,
  • BIST 9092.76
  • Altın 2324.854
  • Dolar 32.3718
  • Euro 34.9834
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Bozan: "Milletin talep ve beklentileri dikkate alınarak hareket edilmeli"

Bozan: "Milletin talep ve beklentileri dikkate alınarak hareket edilmeli"
Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, uyum yasaları, OHAL, KHK’lar, AK Parti MHP ittifakı, işsizlik oranı ile gündemin diğer önemli konuları hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

​Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, milletin talep ve beklentileri dikkate alınarak hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, uyum yasaları, OHAL, KHK’lar, AK Parti MHP ittifakı, işsizlik oranı ile gündemin diğer önemli konuları hakkında değerlendirmelerde bulunarak, siyasi hesap yaparak değil, milletin talep ve beklentileri dikkate alınarak hareket edilmesi gerektiğini belirtti.

Diyarbakır’daki işsizlik ve esnafın durumuna değinen Bozan, “işsizlik,  esnafının perişanlığı, sosyal problemler, basına yansıyan birçok resmi kurumdaki partizancılık, rüşvet yolsuzluk iddiaları da devam edip gidiyor. Zaman zaman basına yansıyan bu iddialar hakkında yetkililerin gereğini yapmalarını bekliyoruz.” dedi.

Anayasa değişikliğinin geçici 21'inci maddesine göre uyum yasalarının en geç 6 ay içinde çıkarılması gerektiğini hatırlatan Bozan, bu sürenin üzerinde 3 ay geçmesine rağmen bu yasaların henüz TBMM’ye sunulmadığına dikkat çekti.

“Anayasa keyfilik kaldırmaz”

Bozan, sözkonusu uygulamayı doğru bulmadığını belirterek, “Anayasa keyfilik kaldırmaz. Referandum sonuçlarına saygı göstermesini bekleyen iktidar, önce kendi getirdiği Anayasa’ya saygı göstermek zorundadır. “ ifadelerini kullandı.

Düzenlemeler yapılırken siyasi hesaplar yapılmaması gerektiğini belirten Bozan, milletin talep ve beklentileri dikkate alınarak hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

Bozan açıklamasını şöyle sürdürdü: “15 Temmuz darbe girişimi sonrası iktidar, haklı olarak OHAL ilan etti. Gerekli tedbirler alındıktan sonra kısa bir dönemde kaldırılmalıydı. Ancak üzerinde 19 ay geçmiş, biz halen OHAL yetkileriyle çıkarılan kanunlarla idare ediliyoruz. 6 defadır uzatılıyor. Çünkü istediği kanununu çıkarıyor, istediğini yakalıyor, istediğini ihraç, istediğini iade ediyor. Terörle ilgili olsun olmasın her türlü yasayı, Olağan Üstü Halin torbasına koyup çıkartıyor. Kısacası, Olağan Üstü Hali, olağan hale getiren iktidar, artık her işini KHK ile görmeye çalışıyor. Terörle ilgili ilgisiz, hemen hemen her alanda 'Kanun Hükmünde Kararname' yayınlıyor. Bu yaklaşım bizi ciddi anlamda endişelendiriyor. Umarız iktidar, uyum yasalarını da, KHK ile düzenlemeye kalkmaz.”

“Uyum yasalarında yapılması gerekenler”

Bozan, çıkartılacak olan uyum yasalarında yapılması gerekenleri ise şöyle sıraladı:

-Seçim barajı tamamen kaldırılmalıdır

- Partiler arası kurumsal ittifakın önü açılmalıdı.

-Hazine yardımı, seçime katılacak bütün partilere, bu seçimde eşit, daha sonraki seçimlerde ise her partinin aldığı oy oranına göre dağıtılmalıdır.

-Torba kanun uygulamasına da Torba Kararname’ye de son verilmelidir.

-Kürsü dokunulmazlığının önündeki engeller kaldırılmalıdır.

-Cumhurbaşkanı adaylığı için gerekli 100 bin imza şartı engelleyici değil teşvik edici, zorlayıcı değil kolaylaştırıcı olmalıdır.

AK Parti MHP ittifakı

Partiler arası ittifaklara değinen Bozan, “İktidar partisinin herhangi bir partiyle ittifakı ne kadar doğalsa, muhalefet partilerinin de görüşmeleri ve ittifak yapmaları gayet doğaldır. Ancak doğal olmayan, iktidar ve beraber olanlar, onlarla beraber olmayanları gayri milli ve yerli olmamakla suçlamasıdır. AK Parti ile MHP’nin ittifakında ne yazık ki böyle bir suçlama vardır.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55