,
  • BIST 8883.07
  • Altın 2238.645
  • Dolar 32.3358
  • Euro 35.0932
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C

BM-GYC den ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ mesajı

BM-GYC den ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ mesajı
Mezopotamya Havzası Gazeteci ve Yayıncılar Cemiyeti (BM-GYC) yayımladığı mesajla ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Gazetecilerin 10 Ocak 1961 günü haklarına ve basın özgürlüğüne sahip çıkmalarının ardından 10 Ocak tarihinin “Çalışan Gazeteciler Bayramı” daha sonrada “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlandığı hatırlatılan kutlama mesajında, “Gazeteciler, bir toplumun gözü, kulağı ve dilidir. Gece-gündüz, tatil-bayram demeden çalışan ve büyük bir özveriyle, emek harcayarak toplumu aydınlatmak için adeta bütün zamanını işine adar. Basın mensubu bu görevi yaparken Evrensel hukukun standartlarından sapmadan, milletlerin, bireylerin hak ve hürriyetlerine saygı duyarak hareket eder.” ifadeleri kullanıldı.

Ülkelerin gelişiminde çok önemli bir yere sahip olan basının, halkı bilgilendirme, eğitme, kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri bulunduğuna dikkat çekilen mesajda, “Basın sektöründe çalışan ve emek veren gazetecilerin zor şartlarda özverili çalışmaları nedeniyle ülkemizde ve ilimizde basın önemli bir konumda bulunuyor. Ülkemizin ve ilimizin gelişimi, halkımızın bilgilendirilip bilinçlendirilmesi ve kamuoyunda gerekli hassasiyetlerin oluşturulmasında basının çok önemli katkıları bulunuyor.” denildi.

Mesajın devamında, “Toplumun habere, bilgiye ve fikre ulaşmasını, haberin derlenmesini ve yayılmasını sağlayan gazeteciler, kamuoyu oluşturmak ve kamu vicdanının sesi olmak gibi hayati bir göreve sahiptir. Gazeteciler bu yönüyle toplum adına denetleme işlevini de yerine getirirler.” denildi.

Gazeteciliğin dünyanın en zor ve fedakârlık isteyen mesleklerden biri olduğu belirtilen BM-GYC açıklamasında, dünya üzerinde gelişen olayların gündeme taşınmasının ve insanların en doğru şekilde bilgilendirilmesinin çok mühim bir görev olduğuna işaret edildi.

Basın mensubu bu görevi yaparken evrensel hukukun standartlarından sapmadan, milletlerin, bireylerin hak ve hürriyetlerine saygı duyarak hareket ettiğine dikkat çekilen açıklamada, “Toplumların bilinçlenmesi ve gelişmesi için çalışan, savaş ve doğal afet gibi her türlü zor koşulda, kamunun menfaatleri için doğru ve objektif habercilik yapan siz değerli meslektaşlarımızın ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimizle kutlar, meslek hayatınızda başarılar dileriz." ifadelerine yer verildi.

 

‘10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü' mesajımızın tam metni:

 

Değerli meslektaşlarımız!

Gazetecilerin 10 Ocak 1961 günü haklarına ve basın özgürlüğüne sahip çıkmalarının ardından 10 Ocak tarihinin “Çalışan Gazeteciler Bayramı” daha sonrada “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlandı.

Gazeteciler, bir toplumun gözü, kulağı ve dilidir. Gece-gündüz, tatil-bayram demeden çalışan ve büyük bir özveriyle, emek harcayarak toplumu aydınlatmak için adeta bütün zamanını işine adar. Basın mensubu bu görevi yaparken Evrensel hukukun standartlarından sapmadan, milletlerin, bireylerin hak ve hürriyetlerine saygı duyarak hareket eder.

Ülkelerin gelişiminde çok önemli bir yere sahip olan basının, halkı bilgilendirme, eğitme, kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri bulunuyor. Basın sektöründe çalışan ve emek veren gazetecilerin zor şartlarda özverili çalışmaları nedeniyle ülkemizde ve ilimizde basın önemli bir konumda bulunuyor. Aynı şekilde ülkemizin ve ilimizin gelişimi, halkımızın bilgilendirilip bilinçlendirilmesi ve kamuoyunda gerekli hassasiyetlerin oluşturulmasında basının çok önemli katkıları bulunuyor.

 
Toplumun habere, bilgiye ve fikre ulaşmasını, haberin derlenmesini ve yayılmasını sağlayan gazeteciler, kamuoyu oluşturmak ve kamu vicdanının sesi olmak gibi hayati bir göreve sahiptir. Gazeteciler bu yönüyle toplum adına denetleme işlevini de yerine getirirler.

Gazetecilik dünyanın en zor ve fedakârlık isteyen mesleklerden biridir. Dünya üzerinde gelişen olayların gündeme taşınmasının ve insanların en doğru şekilde bilgilendirilmesi çok mühim bir görevdir.  Gazeteciler bu görevi yaparken evrensel hukukun standartlarından sapmadan, milletlerin, bireylerin hak ve hürriyetlerine saygı duyarak hareket eder.

Toplumların bilinçlenmesi ve gelişmesi için çalışan, savaş ve doğal afet gibi her türlü zor koşulda, kamunun menfaatleri için doğru ve objektif habercilik yapan siz değerli meslektaşlarımızın ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimizle kutlar, meslek hayatınızda başarılar dileriz.

 

Mezopotamya Havzası Gazeteci ve Yayıncılar Cemiyeti (BM-GYC) Yönetim Kurulu

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55