,
  • BIST 9803.76
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 27 °C

Bozdağ ve Kurtulmuş'tan Fransa'daki skandal Kur'an bildirisine tepki

Bozdağ ve Kurtulmuş'tan Fransa'daki skandal Kur'an bildirisine tepki
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Sarkozy'nin de yer aldığı 300 Fransız'ın, Kur'an'daki bazı ayetlerin çıkarılması yönündeki skandal bildirisine sosyal medya hesapları üzerinden tepki gösterdi.

​Aralarında Fransa eski cumhurbaşkanı Sarkozy'nin de yer aldığı 300 Fransız'ın Kur'an'daki bazı ayetlerin çıkarılması yönündeki skandal bildirisine Başbakan Yardımcısı Bozdağ ile Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş'tan tepki geldi.

"Fransa eski cumhurbaşkanı/azılı İslam düşmanı Sarkozy dahil 300 Fransız yazar/siyasetçi, şiddet ve 'Yahudi düşmanlığı yayıyor' iftirasıyla Kur’an’dan bazı ayetlerin çıkartılmasını istemişler." diyen Bozdağ, söz konusu kişilerin 21'nici yüzyılın beyinsizleri, barbarları ve Ebu Cehilleri olduğunu belirtti.

"Tüm insanlar, cinler ve şeytanlar bir araya gelseler Kur’an’ı asla değiştiremezler"

Bozdağ, "Nice Ebu Cehiller; Sarkozy’den daha kudretli, daha azılı nice İslam düşmanları; Kur’an’ı yok etmek, bu mümkün değilse tahrif etmek, bu da mümkün değilse bazı ayetleri Kur’an’dan çıkarmak istediler ama başaramadılar. Hepsi yok oldular ama Kur’an var ve kıyamete kadar da var olacaktır. Sadece Sarkozy ve onun gibi hamakatin zirvesindeki İslam düşmanları değil bütün İslam düşmanları ve hatta tüm insanlar, cinler ve şeytanlar bir araya gelseler dahi Kur’an’ın veya bir suresinin ya da bir ayetinin benzerini getiremezler ve de Kur’an’ı asla değiştiremezler."

Kur’an-ı Kerim’i Hazreti Muhammed (sallallahualeyhivesellem)’e vahyedip onun elçiliği ile insanlara tebliğ ettirenin de Allah;  kıyamete kadar Kur’an-ı koruyacak olanın da Allah olduğunu belirten Bozdağ, şu ayetlere atıfta bulundu:

“Şüphesiz o zikri (Kur'an'ı) biz indirdik biz! Onun koruyucusu da elbette biziz.”(Hicr,15/9)

"Eğer kulumuza (Muhammed'e) indirdiğimiz (Kur'an) hakkında şüphede iseniz, haydin onun benzeri bir sûre getirin ve eğer doğru söyleyenler iseniz, Allah'tan başka şahitlerinizi çağırın (ve bunu ispat edin).” (Bakara, 2/23)

Eğer, yapamazsanız -ki hiçbir zaman yapamayacaksınız- o halde yakıtı insanlarla taşlar olan ateşten sakının. O ateş kafirler için hazırlanmıştır.” (Bakara,2/24)

... Allah'ın kelimelerini değiştirebilecek bir güç de yoktur...” (En’am,6/34)

Rabbinin kelimesi (Kur'an) doğruluk ve adalet bakımından tamdır. Onun kelimelerini değiştirebilecek yoktur. O, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir. (En’am,6/115)"

Bakan Kurtulmuş: Tam manasıyla barbarlık ve sapkınlık

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş da sosmal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Fransa'da Eski Cumhurbaşkanı Sarkozy ve Eski Başbakan Valls'in de aralarında bulunduğu 300 kişinin bir bildiri hazırlayarak Kur’an-ı Kerim’den bazı ifadelerin çıkarılmasını istemesini tam manasıyla barbarlık ve sapkınlık olduğunu belirtti.

Bu bildiriye destek sınırlı da kalsa ülke yönetimine talip olanlar tarafından bildirinin sahiplenilmesinin endişe verici olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "Irkçılık ve din düşmanlığının geldiği nokta en başta Avrupa’nın kendi değerlerine hakarettir. Küresel güç savaşları nedeniyle terörize edilen toplumların ve şiddetin sorumlusu olarak Kur’an-ı Kerim’i göstermek, en hafif ifadeyle şiddet ve kaosun faili olan çevrelerin suçluluk psikolojilerinin bir dışavurumudur. Birilerinin süfli siyasi hesapları uğruna hakikatin tek kaynağı olan Kur’an-ı Kerim’in, adı barış olan İslam dininin ve bu yüce dinin mensuplarının itham edilmesini şiddetle kınıyor, Avrupa kamuoyunun bu faşistçe kaleme alınmış bildiriye itibar etmeyeceğine inanıyorum." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55