İnsani Yardım Derneği Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Bulut, İsra ve Mirac’ın şehri Kudüs’ün işgal edilmesinin asla kabul edilmeyeceğini söyledi.

Kudüs’te son günlerde gerçekleşen sıcak olaylarla işgalci İsrail askerleri, Mescid-i Aksa'da şehit ettiği 3 Filistinli gencin olayından sonra, iki gün önce de Mescid-i Aksa'nın Aslanlı Kapısı bölgesinde yapılan ve Aksa'nın hatibi Şeyh İkrime Sabri'nin de yaralandığı büyük bir saldırı daha gerçekleştirdi.

İsrail’in gerçekleştirdiği olaylar karşısında Bulut, bütün Müslümanları Kudüs’e sahip çıkmaya çağırdı.

Bulut, “Uluslararası camiada devlet statüsünde olan ama gerçekte ise işgalci bir örgüt gibi davranan İsrail, üç Filistinli Müslüman’ı şehit etti. Mescid-i Aksa’da da ise Cuma namazının kılınmasını yasakladı.  Müslümanların sabrını deneyerek ahlaksız saldırılarına devam ediyor. Biz başta Filistin olmak üzere Suriye’de, Mısır’da,  Doğu Türkistan’da, Myanmar’da ve Afrika’da zalimlere karşı İslami kimlikleriyle onurla mücadele eden Müslüman kardeşlerimizin yalnız olmadıklarını göstermek ve her zaman olduğu gibi mazlumun yanında olduğumuzu belirtmek için her duyarlı kardeşimi Kudüs’e sahip çıkmaya çağırıyorum.” dedi.

İsra ve Mirac’ın şehri Kudüs’ün bu şekilde işgal edilmesi asla kabul edilmeyeceğini vurgulayan Bulut, şöyle konuştu:

“Allah tarafından etrafı mübarek kılınmış ve bereketlendirilmiş olan Filistin topraklarının işgalini biz Müslümanlar olarak asla kabul edemeyiz. Bu bölgeye de tekrar barış ve huzurun gelmesinin tek yolu Kudüs’ün tekrar Müslümanların idaresine verilmesinden geçtiğine inanıyoruz. Yarın cuma namazını mutabık Türkiye geneli ve dünyanın pek çok noktasında da duyarlı tüm Müslümanların destekleyeceği 'Mescid-i Aksa’ya Sahip Çık' çağrısına biz de destek vereceğiz. Duyarlı her Müslüman kardeşimi de bu kutsal davaya sahip çıkmaya çağırıyorum.”

Mescid-i Aksa'da Filistin'li gençleri katleden el ile 15 Temmuz’da taşeronlarını halkın üstüne salıp o gece tetikleri çektiren elin aynı el olduğunu ifade eden Bulut, “Peygamberimiz, peygamberliğinin ilk yıllarında Mescid-i Aksa’yı bütün peygamberlerden, insanlığın son imamı olacağı yetkiyi devraldığı devir teslim töreninin merkezi olarak kullandı. Efendimiz yıllar önce haber vermişti. ‘Cihat her yerde bitebilir ama Kudüs ve Kudüs’ün eteklerinde cihat kıyamete kadar bitmeyecek.’ Dünyanın başka bir yerinde Yahudilerle, Hıristiyanların ortak ittifak ettikleri coğrafi bir merkez yoktur. Sadece Mescid-i Aksa vardır, Kudüs vardır. Yahudi gücünü Müslümanların dağınıklığından ve tepkisizliğinden alıyor. Kudüs'ü yalnız bırakan hayır üzere olduğunu zannetmesinler. Kudüs, yönünü Kabe'ye çeviren her Müslüman’ın ortak davasıdır. Bugün Mescid-i Aksada Filistin'li gençleri katleden el ile 15 Temmuz’da taşeronlarını halkın üstüne salıp o gece tetikleri çektiren el, aynı eldir. Bunu iyi görmek lazım.” diye konuştu.

Kudüs davasının bütün Müslümanların davası olduğunu vurgulayan Bulut, “Bugün İslam âleminin dört bir yanında, Irak'tan Suriye'ye, Arakan'a, Somali'den Doğu Türkistan'a, Mısır'dan Yemen'e ve Sudan'a yaşanan çatışmalar ile son olarak Katar merkezli oluşturulan kaotik ortamların hiçbiri Siyonist İsrail ve onun güvenliğinden bağımsız değil. Medya destekli algı operasyonları sonucu bütün dünyaya ‘Arap ve İsrail Savaşı’ şeklinde yansıtmak istediği bu mücadelenin adının hakikatte ‘Hak ve Batıl Savaşı’ olduğu unutulmamalı. Filistin davası sadece Arapların veya Filistinlilerin davası değildir. Filistin davası Rabbim Allah'tır diyen her Müslüman’ın davasıdır. Bu dava Arab'ın, Türkün ve Kürdün davasıdır. Yine bu dava erkeğin, kadının, yaşlının, gencin davasıdır. Kısacası bu dava bütün Müslümanların davasıdır.” diyerek sözlerini tamamladı. (İLKHA)  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55