,
  • BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 26 °C

Boğaziçi Üniversitesinde Kâbe'ye yapılan hakarete Elâzığ'dan tepki

Boğaziçi Üniversitesinde Kâbe'ye yapılan hakarete Elâzığ'dan tepki
Avrupa'da Allah'a, Resulü'ne ve İslami değerlere yönelik hakaretlerin sistematik bir hal aldığını belirten Palu Hacı Ali Uğur Camii İmam Hatibi Burhanettin Aydemir, Boğaziçi Üniversitesindeki saldırının bunun bir devamı niteliğinde olduğunu söyledi.

 

Palu İlçe Merkez Hacı Ali Uğur Camii İmam Hatibi Burhanettin Aydemir, geçtiğimiz günlerde Boğaziçi Üniversitesinde, Müslümanların kutsal mabedi Kâbe-i Muazzama'ya yapılan çirkin saldırıya tepki gösterdi.

Boğaziçi Üniversitesinde, Kâbe'ye ve Müslümanların kutsal değerlerine hakaret edilmesinin Müslümanların dağınıklığından kaynaklandığını dile getiren Aydemir, cinsel sapkınları simgeleyen objelerin Kâbe resmi üzerine bırakılmasının İslam'a ve İslam'ın değerlerine hakaret olduğunu söyledi.

Müslüman bir coğrafyada, cinsi sapkınların İstanbul Sözleşmesi ile yasal güvence altına alındığını hatırlatan Aydemir, İslam kutsallarının herhangi bir yasal güvence altında olmamasının ise çifte standart olduğunu belirtti.

Son zamanlarda Avrupa'da Allah'a, Resulü'ne ve İslami değerlere yapılan hakaretlerin sistematik bir hal aldığını ifade eden Aydemir, Boğaziçi Üniversitesinde Kâbe'ye yapılan çirkin saldırının asıl sebebinin Müslümanların dağınıklığından kaynaklandığını söyledi.

"Dedenizin yapamadığını siz mi yapacaksınız?"

"İstanbul Boğaziçi Üniversitesi; eğitim yuvası, genç nesiller yetiştirmesi ve bilim noktasında insanlara faydalı olması gereken bir mekân olması gerekirken İslami değerlerin ayaklar altına alındığı bir mekâna dönüşmüştür. Geçtiğimiz günlerde Kâbe-i Muazzama'ya hakaret edilmesi ve çirkef bayraklarını üzerine koymaları bize göstermektedir ki, Ebrehe'nin torunları boş durmuyor. Ebrehe

'nin yapamadığını yapmak ve Kâbe'ye zarar vereceklerini zannettiklerini görüyoruz.

Üstad Necip Fazıl'ın dediği gibi; 'Dedenizin yapamadığını siz mi yapacaksınız?' İslam'ın nuru hiçbir zaman sönmeyecektir elbette." dedi.

Palu İlçe Merkez Hacı Ali Uğur Camii İmam Hatibi Burhanettin Aydemir

"Müslümanlar yapılan zulüm ve hakaretlere sadece kınama yapmakla yetiniyor"

Sözlerinin devamında Aydemir şöyle konuştu:

"Küfür sistematik bir şekilde hareket ederken biz Müslümanlar ise sistemsiz ve plansız çalıştığımız gibi yapılan zulüm ve hakaretlere de sadece kınama yapmakla yetiniyoruz. Mustafa Sabri'nin çok güzel bir sözü var; 'Sistemli küfür, sistemsiz Hakkı bertaraf eder, etkisiz hale getirir.' ve maalesef bugün küfür her haliyle sistemli olarak çalışıyor."

"Türkiye'de de İslami değerlere hakaret suç sayılmalıdır"

İslami değerlere hakaret edenlere tanınan Avrupa kaynaklı yasal güvencelerin derhal yürürlükten kaldırıması ve İslami değerlere hakaretin suç sayılmasını isteyen Aydemir, "Bugün İslami değerlere, Peygambere ve kutsallara hakaret edenler bu cesareti nerden alıyor? Avrupa Birliği adı altında çıkarılan yasalardan ve haklardan faydalanıyorlar. Özellikle Avrupa menşeli olan yasalardaki güvencelerin bir an önce kaldrılması, bu tür zulüm ve hakaretleri yapanlara en büyük cezaların verilmesi gerekir. Öyle ki bir daha kimse Peygamber Efendimiz'e (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ve Müslümanların kutsallarına hakaret etmeye cesaret edemesin.

Nasıl ki Avrupa kendi değerlerini yasal güvence almış ise, aynı şekilde ülkemizde de İslami değerlere hakaret suç sayılmalıdır ve hapis cezası ile cezalandırılmalıldır. İslami değerler yasal güvence altına alınmalıdır." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55