,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2301.842
  • Dolar 32.3299
  • Euro 35.1048
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C

"Bölgeyi bu hale getirenlerin korktukları şey Müslümanların birliğidir"

"Bölgeyi bu hale getirenlerin korktukları şey Müslümanların birliğidir"
Partisinin, 'İl Başkanlığı Bölge Toplantısı'nda konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, bölgeyi bu hale getirenlerin korktukları tek şey Müslümanların birlik ve beraberliği olduğunu söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan Diyarbakır Büyükşehir Öğretmen Evinde il başkanlarıyla 7'inci bölge toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda bir konuşma yapan Doğan, bölgeyi bu hale getirenlerin korktukları şeyin Müslümanların birlik ve beraberliği olduğuna vurgu yaptı.

"Dünyanın herhangi iki noktasında iki Müslüman kavga ediyor ise orada kısa bacaklı bir Siyonist'in veya onun tetikçiliği yapan Amerika geçmiştir." diyen doğan şöyle konuştu:

"Biz olayı böyle okuyup böyle görmediğimiz takdirde sorunlarımızı çözme imkânına sahip değiliz. Bölgemiz ısıtılıyor, yarın kaynamaya başlanacak. Irkçı emperyalizm gözlerimizin içinde baka baka bu toprağın insanlarını kullana kullana acımasızca hedefine yürüyor. Biz Türkiye ve bölge İslam ülkeleri olarak hiçbir şey yapamıyoruz. Tarih boyunca bu bölgenin bu hale gelebilmesi için oyun üstüne oyun kuranlarla beraber aynı masada oturarak bu sorunlar çözülmez.  Aramıza fitne sokanlarla beraber aynı masada oturup bu sorunları çözmeyi düşünmek büyük bir gaflettir. Ya biz bu toprakların fıtratına uygun oyun kurup kurtulacağız veya bu toprağın insanlarına düşman olanların kurmuş olduğu oyun içerisinde oyuncak olup yok olup perişan olacağız. Ondan dolayı ciddi manada kendimize gelmemize ihtiyacımız var."

Bu bölgede ve İslam ülkelerinde sorunlar ve sıkıntıların olduğuna değinen Doğan, "Mısır, İran, Türkiye ve Suriye'de sıkıntı var iken bu bölgenin çıbanbaşı olan, bu bölgedeki bütün terör örgütlerin arkasında bulunan İsrail'de sorun yok ise Müslümanlar düşünmek zorundadır.  Biz her zamankinde daha çok kucaklaşmalıyız. Birbirimizin derdiyle derlenmeliyiz. Bu bölgeyi bu hale getirenleri en korktukları şey Müslümanların birlik ve beraberliğidir. Bu ülkede yaşayanların gerektiğinde yumruğunu sıkacak cesarete sahip olduğuna inanıyoruz. Ama yiğitlik bu yumruğu birbirimize karşı sıkmak değil, bu yumruğu ülkeye karşı oyun oynayanlara karşı beraber sıkabilmektir. Onu başardığımız gün hiçbir sorun kalmayacak." dedi.

Müslümanların birlik ve beraber olduğu dönemlerde zalimlerin bu bölgede  barınamadığına dikkat çeken Doğan, "Türkler, Kürtler ve Araplar ne zaman bu ırklar arasında barış ve kardeşlik olmuş ise o dönemde bu bölgede hiçbir zalim barınamamıştır. Ortadoğu'da üç kalabalık ırk var Türkler, Kürtler ve Araplar ne zaman bu ırklar arasında barış ve kardeşlik olmuş ise o dönemde bu bölgede hiçbir zalim barınamamıştır. Türkler, Kürtler ve Araplar arasında sorun var ise bu bölge zalimler tarafında yönetilmiş ve istismar edilmiştir. Bunu çok iyi bilen güçlerin oyununa tuzağına gelmeden bu bölgenin sahipleri olarak beraberce bir araya gelerek konuşarak kucaklaşarak sorunlarımızı çözdüğümüz takdirde bu millet tarihte dünyaya lokomotiflik yapacaktır." ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardında iftar yemeğine geçildi. (İLKHA)  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55