,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 17 °C

BM Genel Kurulu'nda oylama başlıyor!

BM Genel Kurulu'nda oylama başlıyor!
ABD Başkanı Trump'ın Kudüs hakkındaki kararına karşı olarak Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Kudüs oturumu yapılıyor.

BM Genel Kurulu'nda Kudüs oylaması başlamak üzere. Oturumda Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da konuşma yaptı.

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs hakkındaki kararına karşı olarak Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Kudüs oturumu yapılıyor.

Oylama öncesi, Filistin Dışişleri Bakanı'nın ardından Mevlüt Çavuşoğlu da bir konuşma yaptı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'ndaki Kudüs oylaması öncesinde yaptığı konuşmada, ABD’ye hitaben "Güçlü olabilirsin, ama bu seni haklı yapmaz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda konuştu.

Çavuşoğlu, “Türkiye Kudüs’ü asla yalnız bırakmayacaktır. Filistin halkı asla yalnız kalmayacaktır. Dünya beşten büyüktür” dedi.

Bakan Çavuşoğlu, “Buraya daha önce defalarca geldik ve Filistinlilerin hepimiz gibi yaşamaya hakkı olduğunu söyledik” ifadelerini kullanarak, “Onların da özgür ve güven içerisinde olma hakları var. Müreffeh bir hayat yaşama hakları var.” dedi.

Çavuşoğlu, şunları söyledi:

“Yasa dışı işgal devam ediyor ve Filistinliler en basit haklarını dahi alamıyorlar. Filistinliler sistematik şiddet ve ayrımlığına maruz kalıyor. Bugün kullanılacak oy bize Filistinlilerin yalnız olmadığını göstermesi açısından önemlidir. Bugünkü oylama Filistin davasının hala bizim davamız olduğunu göstermesi açısından önemlidir. Bu bağlamda, bugün adalet ve barış için sesimizi yükselteceğiz.”

Konuşmasında, ABD’nin Kudüs’ü siyonistlerin başkenti olarak tanımasını da eleştiren Çavuşoğlu, bu kararın uluslararası hukuku hiçe saydığını kaydetti.

Bakan Çavuşoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu toplantı öncesinde bir BM üyesi bir ülke diğer bütün BM üyelerini tehdit etti. Hepimizin hayır oyu kullanması istendi ya da sonuçlarına katlanmamız söylendi. Bazıları ise gelişme yardımlarının kesilmesiyle tehdit edildi. Bu kabul edilemez. Bu tehdittir ve bu grup buna boyun eğmeyecektir. Oy kullanacak ülkelerin oylarının satın alınabileceğini düşünmek ahlaki değildir. Ya da şöyle söyleyeyim, biz korkmadık! Sen güçlü olabilirsin ama bu seni haklı yapmaz.” (İLKHA/Haber7)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55