,
  • BIST 9131.16
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C

Bugün hava nasıl olacak?

Bugün hava nasıl olacak?
Meteoroloji'den yapılan açıklamada; Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar ve Sinop çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yapılan son değerlendirmelere göre: 

Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar ve Sinop çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da yer yer gök gürültülü sağanak, İç Anadolu'da yağmur ve yer yer karla karışık yağmur, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karlakarışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Şırnak çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Bitlis çevreleri ile Şırnak'ın doğusunun yükseklerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar (20-50 cm) şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette, Marmara ile Ege kıyılarında kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

ÇIĞ UYARISI: Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunduğundan ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Kuzey ve kuzeydoğu yönlerden Marmara ile Ege kıyılarında kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat)esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE YOĞUN KAR YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Bitlis çevreleri ile Şırnak'ın doğusunun yükseklerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar (20-50 cm) şeklinde olması beklendiğinden, meydana gelebilecek buzlanma ve don olayı ile birlikte ulaşımda aksamalar, yer yer tipi şeklinde yağış ve çığ düşme riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması; Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Şırnak çevrelerinde kuvvetli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış (21-50 kg/m2) beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve yağış anında yer yer kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ZİRAİ DON UYARISI: Tarımsal faaliyetin olduğu bölgelerimizden İç Ege (Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya), Göller Yöresi (Burdur, Isparta) ve İç Anadolu ile Karadeniz'in iç kesimlerinde orta kuvvette, Marmara'nın güneydoğusunda (Bilecik, Sakarya'nın ve Bursa'nın güneyi) hafif kuvvette zirai don riski bulunmaktadır. Meyve, sebze ve fide yetiştiricileri ile serada üretim yapan çiftçilerimizin gerekli tedbirleri almaları, zirai don durumu hakkında daha detaylı bilgi almak için en yakın meteoroloji müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA

Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden genellikle kuvvetli, zaman zaman sıra süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde Bilecik çevreleri ile Sakarya ve Bursa'nın güney kesimlerinde hafif kuvvette zirai don olayı bekleniyor.

BURSA °C, 13°C

Parçalı bulutlu

ÇANAKKALE °C, 15°C

Parçalı bulutlu

İSTANBUL °C, 12°C

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzeydoğudan kuvvetli zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

KIRKLARELİ °C, 16°C

Parçalı bulutlu

EGE

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Afyonkarahisar çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesiminde kuzeydoğudan genellikle kuvvetli, zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde İç Ege'de (Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya) orta kuvvette zirai don olayı bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif yağmurlu

DENİZLİ °C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR °C, 17°C

Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzeydoğudan kuvvetli zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

MANİSA °C, 16°C

Parçalı ve yer yer çok bulutlu

AKDENİZ

Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak, kıyı kesiminin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Göller Yöresinde (Burdur, Isparta) hafif yer yer orta kuvvette zirai don olayı bekleniyor.

ADANA °C, 18°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 20°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinde çevreleri hafif sağanak yağışlı

BURDUR °C, 10°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif yağmurlu

HATAY °C, 15°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğusunun hafif olmak üzere yağmur ve yer yer karla karışık yağmurlu, sabah saatlerinde yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde orta kuvvette zirai don olayı bekleniyor.

ANKARA °C, 8°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu, ilk saatlerde hafif olmak üzere karla karışık yağmurlu

ÇANKIRI °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra hafif yağmur ve karla karışık yağmurlu

ESKİŞEHİR °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu

SİVAS °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Sinop çevrelerinin gece saatlerinde hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde orta kuvvette zirai don olayı bekleniyor.

BOLU °C, 11°C

Parçalı bulutlu

DÜZCE °C, 14°C

Parçalı bulutlu

SİNOP °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde hafif yağmurlu

ZONGULDAK °C, 10°C

Parçalı bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; hafif olmak üzere yağmur ve sağanak, iç kesimlerin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde orta kuvvette zirai don olayı bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinin dik yamaçlarında çığ oluşma riski bulunmaktadır.

AMASYA °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmurlu

ÇORUM °C, 9°C

Çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra hafif yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu

SAMSUN °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra hafif yağmurlu

TRABZON °C, 9°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif yağmurlu

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağmur, kuzey ve doğusunda karlakarışık yağmur ve kar şeklinde beklenen yağışların, Bitlis çevreleri ile Şırnak'ın doğusunun yükseklerinde kuvvetli ve yer yer yoğun (20-50 cm) kar şeklinde olması bekleniyor. Kuzey ve doğusunda sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin dik yamaçlarında çığ oluşma riski bulunmaktadır.

ERZURUM °C, 3°C

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

KARS °C, 0°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif kar yağışlı

MUŞ °C, 5°C

Çok bulutlu, aralıklı karlakarışık yağmur ve kar yağışlı

VAN °C, 9°C

Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yağmur ve karlakarışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağnak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin doğusunda yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

DİYARBAKIR °C, 12°C

Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

GAZİANTEP °C, 13°C

Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SİİRT °C, 11°C

Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, yükseklerinin karlakarışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah ve öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ŞANLIURFA °C, 15°C

Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DENİZLERDE HAVA

Ege’de fırtına; Batı Karadeniz ve Marmara’da fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, doğusu çok bulutlu ve hafif yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz’de doğu ve kuzeydoğudan 5 ila 7, öğle saatlerinde 4 ila 6, akşam saatlerinden sonra 3 ila 5; Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatı, zamanla güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, batısında 1,0 ila 2,0m, sabah saatlerinde batısında 2,0 ila 3,0m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7, öğle saatlerinde 4 ila 6, akşam saatlerinden sonra 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m, sabah saatlerinde 2,5m; Görüş: İyi.

EGE

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8, akşam saatlerinde 5 ila 7, gece saatlerinde 4 ila 6; Güney Ege’de kuzey ve kuzeybatıdan 5 ila 7, açıklarında 6 ila 8, öğle saatlerinden sonra 4 ila 6 kuvvetinde; Dalga: 3,0 ila 4,0m, akşam saatlerinden sonra 1,5 ila 2,5m; Görüş: İyi, fırtına anında zayıf.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz’de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5, Doğu Akdeniz’de batı ve kuzeybatı, doğusu güneydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu ve yağmurlu, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 0,75m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55