,
  • BIST 9454.9
  • Altın 2499.643
  • Dolar 32.5852
  • Euro 34.7859
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

Bolu Belediye Başkanı hakkında suç duyurusu

Bolu Belediye Başkanı hakkında suç duyurusu
Suriye ve Türkiye'den 70'den fazla STK'nın desteklediği Sığınmacılar Platformu üyeleri, Suriyeli mülteciler hakkında sarf ettiği nefret içerikli söylemlerle ilgili CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Adalet Sarayı'nda (Çağlayan Adliyesi) bir araya gelen Sığınmacılar Platformu üyeleri, bireysel olarak CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın Suriyeliler hakkında söylediği söylemlerle ilgili yargılanması için suç duyurusunda bulundu.

"Tanju Özcan hakkında 5 ayrı kanunu ihlal etmekten suç duyurusunda bulunacağız"

Yaptıkları suç duyurusu ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Sığınmacılar Platformu üyesi Yıldız Önen, "Siyasi parti yöneticileri, yerel yöneticiler ve medyanın Suriyelilere yönelik söylemlerini değiştirmeleri için geçen hafta bir basın toplantısı düzenledik. Bu söylemler maalesef sadece söylemde kalmadı. Altındağ ile başlayan eylemler İzmir'de 3 Suriyelinin yakılması, Naif el Naif'in öldürülmesiyle devam eden saldırılar dizisi başladı. Basın toplantısı ile tüm siyasi parti yöneticilerine, yerel yöneticilere ve medyaya çağrı yaptık. Basın toplantısı sonrasında da ilk olarak Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında suç duyurusunda bulunmak için adliyeye geldik. 5 ayrı kanunu ihlal ettiğini düşünüyoruz. Söylemde ayrımcılığı ve nefreti körüklemek, yerel yönetici olarak Suriyelilerin çalışma haklarını ellerinden almak, tabandaki insanları Suriyelilere karşı tahrik etmek, kin gütmek gibi maddelerle ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Ardından da bir basın açıklaması yaparak bu tür suç duyurularının da devamını getireceğimizi ifade edeceğiz." dedi.

"Nefret söylemleri tabanda olumsuz sonuçlara sebep oluyor"

Yalnızca Tanju Özcan değil Milletvekili Ümit Özdağ'ın da Suriyelilere yönelik sanki kendisinin bir yetkisi varmış gibi 'misafir olarak artık buradan gidin' dediğini hatırlatan Önen, "Hâlbuki hepimiz biliyoruz ki Birleşmiş Milletler zamanında mültecilik konusunda bir sözleşme imzalamış ve Türkiye'nin de bu sözleşmenin altında imzası var. Her ne kadar batıdan gelenleri mülteci kabul edip doğudan gelenlere şerh koysa da sonuç olarak Suriyeliler bir kanun çerçevesinde buradalar. Dolayısıyla hükümet, devlet bir karar alana kadar da Suriyeliler ve diğer göçmenler burada kalmaya devam edecekler. Suriyelilere yönelik tehdide varan konuşmalar yapması tabandaki Suriyeliler ile diğerleri arasında bir gerginlik oluşturuyor. Bu gerginlik ister istemez bazı olumsuz sonuçlar sebep oluyor." diye konuştu.

"Tanju Özcan'ın yargılanmasını istiyoruz"

Yaptıkları suç duyurusu ile Tanju Özcan hakkında dava açılmasını istediklerini belirten Önen, "Söyledikleri ve yaptıkları hakkında dava açılsın, yargılansın. Çünkü normal şeyler söylemiyor. Nikâhtan, su faturasından fazla para almak gibi şeyler söylüyor. Zaten bunlar mahkemeden döndü. Yapılmayacak şeyleri yapmaya çalışıyor ve bence yasaları çiğniyor. Dolayısıyla çiğnediği yasalar hakkında da bolu savcılığına şikâyette, suç duyurusunda bulunacağız." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55