,
  • BIST 9092.87
  • Altın 2324.401
  • Dolar 32.3603
  • Euro 34.9324
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

Bozdağ: Filistinlilerin kanında ABD'nin de eli vardır

Bozdağ: Filistinlilerin kanında ABD'nin de eli vardır
Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, siyonistlerin Kudüs'te yaptığı katliama ilişkin "Filistinlilerin kanında ABD'nin de eli vardır. Bugün tarihe kanlı pazartesi olarak geçecektir." dedi.

Başbakan yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada terör çetesinin Filistinlilere yönelik katliamına ilişkin " Filistinlilerin kanında ABD'nin de eli vardır. Bugün tarihe kanlı pazartesi olarak geçecektir. israili ve ABD'yi katliam nedeniyle şiddetle kınıyoruz." dedi.

"Terörist israil ve ABD Kudüs'ü terk etmek zorunda kalacak"

Bozdağ ''Kudüs bağımsız Filistin'in başkentidir. israilin elinde Filistinlilerin kanı olduğunu hepimiz biliyoruz, ABD'nin de eline Filistinlilerin kanı bulaşmıştır. Türkiye'nin çabası yetmedi. BMGK derhal harekete geçmelidir. İslam ülkeleri de atılan bu haksız adım karşısında birlikte hareket etmelidir. Bazıların göstermelik tavrı kabul edilemez. Kudüs konusunu oldubittilerle halledeceklerini düşünenler büyük yanılgıdadır. Elinde sonunda terörist israil ve ABD Kudüs'ü terk etmek zorunda kalacaklardır.'' ifadelerini kullandı.

"ABD barış sürecini attığı bu adımla yok etti"

BM Güvenlik Konseyinin derhal harekete geçmesi gerektiğini vurgulayan Bozdağ ''Birleşmiş Milletlerin, terörist israil devletine derhal dur demesi şarttır. Aksi takdirde katliam artacaktır. Umarız ki bu uyarılarımızı BMGK dikkate alır ve bu konuda seyirci kalmak yerine bir adım atarlar. ABD bölgede devam eden barış sürecini attığı bu adımla yok etti. Bölgedeki huzursuzluğun artmasına neden oldu. Filistinliler barışçıl bir gösteri yapıyor ama israil askerleri gerçek mermiler ile ateş ediyor. Dünyanın neresinde barış gösterisi yapanların üzerine gerçek mermiler ile ateş ederler. Şehitlerin sayısının ve yaralıların sayısının artacağından endişe ediyoruz. ABD bölgede arabuluculuk görevini kaybetmiştir.'' şeklinde konuştu.

"Kudüs, Filistin devletinin başkenti olmaya devam edecektir"

Hükümet Sözcüsü Bozdağ, "Kudüs'ün tarihi akdi ve manevi statüsü asla değişmeyecektir. Kudüs, kadimden beri olduğu gibi bundan sonra da bağımsız Filistin devletinin başkenti olmaya devam edecektir. Biz, Filistin davasının bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yılmaz bir savunucusu olmaya devam edeceğiz." dedi. (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55