,
  • BIST 9789.49
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 30 °C

Bülent Şimşek: Alkollüydüm, pişmanım

Bülent Şimşek: Alkollüydüm, pişmanım
1-4 yıl hapis cezası istemiyle dava açılan ve tutuklu yargılanan Basın İlan Kurumu eski genel kurul üyesi Bülent Şimşek, çıktığı ilk duruşmada olay anında alkollü olduğu için o mesajları yazdığını belirterek 'Pişmanım' dedi.

Bakırköy 20. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık Bülent Şimşek ve avukatları hazır bulundu. Sorgusunda, darbe girişiminin yaşandığı gün eşi ile birlikte Boğaziçi Köprüsü'nü gören bir restoranda yemek yediğini belirten tutuklu sanık Şimşek, "Saatler ilerledikten sonra bir anda restoran içinde bir hareketlilik oldu. Ne olduğunu sorduğumuzda bize, Atatürkçü subayların darbe yaptığını söylediler. Bunun üzerine apar topar hesabı ödeyerek restorandan çıktık. Alkollü olduğum için taksi ile gitmek gitmek istedim ancak taksi bulamayınca aracımı kullanmak zorunda kaldım" dedi.

'TROLLERİN KIŞKIRTMASINA MARUZ KALDIM'

Şimşek, duruşmada, "Olay anında alkollü olduğum için ve troll olarak nitelendirilen kişilerin kışkırtmasına maruz kaldığım için bu mesajları yazdım, pişmanım" dedi.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı saatlerde Facebook üzerinden bazı paylaşımlarda bulunan Bülent Şimşek'in bu paylaşımlarda Cumhurbaşkanına hakaret ettiğini öne sürerek şikayetçi olmuştu.

'BANA AĞIR HAKARETLER VE SİNKAFLI KÜFÜRLERDE BULUNDULAR'

Eve giderken belediye ve emniyet binalarının olduğu yerlerde silah sesleri duyduğunu kaydeden Şimşek, "Evde bir taraftan televizyon izlerken bir taraftan da internete girdim. Facebook hesabıma bakarken tanımadığım ve sonradan yaptığım araştırmada ‘trol' olarak nitelendirildiklerini öğrendiğim birkaç kişinin kışkırtmalarına maruz kaldım. Bana ağır hakaretler ve sinkaflı küfürlerde bulundular. Ben de bu şahıslara birlik ve beraberlik çağrısında bulundum, kesinlikle küfür ve hakaret etmedim. Sadece devlet büyükleri hakkında beddua içeren yazılar yazdım. Bundan dolayı da çok pişmanım ve bunun mağduriyetini 2 aydır tutuklu olarak yaşıyorum. Olay anında alkollü olduğum için ve trol olarak nitelendirilen kişilerin kışkırtmasına maruz kaldığım için bu mesajları yazdım, pişmanım. Beraatimi istiyorum" dedi.

Suçtan zarar görme ihtimaline karşılık davanın Cumhurbaşkanının avukatına ihbar edilmesine karar veren mahkeme, Bülent Şimşek'in tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDE ŞİMŞEK'İN 1 YILDAN 4 YILA KADAR HAPİS İSTEMİYLE YARGILANMASI İSTENİYOR

Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı saatlerde Facebook üzerinden bazı paylaşımlarda bulunan Bülent Şimşek'in bu paylaşımlarda Cumhurbaşkanına hakaret ettiğini öne sürerek şikayetçi olmuştu. Bu şikayet üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucunda Bülent Şimşek hakkında Cumhurbaşkanına hakaret suçundan iddianame düzenlendi.

Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ertuğrul Sarıyar tarafından hazırlanan iddianamede, Basın İlan Kurumu Genel Kurul Üyesi Bülent Şimşek'in 15 Temmuz gecesi yaptığı paylaşımlarda Cumhurbaşkanına hakaret ettiği belirtilerek, 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması isteniyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55