,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 15 °C

Bitlis’teki STK’lardan "Afrin Operasyonu" açıklaması

Bitlis’teki STK’lardan "Afrin Operasyonu" açıklaması
​Bitlis’te bir araya gelen bazı STK’lar, TSK’nın Afrin’de başlattığı operasyona destek vererek, çatışmalardan arındırılmış adil bir dünya istediklerini ifade ettiler.

​Bitlis’te bir araya gelen bazı STK’lar, TSK’nın Afrin’de başlattığı operasyona destek amacıyla basın açıklaması yaptı.

Memur-Sen öncülüğünde düzenlenen basın açıklamasına birçok STK destek verdi. Öğlen namazı sonra merkez Ulu Camii önünde düzenlenen basın açıklaması Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Toplanan grup adına basın açıklamasını Memur-Sen Bitlis İl Temsilcisi Cabir Durak okudu. Durak, çatışmalardan arındırılmış adil bir dünya istediklerini söyledi.

 “Zeytin Dalı Harekatı, Türkiye’nin emperyalizme direnme iradesinin, emperyalistlerin Suriye’de oluşturmak istediği düzeni reddetme mücadelesinin adıdır.” diyen Durak, şunları söyledi:

“Afrin, Emperyal aklın çöküşünü sağlayacak, sömürgen devletlerin Ortadoğu’dan göçüşünü hızlandıracak iradenin karargâhıdır. Suriye’de oluşturmak istedikleri düzen öyle kirli bir düzen ki; tarihte eşine pek az rastlanır şekilde, milyonlarca insanı katletti, yerlerinden yurdundan etti. Bu, emperyalizmin ‘toza dönüştürme stratejisi’dir. Toza dönüştürme stratejisi, emperyalizmin masa başında kurguladığı ve bizim medeniyet coğrafyamızda birkaç asırdır uyguladığı bir şiddet stratejisidir. Bu stratejinin uygulama aparatı, terörizmdir. Emperyalizm, uluslararası hukukun oluşturduğu sızıntılardan faydalanarak bu hakikati gizlemeye çalışsa da, ortalığa saçılan cüruf, çirkef her şeyi ayan beyan bize göstermektedir.”

Dünyada huzuru arzuladıklarını vurgulayan Durak, “Bizler, adil bir dünya istiyoruz. Kimsenin kimseyi sömürmediği, hakça paylaşımın gerçekleştiği bir dünya için mücadele ediyoruz. Ne var ki; emperyalizm, başta bölgemizde olmak üzere sömürü düzenini sürdürmek için şiddeti ve terörü bütün dünya sathına yaymaktan çekinmemektedir. Biz sulh istiyoruz. Biz adalet istiyoruz. Fakat emperyalizm bölgemizden kovulmadan, Emperyal taşeronu kanlı terör örgütlerinin kökü kazınmadan bunun sağlanamayacağını da çok iyi biliyoruz. Bu yüzden de çok rahat şunu deklare ediyoruz; Türkiye, terörle mücadele ediyor, emperyalizme karşı da onurlu bir savaş veriyor.” diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55