,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2489.275
  • Dolar 32.4975
  • Euro 34.7568
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 21 °C

Bolu'da 285 talebe hafız oldu

Bolu'da 285 talebe hafız oldu
​Bolu il ve ilçe müftülüklerine bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan 285 öğrenci için "Hafızlık Merasimi" düzenlendi.

Bolu il ve ilçe müftülüklerine bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığınca uygulanan Hafızlık Tespit Sınavı’nda başarılı olan 285 öğrenciye hafızlık belgeleri takdim edildi.

Ankara Millet Camii İmam-Hatibi Mustafa Orhan’ın Kur’an tilaveti ile başlayan Hafızlık Merasiminde konuşan Diyanet İşleri Başkan Başkan yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, Bolu'nun hafızlık yetiştirme konusunda çok gayretli bir şehir olduğunu söyledi.

285 hafızın ve ailelerinin sevincini birlikte yaşadıklarını belirten İşliyen, "Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi vesellem) ‘sizin en hayırlınız, Kur'an-ı öğrenen ve öğretendir’ buyurmaktadır. Kur'an'ı okumak, öğrenmek ve onu gelecek nesillerimize öğretmek için gayret göstermeliyiz. İşte bugün beraber bulunduğumuz 285 hafız kardeşimiz de bu bilincin bu şuurun neticesi olarak Kur'an-ı Kerim'i hıfzettiler ve bundan sonra önce kendi çevresindekilere ve tüm inanlara hizmet için yola koyulacaklar." dedi.

İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu ise Bolu Müftülüğü olarak hafızlık müessesesine çok önem verdiklerini belirtti.

Tahiroğlu, "Gençlerimizi bu bilinçle en güzel şekilde yetiştirmeye gayret gösteriyoruz. Şimdiye kadar Bolu’muzdan birçok hafız yetişti. Allah hamdolsun hafızlar kervanına bu gün 285 pırıl pırıl hafız kardeşlerimizi katmanın mutluluğu içerisindeyiz." diye belirtti.

İstanbul Süleymaniye Camii İmam-Hatibi Ekrem Nalbant’ın Kur’an tilaveti ile devam eden program, Reisü’l-Kurra Mustafa Demirkan’ın duasının ardından 285 hafıza hafızlık belgeleriyle birlikte çeşitli hediyeler takdim edildi.

Program hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu’nun ev sahipliği yaptığı programa Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın, Fehmi Küpçü, Diyanet İşleri Başkan Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, Reisü’l-Kurra Mustafa Demirkan, siyasi parti yöneticileri, resmi daire müdürleri, STK temsilcileri, müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, müftülük personeli, din görevlileri, öğrencilerin aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.  (İLKHA)







  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55