,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2506.421
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.7776
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 19 °C

Bozdağ: "Haksızlıklar ve yanlışlıklar Kudüs’ün kurtuluşunu hızlandırır"

Bozdağ: "Haksızlıklar ve yanlışlıklar Kudüs’ün kurtuluşunu hızlandırır"
israil'in katliamına tepki gösteren Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, tarihe, uluslarası hukuka, uluslararası anlaşmalara ve BMGK kararlarına göre Kudüs'ün, Filistin Devletinin tartışmasız başkenti olduğunu belirtti.

​Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "ABD, israil, eninde sonunda Kudüs’ü gerçek sahiplerine bırakmak mecburiyetinde kalacaklardır. Haksızlıklar ve yanlışlıklar, ABD ve israile kalıcı birşey kazandırmaz ama Kudüs’ün kurtuluşunu hızlandırır." dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, ABD’nin Tel Aviv büyükelçiliğini işgal altındaki Kudüs’e taşıması kararını protesto eden Filistinlilere yönelik siyonist terör rejimi tarafından Filistinlilere yönelik katliama tepki gösterdi.

Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Bozdağ, tarihe, uluslarası hukuka, uluslararası anlaşmalara ve BMGK kararlarına göre Kudüs'ün, Filistin Devletinin tartışmasız başkenti olduğunu belirtti.

Bozdağ, "İsrailin Kudüs’ü haksız işgali ile ABD’nin imzaladığı anlaşma ve BMGK kararları hilafına büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması; Kudüs’ün kudsiyetini, tarihi statüsünü, uluslarası hukuku, uluslararası anlaşmaları ve BMGK kararlarını değiştirmez/değiştiremez; haksız işgali haklı kılmaz."

ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasının bölgeye huzur güven barış ve istikrar getirmeyeceğini; var olan huzursuzluğu, güvensizliği, istikrarsızlığı, krizleri ve çatışmaları daha da artıracağını vurgulayan Bozdağ, öngörülmeyen pekçok olumsuzluğu da tetikleyeceğini kaydetti.

"Filistin ve Kudüs davasında, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır"

Bugünkü gösterilerde açılan ateş sonucu onlarca Filistinlini hayatını kaybettiğini hatırlatan Bozdağ, "Bu katliamlardan dolayı İsrail’i ve aldığı haksız/hukuksuz kararla bu hadiselere ve ölümlere neden olan ABD yönetimini kınıyorum. Kudüs’ün tarihi, manevi ve akdi statüsü oldu bitti ile değişmez, değiştirilemez. Bu katliamdan, israil hükümeti kadar ABD Yönetimi de sorunludur. ABD yönetimin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması, bölgedeki barış ihtimalini yok etmiştir. Bölgede daha nice insanın can kaybına ve yaralanmasına; bölgede yıkıma ve felakete neden olacak fitili ateşlemiştir. Filistin ve Kudüs davasında, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır."

"ABD, israil ne yaparsa yapsın, hangi adımı atarsa atsın, yaptıkları ile attıkları adımlar, Türkiye için yok hükmündedir." vurgusunu yapan Bozdağ, şunları kaydetti:

"ABD’nin, israilin oldu bitti kararları/adımları, Kudüs’ün tarihi statüsünü; mukaddes şehir vasfını; uluslarası hukuk, anlaşma ve kararlarla sabit halini yok edemez.

"Haksızlıklar ve yanlışlıklar Kudüs’ün kurtuluşunu hızlandırır"

Kudüs, eninde sonunda tam özgürlüğüne kavuşacaktır. ABD, israil, eninde sonunda Kudüs’ü gerçek sahiplerine bırakmak mecburiyetinde kalacaklardır. Haksızlıklar ve yanlışlıklar, ABD ve israile kalıcı birşey kazandırmaz ama kaçınılmaz sonu, yani Kudüs’ün kurtuluşunu hızlandırır.

ABD, yanlış politika ve kararlarla kendini yalnızlaştırmaya devam ediyor ABD’yi sadece terör örgütlerinin ve halka dayanmayan yönetimlerin müttefiki haline getirmek, bütün halkları ve halka dayanan yönetimleri kaybetmektir. Bu,ABD’yi yalnızlaştırır, uzun vadede ABD’ye kaybettirir.

Türkiye, doğruyu yapmaya, hak bildiği yolda dosdoğru yürümeye devam edecektir. Kudüs, Filistin konusunda, tüm dünya sussa da Türkiye susmayacaktır. Kudüs konusundaki oldubittiyi herkes kabul etse de Türkiye kabul etmeyecektir. Türkiye, Filistin, Kudüs davasının daimi müdafiidir."  (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55