,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2497.686
  • Dolar 32.5064
  • Euro 34.7322
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 20 °C

Bölge âlimleri Kudüs için biraraya gelecek

Bölge âlimleri Kudüs için biraraya gelecek
​İttihad'ul Ulema öncülüğünde, Kudüs’ün İslam dünyasındaki önemini belirtmek amacıyla önümüzdeki haftalarda bölge âlimlerinin katılımıyla geniş kapsamlı bir toplantı düzenlenecek.

Bölge âlimleri, Emperyalist ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs ile ilgili olan kararına karşılık Kudüs’ün ümmetin nezdindeki hissiyatının artırılması amacıyla Diyarbakır’da İttihad'ul Ulema öncülüğünde düzenlenecek geniş kapsamlı toplantıda bir araya gelecek.

İttihad'ul Ulema yönetim kurulu ve üyeleri düzenlenecek Kudüs konulu toplantı öncesi bir değerlendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıdan sonra İLKHA’ya açıklamalarda bulunan İttihad'ul Ulema Genel Sekreteri Muhammed Özer, "İttihad'ul Ulema olarak, genel yönetim kurulu ve üyelerimizle beraber, Kudüs’ün işgali ve İsrail’in, Amerika’nın nezdinde başkent ilan edilmesi ile ilgili önümüzdeki haftalarda, bölge ulemasının ve kanaat önderlerinin katılacağı geniş kapsamlı bir toplantı düzenleyeceğiz. Bu toplantı için ön hazırlık yapılarak kararlar alındı. Önümüzdeki haftalarda tarihi netleştiği zaman bunu medyayla paylaşacağız. Bütün ulemayı bu toplantıya katılmaları için davetiyelerimiz götüreceğiz. İnşallah ulemanın ittifakı ve birliği oluşursa ümmet de Kudüs’e karşı bir duyarlılık ve hissiyatın oluşacağı kanaatindeyim." dedi.

Alimlerin Kudüs’ün kurtarılması için öncülük etmeleri gerektiğini söyleyen İttihad'ul Ulema üyesi molla Abdurrahman Özekinci, Kudüs'ün sadece Arapların ve Filistinlilerin değil ümmetin davası olduğunu ifade etti.

Özekinci, "Kudüs’ün, Yahudilerin istilasından kurtarılması için hareket etmek bütün Müslümanların üzerinde fıkıhta vaciptir. Kudüs şu anda işgal atında olduğu için, Kudüs’ün kurtarılması için çaba göstermeyen bütün insanlar günahkâr olur ve mesuliyet taşır. Allah-u Teâla bu konuda onları sorguya çeker. Bu ümmet genelde âlimlerine ehemmiyet vermiştir. Alimler Kudüs’ün kurtarılması için öncülük etmelidir. Bir fiil adımlar atmalıdır. Mutlaka harekete geçmelidir ki halk da onlarla beraber harekete geçsi. Ümmetin şuurlanması ve her Müslüman için Kudüs’ün hassasiyetinin öneminin dile getirilmesi için yapılan bu toplantıyı doğru bir hareket olarak görüyorum." ifadelerini kullandı.

Kudüs meselesinin, sadece günün belli saatlerin ve belli aylarında anlatmakla yetinmemesi gerektiğini dikkat çeken İttihad'ul Ulema üyesi  molla Fesih Memiş ise her ortamda her mecliste anlatılması gerektiğine işaret etti.

Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın  bir asra yakındır Müslümanların kanayan yarası ve esir konumunda olduğunu belirten Memiş, "Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için ümmetin ittihadı, vahdeti şarttır. Ümmetin vahdeti için de âlimlerin vahdeti şarttır. Biz bu bilinçle hareket ediyoruz. Ve inşallah bu düşünceyle bölgedeki âlimleri bir araya getirmeye çalışacağız. Kudüs’le ilgili sadece belli günlerde ya da ayın belli bir saatinde bir araya gelerek yapılan herhangi bir konferans, panel ve çalıştayla değil her gün, oturduğumuz her ortamda, her mecliste insanlara Mescid-i Aksa'nın ehemmiyetini ve önemini anlatmalıyız. Oranın Müslümanların ortak değeri olduğunu insanlara söylemeliyiz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55