,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2330.986
  • Dolar 32.3639
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 15 °C

Boğaziçi Üniversitesi ''Açık Ders''leri başlıyor!

Boğaziçi Üniversitesi ''Açık Ders''leri başlıyor!
Boğaziçi Üniversitesi’nin bilimsel merak, özgür düşünce ve yaratıcı fikirlerin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla başlattığı “Açık Ders”lerin ikincisi başlıyor.

Boğaziçi Üniversitesi’nin BU + Etkinlikleri kapsamında Açık Ders adı altında ilkini 2016 Bahar döneminde başlattığı halka açık seminer dizisinin kış programı 29 Kasım’da başlıyor.

Sosyal, beşeri ve fen bilimlerini kapsayarak toplumun her kesimine ulaşmayı hedeflemek amacıyla verilen dersler, BÜYEM’in katkıları ve Beşiktaş Belediyesi’nin işbirliğiyle Fulya Sanat Merkezi’nde ücretsiz olarak düzenleniyor.

 

Farklı temalar altında oluşturulan seminer dizilerinin kış programında iklim değişikliğinden Kaos Teorisi’ne, CERN’de devam eden güncel bilimsel çalışmalardan Sistem Yönetimi kavramı ve sosyo-ekonomik anlamda bu kavramın yansımalarına bilimsel merakı uyandırmayı hedefleyen farklı konular ele alınacak.

 

İlk ders 29 Kasım’da: İklim Değişikliği Bizi Nasıl Etkiliyor?

Kış Programı’nın ilk dersini 29 Kasım’da “İklim Değişikliğinin Dünya ve Türkiye’ye Etkileri” başlıklı konuşmasıyla Prof. Dr. Levent Kurnaz verecek. Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü öğretim üyesi olan ve İstatistiksel Fizik ve İklim Değişikliği konularında çalışmalarını sürdüren Kurnaz, iklim değişikliğinin bugüne kadar insanlığın karşılaştığı en önemli problem olduğunu ifade ediyor. Kurnaz, iklim değişikliğiyle ilgili öngörülerini, gelecekte bizi nasıl etkileyeceğini ve yapılan bilimsel çalışmaların çıktılarını dinleyicilerle paylaşacak.

 

Açık Ders programı kapsamında 9 Aralık 2016 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Yağmur Denizhan, ‘’Belirsizliğin Modellenmesi, Öngörülebilirlik ve Kaos’’ başlıklı dersi verecek. Program 19 Aralık 2016 tarihinde, CERN çalışmalarına aktif olarak katılmakta olan Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Erhan Gülmez’in ‘’CERN’de Neler Oluyor?’’dersiyle devam edecek.

5 Ocak 2017, Perşembe günü ise Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Yaman Barlas ‘’Sistem yaklaşımı': Nedir, neye yarar, nasıl uygulanır?’’ başlıklı semineri verecek.

 

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55