,
  • BIST 9121.68
  • Altın 2324.222
  • Dolar 32.3597
  • Euro 34.9217
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 17 °C

Brooklyn’den Batman Üniversitesi’ne ödül

Brooklyn’den Batman Üniversitesi’ne ödül
Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdar Yılmaz’ın “Su Birikintisi” adlı kısa filmine bir ödül de Brooklyn Film Festivalinden geldi.

"Su Birikintisi", 111 ülkeden 2 binin üzerinde film arasından seçilerek, 3-12 Haziran 2016 tarihleri arasında gerçekleştirirken 21. Brooklyn Film Festivalinde deneysel kategoride “best spirit” (mansiyon) ödülü aldı. 

Ödüllü bir yönetmen olan Yrd.Doç.Dr.Yılmaz’ın ilk uzun metraj film projesi olan “3 Oda 1 Salon” senaryosu Cinelink 2013 Development Workshop and Co-Production Market’e seçilmiştir. Kısa filmi “Kızarmış Tavuk” aralarında Rotterdam Film Festivali (2013), Brooklyn Film Festivali’nde gösterilmiştir. Bir önceki filmi olan “Merdiven”de pek çok festivalde gösterilerek ödüllere layık görülmüştür. Bir üçleme olarak tasarlanan Kızarmış Tavuk, Merdiven ve Su birikintisi kısa filmleri 3 Oda 1 Salon uzun metraj projesinin parçalarıdır.

Sacramento Film Festivalinde  “surreal film” kategorisinde “en iyi surreal film”, İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali’nde en iyi deneysel film, Mumbai Film Festivali’nde juri özel ödülü alan “Su Birikintisi” filminin yönetmenliğini ve senaryo yazımını Doç. Dr. Serdar Yılmaz gerçekleştirmiştir. “Filmde kıyafetleri, hareketleri alışagelmişin dışında olan genç bir adam (Mihran Tomasyan) tenha bir eski eşya pazarında, renkli bir hayal aleminde, meraklı gözlerle tezgahları, posterlerle dolu duvarları inceleyerek yürümektedir. Tezgahın birinde gördüğü bir objenin canlanması onu başka bir dünyaya sürükler. Kalabalığın bu dünyaya tepkisi bir anda başlayan yağmur altında paylaşılan kadere dönüşür. Adam yağmurun durmasıyla oradan uzaklaşmaya çalıştığında farkına vardığı yeni bir gerçeklik vardır; ayağındaki su birikintileri.” Yılmaz uygarlığı, toplumların özgün yanını ortaya koyan yaşayış biçimlerinin, toplumsal reflekslerinin, inançlarının, düşünsel ve sanatsal etkinliklerinin; kısacası sosyal örgütlenme biçimlerinin bütünü olarak tanımlıyor. Yönetmen Yılmaz, bireylerin kendi başlarına ya da diğerleri ile birlikte, bilinçli bir şekilde yahut tesadüfen orada oldukları için, şahit oldukları olaylara verdikleri tepkilerin, çoğu zaman o toplumun özelliklerini anlama ve anlamlandırmak için önemli ipuçları taşıdığını belirtiyor.

 

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55